banner113

Saadet Partisi Mardin İl Teşkilatından sert tepki

AK Parti Mardin İl Teşkilatı’nın akşam saatlerinde mahkemeye başvurarak, bayrak asan tüm partilerin bayrak,afiş ve posterlerini indirtme kararı çıkartmasına Saadet Partisi Mardin İl Teşkilatı sert tepki gösterdi.

Saadet Partisi Mardin İl Teşkilatından  sert tepki

Saadet Partisi Basın Sözcüsü Yener Ensari, bayrak indirtmekle seçim kazanılamayacağını, 30 Mart’ta hezimet yaşamaktan korkan AK Parti’nin halkın iradesinin sandığa yansımaması için iktidarın gücünü kullanmaya çalıştığını söyleyerek; “AK Parti özellikle Saadet Partisinin gücünden korkmaktadır. Amaçlananda bu gücü kırkmaktır. Halkın teveccühünü Saadet Partisi üzerinden AK Partiye doğru yönlendirmektir.Mücadelemizi  hukuksal zeminde sonuna kadar sürdüreceğiz.”dedi.

AK Parti İl Teşkilatı üyesinin kabul oyu ve mahkeme heyeti kararıyla Başbakanın gelişine bir gün kala Mardin’de bayrak asan tüm partilerin Bayrak, afiş ve posterlerinin indirilmesi kararına Mardin’de ki tük kesimlerin sert tepkisine yol açtı.Saadet Partisi dışındaki diğer partiler de bu karara tepki göstererek bayrak indirmeyeceklerini ifade etti.

Kararla ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Basın Sözcüsü Yener Ensari, her tarafta ilk olarak AK Parti’nin bayrak astığını seçimlere 20 gün kala bu bayrakların indirtilmesi için mahkemeye yine AK Parti’nin başvurduğunu ifade ederek, “İlk önce kendileri  bayrak asıyor sonra da kaldırtılması için mahkemeye başvuruyorlar.AK Parti’nin bu davranışı Mardin halkının iradesine müdahale etme girişimidir.Siyasi partilerin propaganda yapma ve kendi anlatma faaliyetine engel olmaktır.Ama ne yapsalar boş  30 Mart günü Mardin halkı cevabını sandıkta verecektir.Korkunun ecele faydası yok.Bu kararı  Mardin halkının sağduyusuna bırakıyoruz.”dedi.

Alınmış olan bu karar ve bu kararda belirtilmiş olan yasa maddesini bizzat  AK Parti il örgütü ihlal etmiş bulunmaktadır diyen Saadet Partisi Basın Sözcüsü Yener Ensari “Bu ihlal neticesinde diğer partiler özellikle biz saadet partisi olarak  sonradan bayrak astık, tabi bayraklarımız  her yerde fazlalaşıp, başbakanın miting günü de yaklaşınca halkın teveccühünden korkan iktidar partisi bugün öğle saatlerinde AK Parti asil üyesi Aslan Toparlı ilçe seçim kuruluna başvurmuş başbakanın yapacağı miting için tüm bayrakların indirilmesi talep ederek;  afiş, poster ve pankart vb. tüm her şeyi indirtmek için müracaat etmiştir. İlçe seçim kurulu diğer partileri de çağırdı, CHP, MHP, Saadet Partisi üyelerini de çağırdı. BDP üyesini çağırmamış Çünkü BDP geçen seçimde bağımsız olarak seçime girmiş ve çağırılmamış. Dolayısıyla bu karar tüm partilere okundu, CHP, MHP, Saadet Partisi üyeleri karara imza atmadılar. Buna rağmen ilçe seçim kurulu başkanı, 2 memur imzası birde AK Parti asil üyesinin imzasıyla bu karar kabul edilmiştir. Bu kabulün ardından tüm partilerin bayraklarının indirilmesini istiyorlar, ancak başbakanın yapacağı miting sonrasında AK Partinin bayraklarının yeniden asılmayacağına dairde herhangi bir teminatta verilmedi. AK Parti Bayrakları şu anda bütün yollarda harıl harıl asılmaya devam ediyor. AK Parti özellikle Saadet Partisinin gücünden korkmaktadır. Amaçlananda bu gücü kırkmaktır. Halkın teveccühünü Saadet Partisi üzerinden AK Partiye doğru yönlendirmektir. Halkın iradesinin sandığa yansıması için hukuksal boyutta tüm yollara başvuracağız. Bu yaşananların aziz halkımızın gözü önünde yapılan bu haksız uygulamaları değerlendirmesini halkımızın sağduyusuna bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 23:58

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER