Kızıltepe Ulucami'nin Restorasyonu 2015'te Başlıyor

AK Parti Mardin Milletvekili, Çevre Komisyonu Üyesi Abdurrahim Akdağ, Artuklular tarafından yaklaşık 800 yıl önce inşa edilen Kızıltepe Ulu Cami'nin restorasyon çalışmalarına bu yılı içinde başlanacağını bildirdi.

Kızıltepe Ulucami'nin Restorasyonu 2015'te Başlıyor

Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, tarihi ve mimari yapısı ile ön plana çıkan Mardin merkez ve Midyat'tan sonra Kızıltepe ilçemizde tarihi mekanların bir bir restore edileceğini belirtti.

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç’ın insiyatifiyle Ulu Cami'nin restore edileceğini ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

"Kızıltepe ilçesindeki 800 yıllık tarihi Ulu Cami aslına uygun bir şekilde restore edilecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok yetkiliye konu hakkında bilgi sunmuştuk.

Bölgenin nadir eserleri arasında yer alan Kızıltepe Ulu Camisi ile ilgili olarak aslına uygun restore edilebilmesi amacıyla bilim heyeti eşliğinde projeleri hazırlandı. Ulu Cami'nin restorasyonu için hazırlanan proje 21.01.2015 tarihinde Diyarbakır Kültür Varlılarını Koruma Kurulu tarafından restorasyon, makine ve elektrik projelerini onaylandı. Diyarbakır Bölge Müdürlüğü tarafından 2015 yılı yatırım programına alınan Kızıltepe Ulu Camii 2015-2016 yılı Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi İş’inin yaklaşık maliyet hazırlama çalışmaları başlatılmış olup en kısa zamanda ihale süreci başlatılacaktır.”

 Mülkiyeti Artukoğlularından Melik Mansur Vakfına ait 13. yüzyıl eseri olup tescilli Kızıltepe tarihi Ulu Camidir.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2015, 00:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER