banner113

Sancar: Bizler Sizlere İnsanlık Dersi Vermeye Geliyoruz

HDP Mardin Milletvekili adayı Mithat Sancar’ın katılımı ile seçim bürosunun açılışı gerçekleşti.

Sancar: Bizler Sizlere İnsanlık Dersi Vermeye Geliyoruz

7 Haziran seçim çalışmalarının hızla devam ettiği Mardin ve ilçelerinde esnaf ve yurttaş ziyaretleri gerçekleşmeye devam ederken Kızıltepe İlçesi’nde de seçim çalışmasına ilişkin Kızıltepe Özgürlük Meydanı’nda HDP Mardin Milletvekili adayı Mithat Sancar’ın katılımı ile seçim bürosunun açılışı gerçekleşti.  Açılışta konuşan HDP Mardin Adayı Mithat Sancar, AKP hükümetine seslenerek “Bizler sizlere demedikmi size insanlık dersi vereceğiz. İşte bizler bu seçimde geliyoruz ve size insanlık, demokrasi, özgürlük dersi vermek için hızlı bir şekilde geliyoruz” dedi.

 

7 Haziran seçim çalışmasının startı verilen Mardin’de HDP adayları çalışmalarına hız verdi. İl ve ilçelerde başlayan esnaf ve yurttaş ziyertlerde HDP adayları yoğun bir ilgi ile karşılaşırken adayların esnaf ve yurttaşlardan tam not almaları dikkat çekti. Seçim çalışmaları kapsamında Mardin’in Artuklu ilçesinde HDP Mardin Adayı Mehmet Ali Aslan, esnaf ve yurttaş ziyareti gerçeklekleştirdi. Ziyaretlerde Aslan’a, HDP DBP Mardin il ve ilçe yöenticilerinin yanı sıra Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan eşlik etti. Aslan, ziyaretlerde partilerinin eşitliğe önem verdiğini dikkat çekerek “Bizim partimiz her zaman eşitliğe önem vermiştir. Bizim içimizde Arap, Kürt, Türk, Süryani olmak üzere her halktan insanlar bulunmaktadır. Aynı şekilde kadın özgürlüğüne önem veren ve sonuna kadar destekleyen bir parti olarak yüzde 50 kadın kotasıda bulunmaktadır. Ama diğer partilerde ise bunlar sadece sözde geçmektedir. Bizler bunlara bir dur demeliyiz. Yıllardır halklar arasında olduğu gibi cinsiyet ayrımı yapanlara artık cevap vermeli ve 7 Haziran’da sandıkta onlara özgülüğü öğretmeliyiz”  dedi. Esnaf ve yurttaşlarda Aslan’ın ziyaretinden memnun oldukların belirterek seçimde kendilerine destek vereceklerini kaydetti.

 

KIZILTEPE

 

HDP Mardin Adayı Mithat Sancar ise seçim çalışmaları kapsamında Kızıltepe ilçesinde esnaf ve yurttaşlarla bir araya geldi. Ziyaretlerde Sancar’a, HDP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan, DBP, HDP İlçe örgürtlerinin yanı sıra Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı ismail Ası eşlik etti. Esnaf ve yurttaşlar tarafından sıcak karşılan Sancar ve beraberindekiler kimi zaman esnaf ve yurttaşlarla sohbet ederek seçimin önemine  ilişkin vurgular yapıldı. Yapılan sohbetlerde bu seçimin kendileri için büyük bir öenm arz ettiğini kaydeden Sancar, Kürt halkının yanı sıra Mardin’in çok renkliliğini görmeyerek halkları inkar eden AKP hükümetine ders verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Sancar ve beraberindekiler daha sonra Kızıltepe Özgürlük Meydanında giderek 7 Haziran seçimine ilişkin HDP’nin seçim bürosunun açılışına katıldı. Açılış öncesi HDP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan kısa bir konuşma yaptı. Alkan, çalışmalarının büyük bir coşku ile halk tarafından her yerde olmulu tepki aldıklarını kaydederek daha önce kendileri ile birlikte olmayan kişilerin bile artık onlarla birlikte alanlarda özgürlüğü ve demokrasiyi haykırdığını söyledi. Bu tablonun AKP hükümetinin artık kan kaybettiğinin göstergesi olduğunu sözlerine ekleyen Alkan, Kızıltepe halkının AKP’yi bu topraklardan sileceğini vurguladı.

 

Alkan’ın ardından söz alan HDP Mardin Milletvekili adayı Mithat Sancar ise özgürlüğü en iyi anlatacak yerlerden bir tanesinin de kızıltepe olduğunu belirterek “Çünkü bu topraklar da en çok bedel veren yerlerden bir tanesidir Kızıltepe. Çünkü Kızıltepe yıllardır bur topraklarda en çok acı çeken, en çok faili mechul kayıp veren yerdir. Bu nedenle Kızıltepe halkı en çok özgürlüğü bilen yerdir” şeklinde sözlerine başladı.  Konuşmasında Kobanê direnişine dikkat çeken Sancar, Kobanê’de Kürt gençlerinin tarihin gördüğü en barbar toplumuna karşı canları ile mücadele ettiğini kaydetti. Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kobanê düştü düşüyor” sözlerine de dikkat çekerek “Cumhurbaşkanı Erdoğan Kobanê’nin düşeceğini zannederek adeta alkış tutmak üzereydi. Ama Onların aklına Kürt halkının n e kadar güçlü olduğu hiçbir zaman gelmedi. Ve işte bir avuç diye gösterdiği kobanê o barbarlara en iyi dersi vererek şanlı bir direniş gerçekleştirdi. Kobanê aslında tüm halkların onurunu kurtardı” dedi.

 

“Asıl dinsizlik DAİŞ’e yardım edenlerdir”

Sancar, kendi partilerine ilişkin söylenilen “Dinzilik” söylemlerine ilişkin ise sözlerini “Partimizi dinsizlik ile suçluyorlar. O zaman soruyoruz onlara! Sizler ilk önce IŞİD çetelerine ödediğiniz yardımın hesabını verin. Sizler değilmiydiniz IŞİD çetelerine yardım edenler. Aynı şekilde sizler değilmisiniz zülmedenler! Asıl dinsizlik zülmetmektir. Biz dinsizlik ile suçlayanalar gelin göründe Kürt Seydaları ne kadar güzel konuşuyorlar. Sizler gelin göründe insanlık nasıl oluyor sizlere burada öğretelim. Sizler batıda mültecilere adeta bir dilenci gözü ile bakarken. Burada halkımız onlarla bir kuru ekmeğini paylaşıyor. İşte bizler sizlere dediğimiz gibi bizler sizlere demokrasi, özgürlük ve insanlık dersi vermeye geliyoruz” şeklinde sürdürdü.

 

“Kan akmıyorsa bunun mimarı Sayın Öcalan’dır”

 

Çözüm sürecine de dikkat çeken Sancar, şuan kanın akmamasının tek mimarının PKK Lideri Abdullah Öcalan olduğunu söyledi. Sancar, 7 Haziran seçimlerine ilişkin de hiçbir baraj sorunlarının olmadığına da vurgu yaparak tek baraj sorunlarının yapılmak istenen Ilısı Barajı olduğuna vurgu yaptı. Meclise girdikleri takdirde AKP hükümetinin tüm planlarını bozacağını sözlerine ekleyen Sancar sopn olarak “Bizler bu barajı yıktığımız gibi doğamızı tahrip eden barajları da yıkacağız ve halkımızla beraber yeni bir yaşamam merhaba diyeceğiz” şeklindse sonlandırdı.

 

Yapılan konuşmaların ardından binlerce kişinin katılımı ile seçim bürosunun açılışı “Bijî Serok Apo” sloganları eşliğinde açıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2015, 15:33

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER