banner113

MARDİN AK PARTİ’DE EĞİTİM SEMİNERİ

Mardin Ak Parti İl Yönetim Kurulu toplantısına katılan parti il eğitmeni Lütfü Günlüoğlu Ak Parti İktidarının 9,5 yıllık icraatlarını anlattı.

MARDİN AK PARTİ’DE EĞİTİM SEMİNERİ
 Ak Parti’nin kuruluşundan beri Parti İl Eğitmenliği görevini yürüten Lütfü Günlüoğlu İl Başkanı İbrahim Fide’nin başkanlığında toplanan il yönetim kurulu toplantısına katılarak yönetim kurulu üyelerine Ak Parti iktidarının 9,5 yıllık iktidarının yaptığı icraatlarını anlattı.

 

“TÜRKİYE BU DÖNEMDE MODEL ALINAN BİR ÜLKE HALİNE GELDİ”

Toplantıda konuşan il eğitmeni Günlüoğlu özetle şunları aktardı: “Yıllardan beri küresel kriz geçiren dünya ülkeleri büyük sarsıntılar yaşarken Türkiye 2008 yılında yüzde 8,5 oranında büyüyerek yoluna devam etti. Ak Parti iktidarında üç kat büyüyen Türkiye, son on yıl içinde birçok alanda birçok reform gerçekleştirdi. Bu süre içinde birçok alanda teknolojik devrimler yapıldı. Artık vatandaş TC kimlik numarası ile birden fazla işlem yapabiliyor, muayene olabiliyor, ilaçlarını alabiliyor.  Türkiye bu iktidarda artık yardım alan değil, yardım eden bir ülke oldu. Artık örnek alan değil, örnek ve model olan bir ülke oldu. Türkiye bu dönemde gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülke haline geldi”

“KÜRT VATANDAŞLARIN MEŞRU VE HAKLI TALEPLERİ KARŞILANDI”

Bütün bu değişimlerin tren yürürken gerçekleştirildiğini belirten Günlüoğlu il toplantısındaki konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ak Parti iktidarında düşünde özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırıldı, işkence suçları tarihe gömüldü. Kürt meselesi ile ilgili çok cesaretli adımlar atıldı, Kürt vatandaşların meşru ve haklı talepleri karşılandı. Anadilde  eğitim konusunda ciddi adımlar atıldı.  Bir öndeki yıllarda işlenen 17.000 faili meçhul cinayet dosyası açıldı ve faili meçhullerin üzerine cesaretle gidildi. Ve en önemlisi 28 Şubatın ürünü olan 4+4+4 eğitim sistemini hayata geçirildi, Hz. Peygamberin hayatı ve Kuran-i Kerim dersleri okullarda seçmeli ders olarak okutulmaya başlandı, Meslek lisesi öğrencileri için uygulanan katsayı adaletsizliği giderildi. Eğitim sistemini yeniden düzenleyen yasanın iptali için CHP’nin anayasa mahkemesine yaptığı başvuru da reddedildi. TL’den altı sıfır silinerek TL’nin yurt içinde ve yurt dışında itibarı yükseltildi, artık TL uluslar arası ticarette kullanılmaya başlandı. İlaç kuyruklarına son verildi, artık vatandaş sadece TC kimlik numarası ile istediği eczaneden ilaçlarını almaya başladı, bu dönemle ilaçta %80’lere varan indirimler sağlandı”

Ak Parti iktidarının 9,5 yıllık icraatlarını yarın saatlik bir süre içinde anlatılamayacağını belirten İl Eğitmeni Günlüoğlu, konuşmasının sonunda en başta bu fırsatı verdiği için İl Başkanı İbrahim Fide’ye, toplantıya katılan İl Yürütme Kurulu ve İl Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2012, 22:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER