banner113

Uncu,” Hiç Kimse Ne Sizin Nede Başkasının İradesine İpotek Koyamaz”

Ak Parti Mardin İl Başkanlığı 6. Bölge Koordinatörü Murat Yıldırım’ın katılımlarıyla düzenlemiş olduğu istişare toplantısında muhtarlarla bir araya geldi.

Uncu,”  Hiç Kimse Ne Sizin Nede Başkasının İradesine İpotek Koyamaz”

Ak Parti Mardin İl Başkanlığı seçim sürecini değerlendirmek ve muhtarların nabzını tutmak için, 6. Bölge sorumlusu Murat Yıldırım’ında katılmış olduğu istişare toplantısında bir araya geldiler.

Yay Grand Otelde düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan İl Başkanı Av.Bahattin Uncu, Türkiye sürekli handikaplarla boğuşuyor. İstikrarlı bir şekilde büyüyen Türkiye’yi çekemeyen odaklar prangalarını hep hazır bulundurduklarını belirterek, yeni bir seçim dönemine daha girdiklerini ve tek arzularının seçimin adil ve gergin bir hava yaratılmadan sürmesi olduğunu söyledi. Uncu konuşmalarında;

Hiç kimsenin başkasının oyuna zorla ya da tehditlerle ipotek altına almaya hakkı yoktur. Demokratik bir ülkedeyiz her vatandaş oyunu kendi iradesiyle kullanmasını biliyor. İnsanları korkutmakla, can güvenliklerini tehdit etmekle bir ülke yönetilemez. Bizler bütün geçmişte yaşanan bütün korkuları ortadan kaldırdık. Hatırlarsanız faili mechul cinayetler vardı. Bir grubu bir grup öldürürken, öbür grupta öbürünü öldürüyordu. Maksat iç karışıklık olsun halk galeyana gelsin, askeriye ayaklansın ve ülke kaostan kurtulmasın.  İşte Ak Parti ülkemizi böyle bir zamandan kurtarıp günümüze getirdi. Bu seçim çok önemlidir. Neden Önemlidir? Karşımızda 1982 yılında askeri otoritenin dayatmış olduğu bir 1982 Anayasası var. Bu anayasa yapılacak olan yeni bir sivil anayasa ile derhal değiştirilmelidir. Ama buna da karşı çıkıyorlar, çünkü onlar bana ait olmayan her şey kötüdür diyorlar. Onların yaptığı kuru muhalefetten başka bir şey değildir.  Mesela başkanlık sistemi, aslında başkanlık sistemini onlarda istiyor ama konuyu sırf Recep Tayyip Erdoğan ortaya attığı için istemiyorlar. Bunların yaptığı diktatörlükten başka bir şey değildir ki Cumhurbaşkanımız başkanlık sistemini ülke için istiyor. Kendiside herkes gibi insandır, bugün var yarın yoktur. Ecel eninde sonunda herkesi bulacaktır.

7 Haziran seçimi Mardin’e ya çok şey kaybettirecek ya da çok şey kazandıracaktır.  Bu açıdan Mardin’i düşünerek hareket edelim. Oylarımızı kendi hür irademizle, başkalarının tehditlerine aldırmadan, farklı şekillerde oyları piyasada pazarlayanlardan etkilenmeden kullanalım.  Seçim günü güvenlik güçlerimizde inşallah gerekli önlemleri zaten alacaktır. Ayrıca hiç kimse Ak Parti şunu ya da bunu tehdit etti diyemez. Çünkü bizde zorbalık, vurmaca, kırmaca yok.  Biz sadece herkesi hür bir şekilde oy kullanmaya davet ediyoruz. Dedi.

Toplantının devamında 6. Bölge Koordinatörü Murat Yıldırım kürsüye geçti. Yıldırım konuşmalarında;

Mardin şehri üç tane dilin konuşulduğu bir şehir, kültür şehri, kadim şehir. Yani Mardin Mekke’yi, Kudüs’ü içinde barındıran bir şehirdir. Eskiden beri Mardin’i hep muhafazakar, hep vatanına, milletine bağlı, gönül erlerinin yetiştiği, dostların olduğu bir il olarak bildik ve böylede bilmeye devam edeceğiz.  Değerli kardeşlerim, muhtarlar siz halkla direk muhatap olanlarsınız. Yani diyaloglarda birinci ayaksınız. Ya da sizler halkın gözü, dili, eli, ayağısınız. Muhtar kendi köyünde, mahallesinde ciddi manada yaptığı çalışmalar yaptığında takdir görüyor. Ama tam tersi ise hesabı soruluyor. Muhtar ne demek? Muhtar, hür, bağımsız demek, öyleyse bu bağımsızlığımızı, bu hürlüğümüzü her zaman yerine getirmemiz gerekiyor. Yani milletin iradesini sandığa, millet nasıl düşünüyorsa öyle yansıtması gerekir. Gerçek anlamda dayatma olmadan, baskı olmadan ilimizin, köyümüzün, mahallemizin hür iradesini sandığa yansıtandır muhtar. Yıldırım açıklamalarında, eski hükümetleri biliyorsunuz. Dayatmalarla ve tehditlerle iktidara geldiler. Halkın oyunu elinden aldılar. Ama şimdi karşımızda hür iradeyi destekleyen bir Ak Parti hükümeti ve öbür tarafta tehditlerle, ya da türlü türlü oyunlarla halkın oyuna göz diken bir kesim ki bunlar sözde temsiliyeti ellerinde taşıyorlarmış. Yok böyle bir şey dayatmalarla kim kimin oyunu elinden alıyorsa karşısında devleti görecektir.

Bakın OHAL’i hatırlayınız, çevik güçleri hatırlayınız, bu bölgede ne kadar tahribat yaptığını biliyorsunuz. Siirt’ten Mardin’e gelinceye kadar on noktadan arama yapılıyordu. Ama aynı dönemde batıda böyle bir şey yoktu. Sanki bu ülkenin doğusu ile batısı aynı ülke değildi. Aynı şeyi İsrailliler Filistinlilere yapıyordu. Ama şimdi Allah’a binlerce şükürler olsun, az önce Şırnak’tan geldik. Nusaybin yolunu kullandık. Çift şeritli otoban ve tırları gördük. Daha önce bu kadarı yoktu. Bu yol nereye gidiyor? Diye sorduk. Urfa, Antep, Ankara, İstanbul ve Avrupa’ya kadar uzanıyormuş. Şükürler olsun, Ak Parti hiçbir şey yapmamış olsa bile, hani söylüyorlar ya Ak Parti ne yapmış, bu yollar bize yeter. Çünkü yol medeniyettir.  Bölgemiz açısından en büyük icraatımız çözüm sürecidir. Kürt Türk kardeşliğinin en pekiştiği ve anaların ağlamadığı bir süreçtir. Kimse artık şiddeti istemiyor. Kan dökülmesini istemiyor. Eğer kanla olmuş olsaydı Ak Parti gelinceye kadar neden çözmediler? Elektrik sorunundan bahsediliyor. Elektriği onların oyunlarına rağmen yine Ak Parti çözecek. Ak Parti batıda ne kadar yatırım yapılmışsa aynısını doğuya da yapmıştır. Ak Parti’de sınıf ve köken ayırımı yoktur. Mardin bu yatırımlardan en çok nasibini alan ildir. Sizden istediğim Mardin’e yapılan bu yatırımları halka anlatın. Bu refahın başka alternatifte bulunamayacağını dillendirin. Siz muhtarlar hakkı ve adaleti gözeten insanlarsınız. Kimin ne yaptığını normal bir insandan daha iyi bilirsiniz. Sizlere önemli görevler düşüyor. Bu memleket için, hizmetin daim olması için, yeni anayasa için, tedirginliklerin ortadan kalkması için elimizden gelen her gayreti gösterelim. Dedi.

Daha sonra program sorulu cevaplı bir şekilde devam etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 09:37

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER