Miroğlu,YÖK’ten Tıp Fakültesi Talebinde Bulundu

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, YÖK Başkanı Yekta Saraç ve Başkan yardımcısı Sefa Kapıcıoğlu'nu ziyaret ederek Tıp fakülte talebini iletti.

Miroğlu,YÖK’ten Tıp Fakültesi Talebinde Bulundu

Miroğlu, Yapılacak 700 yataklı hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmet vermesini istedi.

 

Milletvekili Miroğlu, Mardin Artuklu Üniversitesinin güçlendirilmesine ve yeni bölümlerin açılması yönelik girişimlerde bulunmak amacıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve Başkan yardımcısı Prof. Dr. Sefa Kapıcıoğlu´nu ziyaret etti.

 

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bölgemizde ve şehrimizde devam eden huzur ve özgürlük ortamının güçlenmesi için, şüphe yok ki, başta Mardin Artuklu Üniversitesi olmak üzere üniversitelerimizin, bölgenin ekonomik ve sosyolojik şartlarına uygun olarak akademik düzenlemeler yapabilmelerini son derece önemli buluyorum. Değerli hocamız ve rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'nın bu konuda verdiği çabayı, harcadığı emeği biliyor ve takdirle karşılıyorum. Bizler her alanda yararlı ve faydalı işbirliği ve dayanışma halinde oldukça, üniversitelerimiz, yeni imkanlara ve çok özlediğimiz  daha güçlü ve özgürlükçü düşünce ortamına kavuşacaktır.

Bu çerçevede YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç ve Başkan yardımcısı Prof. Dr. Sefa Kapıcıoğlu'nu ziyaret ettik ve bazı taleplerde bulunduk.

Midyat Meslek Yüksek Okulunun Doğal Yapı Taşları bölümüne öğrenci alınması: Midyat ve Mardin'de taş ve gümüş işlemeciliği ve işçiliği tam anlamıyla bir sanat ve emek işçiliğidir. Yüzyıllara taşınması ve yaşaması zorunlu ve gereklidir. Meslek okuluna öğrenci alınamazsa, değerli hocamız Tarık Demir’in verdiği emekler boşa gidecek ve hem ticari hem turizm açısından önemli bir imkan zamanla yok olup gidecektir. YÖK Başkan ve Başkan yardımcısı, konuya sıcak baktıklarını söylemiş ve üniversitemizin talebi doğrultusunda, ilgili bölüme öğrenci alınabilmesi için gerekli sürecin hassasiyetle takip edileceğini ifade etmişlerdir.”

 

Hastanemizin eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmet vermesini amaçlıyoruz.

Kapasitesi yükseltilecek Mardin Devlet hastanesinin Araştırma hastanesine kavuşması ve Tıp Fakültesi taleplerinde bulunduğunu da açıklayan Miroğlu, Bilindiği gibi bu yıl yapılacak yatırımla devlet hastanesi kısa sürede 700 yatak kapasitesine kavuşacaktır. Hastanemizin eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmet vermesini amaçlıyoruz. YÖK Başkan ve yardımcısıyla bu konuyu da mütalaa ettik. Üniversitemizde öncelikli olarak Tıp Fakültesinin açılması için öne çıkardığımız talebimiz baki kalmak şartıyla, hastanemiz eğitim ve araştırma statüsü kazanınca, hastanemizin Afiliye olması yani Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlanmasını talep edeceğiz. Prof ve Doçent talebimiz olacak ve böylece bir süre sonra Klinik eğitimine geçilmiş olacaktır. Konuyu en kısa zamanda Sağlık Bakanımızla mütalaa edecek ve sürecin bir an önce başlamasına ilişkin talebimizi sunacağız.” Dedi.

 

Diyabetik-beslenme ve Antrenörlük bölümlerinin açılması

Artuklu Üniversitesinin bünyesinde yeni bölümlerin açılması için YÖK’ten istekte bulunduklarını da açıklayan Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu açıklamasını çu sözlerle tamamladı. ”Yine üniversitemizde Diyabetik ve beslenme ile Antrenörlük bölümleri açılması da taleplerimiz arasında yer almıştır.

Değerli YÖK Başkanımız ve Başkan Yardımcımıza ilgileri için, Artuklu Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'ya, Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tarık hocamıza çalışmaları ve bize verdikleri motivasyon ve bilgilendirmeler için ayrıca teşekkür etmeyi borç biliyorum.”

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 11:56

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER