banner113

Mehmet Vejdi Kahraman'a Başbakan Gibi Karşılama

AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Vejdi Kahraman, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının açıklanmasının ardından ilk kez Mardin'e gelişinde Mardin il sınırı olan Mazıdağı yol ayırımı, Sultan Şeyhmus, Akres geçiti ve Yay-Grand Otel önünde havanın yağışlı olmasına rağmen yoğun bir ilgi ile karşılandı.

Mehmet Vejdi Kahraman'a Başbakan Gibi Karşılama

3 bine yakın araç konvoyu ile karşılanan Kahraman’a İçiişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Mardin Milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey, il başkanı İbrahim Fide, büyükşehir aday adaylarının da eşlik etti. Başbakan ve bakanlar gibi şehir girişinde bölgenin ileri gelen iş adamları, STK temsilci ve başkanları, kanaat önderleri, aşiret liderleri, mahalle ve köy muhtarları olmak üzere yoğun bir ilgi ile karşılanan Büyükşehir Adayı Mehmet Vejdi Kahraman, Mardin’e girişinde sık sık otobüsten inerek vatandaşlarla kucaklaştı.

 

DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Başbakan Erdoğan tarafından Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı açıklandıktan sonra ilk kez Mardin'e gelen Vejdi Kahraman, vatandaşlarla kucaklaşmada duygulu anlar yaşadı.

Yay-Grand Otel önünde toplanan kalabalığı tek tek selamlayan Kahraman için kurbanlar kesildi.

Kürtçe ve Türkçe sloganlar eşliğinde açılan pankartlarla Kahraman’ı karşılayan kalabalık izdihama sebep oldu.

AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vejdi Kahraman, şehir merkezine çıkmadan ilk olarak Kızıltepe ilçesine geçti. Kahraman; burada Kızıltepe Derik, Mazıdağı ve diğer ilçe teşkilatlarıyla birlikte vatandaşlardan oluşan yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı.

Kızıltepe ilçesinde yoğun bir konvoy eşliğinde Mardin'e geçen Vejdi Kahraman, Yenişehir, 1. Cadde ve Yeniyol ile Ravza Caddesini otobüsle tur attı. Bakan Güler’i havaalanında uğradıktan sonra Büyükşehir Adayı Kahraman, parti binasında partiler ile bir araya geldi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ

Burada bir konuşma yapan Kahraman, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Kahraman burada yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Geli dosta, Geli ışık birano, geli xelqê Merdin’ê,  gelı xelqe Mezopotamya; Sılav u Rehmeta xweda lı we tevabê. Xwedayê Mezınu Dılovan xêr u bereketa xwê, jı ser me kêm nekê.

Kıymetli dostlar, Kadım Mezopotamya halkı, Ey Derikliler, Savurlular, Mazıdağlılar, Midyatlılar, Gerboranlılar, Nusaybinliler, Masertelıler, Rışmıllıler, Kızıltepeliler, Ey Nuh (a.s)’ın toprağında yaşayanlar, Ey İbrahim (a.s)’ın varisi olanlar, Ey Feqıyê Teyra’nın, Melayê Cızırı’nın, şeyh Ahmed-ê Xanê’nın, şarkın sultanı Selahaddin-ı Eyyubi’nin Artukluların evlatları;

Hepinizi Allah’ın selamı, Rahmeti ve bereketi ile selamlıyorum. İnanıyorum ki herkesin içinde bir kıpırtı, gözlerinizde bir ışıltı, imanınızda bir bereket var şuan. Çünkü sizlerle beraber Mardin’imizin aydınlık ve barış dolu günleri için ilk adımını atıyoruz şuan.

Rabbime bir kez daha sonsuz  hamd-u sena olsun ki; sız çok değerli Mardin halkına hizmet etme şerefini bu büyük medeniyetin kadım şehrinin Büyükşehir belediye başkan adaylığını AK Parti bayrağı altında bana lütfetti. Rabbimin, rızası ile liderimin ve siz azız Mardin halkının güvenine layık olmaya çalışacağıma dair sizlere söz veriyorum.

 

AYRIM GÖZETMEKSİZİN HER İNSANIMIZIN DERDİNİ DERDİMİZ BİLECEĞİZ

Biz uyumayacağız. Kendimizi şehrimize vakfedeceğiz, sizlerin hizmetkârı olacağız. Bu büyük medeniyetin kadım şehrini hak ettiği yere, güçlü Türkiye’nin büyük Türkiye’nin incisi haline getireceğiz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki bu kutsal yola ve büyük davaya başımızı koyduk. Sadece merkez ilçe değil, beldesiyle köyüyle, mezrasıyla, bütün ilçeleriyle ayrım gözetmeksizin her insanımızın yanında olacağız. Sizlerin derdini derdimiz bileceğiz. Sizleri daha güzel, daha mutlu yaşatmak için, daha müreffeh bir yaşam sürmeniz  için ve Mardin’imizi örnek gösterilen şehirlerden biri yapmak için çalışacağız.

Mardin’miz için çılgın projelerle, büyük projelerle, rakiplerimizin hayal bile edilemeyeceği projelerle karşınıza çıkacağız. Allah’ın izniyle ak kadrolarda bunu yapacak yetenek var.

 

HUZURLARINIZDA ADAY ADAYLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Sizlere adaylık sürecinden de bahsetmek istiyorum. Köklü tarihimize yakışacak şekilde bayram havasında birçok kardeşimizin katılımıyla bir yerel yönetim süreci yaşadık. Gerçekten tüm sıyası partilere örnek bir süreç oldu. Kimse kimsenin kalpını kırmadan AK Parti’ye yakışır bir şekilde bu günlere geldik. Allah'a şükrediyorum ki büyük medeniyetin, kadım şehrinin belediye başkan adaylığını başbakanımız bize tebliğ etti, kendisine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Aday adayı kardeşlerime de bu süreçte göstermiş oldukları olgun davranışları ve adaylığımızın açıklanmasından sonra verdikleri destekle bir olduğumuzu, iri olduğumuzu, diri olduğumuzu ve gür olduğumuzu dosta düşmana gösterdikleri için bir kez daha sizlerin huzurunda kendilerine teşekkür ediyorum.

 

MARDİN KİM OLURSA OLSUNLA YÖNETİLEMEZ

Aday adaylığımızı açıkladığımız andan itibaren hep büyük düşündük. Büyük projeler hazırladık. Herkesi dinleyerek, Mardin’i Mardinlilerle birlikte yöneteceğiz dedik. Sadece kendi projelerimizle değil, sizlerin de fikirlerini alarak beraber yöneteceğiz.

Mardin’i biz biliriz, Mardin de bizi bilir. Bu kentin hafızasını çok iyi bir şekilde fotoğrafladık. Bu kente hizmet etmenin gururunu yaşayacağız. Mardin tesadüflere terk edilemez, Mardin maceralara sürüklenemez, Mardin kim olursa olsun denemez.

 

BU DAVA YÜREK İSTER

Bu dava, bu şehir, yürek ister, aşk ister, sevda ister, bir emanetin ne olduğu duygusunu bilen ister, bu hassasiyetle çalışacak, görevi taşıyacak insanlar gerekir. İnanıyorum ki hepimiz bu inançta bu hassasiyetteyiz.

Büyükşehrin sorunlarını sadece biz çözeriz, çünkü Mardin’e, Mezopotamya’ya Türkiye’ye sevdamız var. Partimin beni aday göstermesiyle birlikte sizlerin de vereceğe desteğe inanıyorum.

Bölge insanı olarak bu bölgenin yapısını, dokusunu hassasiyetlerini çok iyi biliyorum. İlçelerinden köylerine, beldelerinden mahallelerine her birim yerleşim alanını karış karış gezen biri olarak bu yapı ve dokunun içinde yetiştim. Sorumluluğun büyüklüğü ve görevimizin ağırlığının farkındayım. Bu sorumluluğumuzun farkında olarak Mardin’imizi bir dünya kenti yapmak için güzel hizmetlere hep birlikte imza atacağız.

 

450 BİN SEÇMENLE TEK TEK GÖRÜŞECEĞİZ

Profesyonel ekip ve amatör ruhla sizlerin desteği ile birlik ve beraberlik içerisinde, hükümetimizin başlattığı çözüm süreci ile birlikte Mardin’i bir dünya kenti yapmaya söz verdik.

Tüm potansiyeli ile bu bölge insanı hizmetin en iyisini hak ediyor. Ev ev, kapı kapı dolaşacağız. Gerekirse bu 4 ay içerisinde 450 bin seçmenle tek tek görüşeceğiz. Bu uğurda 24 saat esaslı çalışacağız.

Değerli dostlar

Unutmayın ki siyaset iki şey için yapılır; ya idealınız ya da menfaatınız için. Bizim bir idealimiz var; bu şehri hak ettiği yere ve diğer şehirlerin kıskandığı bir kent haline getirmek. Dünyanın gelişmiş şehirleri Mardin’i kıskansınlar istiyorum.

 

HAYALLERİNİN YETMEYECEĞİ BÜYÜK PROJELER HAZIRLADIK

Çok konuşarak değil üreterek kendimizden bahşedeceğiz. Yapamayacağımız  üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şeyi söylemeyeceğiz. Verdiğimiz hiçbir sözü de yerde bırakmayacağız.  Mardin’le ilgili büyük projelerimiz var. Birçoğunun aklı yetmeyecek, hayâlı yetişemeyecek, şaşıracaklar, hayretler içerisinde kalacaklar. Birlikte kazanacağımıza yürekten inanıyorum. Mardinlilerin vefa duygusuna da inanıyorum. Kim ne derse desin, hangi türlü entrika çevirirse çevirsinler. Bizim evvel Allah Rab’ımız ve milletimiz var. İnanıyorum ki sizlerin desteğiyle bu başarıya birlikte erişeceğiz.

Bu pazar günü eşinizden çocuğunuzdan feragat ederek buraya geldiniz. Sız değerli hemşerilerimizin heyecanına ilgisine çok çok teşekkür ediyorum. Burada bulunan herkesin, sessiz çoğunluğun sessiz çığlığın sesleri olduğunu düşünüyorum. Bu güzel karşılamadan dolayı hepinize herkese teşekkür ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2013, 20:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER