banner113

Kızıltepe Ak Parti danışma toplantısı yapıldı

Kızıltepe’de Ak Parti ilçe danışma toplantısı yapıldı.

Kızıltepe Ak Parti danışma toplantısı yapıldı
 Ak Parti Kızıltepe ilçe başkanlığı toplantı salonunda yapılan ilçe danışma toplantısına Ak Parti Mardin il başkanı Mehmet Ali Dündar, İlçe teşkilatı ile beraber gençlik ve Kadın kolları da katıldı.

 

Toplantı ile ilgili bilgi veren Ak Parti Kızıltepe ilçe başkanı Murat Durgan, Seçim sonrası yapılacak ilçe danışma toplantısında 7 Haziran ile 1 Kasım seçimlerinin masaya yatırılacağını ve iki seçimde alınan oyların ve aradaki değişkenliğin sebeplerinin görüşüleceğini belirterek, bu toplantıların her ay düzenlenmeye devam edileceğini, tüm mahalle ve köylerde çalışmalar yapacaklarını belirtti.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Kızıltepe ilçe başkanı Murat Durgan ilçe teşkilatına ve Gençlik ile kadın kollarına toplantıya katılımlarından ve parti çalışmalarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Durgan, Bölgede yaşanan olayların Kızıltepe’de karşılık bulmamasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Kızıltepelilerin şiddet ve terör olaylarına uzak kalıp duyarlı ve aklıselim davranmalarından dolayı kendilerine teşekkür ettiğini belirtip ilçe sorunlarını başta elektrik ve ipek yoluna alt veya üst geçit için çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.

 

Durgan’dan sonra konuşan Ak Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ise şunları söyledi.

“ Bu ay bütün ilçelerimizin danışma toplantılarını icra ediyoruz. 2016 yılının ilk danışma toplantılarını Allah’ın izni ile bu ay içerisinde tamamlayacağız. Bu toplantılarda bizim ana temamız teşkilat çalışmalarımızı masaya yatırmak son bir ayda teşkilatlarımızın yaptıkları çalışmaların neler olduğunu bu çalışmaların siyasi arenaya yansımalarını göz önünde bulundurularak bir değerlendirme yapmak ayrıyeten bölgemizde cereyan eden terör olaylarından tutun ekonomi duruma kadar bütün bölgemizi ilgilendiren sıkıntıların çözüm önerilerini masaya yatırıp bu önerileri üst makamlarla paylaşmak anlamında bir çalışma yapıyoruz.  Şu ana kadar 6 ilçemizin danışma toplantısını gerçekleştirdik bu günde bu 3. ilçe Danışma toplantımızdır. Mazıdağı ve Derik’i bitirdikten sonra Kızıltepe’deyiz.  Kızıltepe’yi konuşacağız Kızıltepe siyasetini konuşacağız Kızıltepe’nin güvenlik ve ekonomik durumunu konuşacağız ve Kızıltepe’de teşkilatımızın son bir ayda yaptığı çalışmaları masaya yatıracağız. Umut ediyoruz ki Ak Partinin yaptığı bu çalışmalar önümüzdeki dönemde hem Mardinimizin hem de ülkemizin her alanda kalkınması için güzel bir yol güzergahı belirleyecektir ve bu çalışmalarda da hem yereldeki teşkilatlarımız hem de genel merkezimiz her zaman halkımızın yanında halkımızın sorunlarıyla alakadar bir şekilde politikalarını güçlendirmektedir.”

 

31 Ocak günü tarihinde yapılacak il danışma toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun da katılacağını sözlerine ekleyen Dündar konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Bunun bir örneği de 31 Ocak günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Sema Ramazanoğlu’nun Mardin’i ziyareti olacak. Bu konuda özellikle son dönemde terörden dolayı evini yurdunu terk edip özellikle Mardin’e Midyat’a Kızıltepe’ye sığınan ailelerimizle ilgili bir çalışma yapılacak bütün gün boyu oradan terörden kaçan ailelerimizi bakan hanımla beraber ziyaret edeceğiz. Oralarla ilgili sorunların ve çözüm önerilerini valiliğimizle ilgili kurumlarımızla masaya yatıracağız. Bakanlığımız bu konuyla çok ilgili hükümetimiz bu konuyla çok ilgili biz geçen hafta sonunda da yine aynı şekilde daha doğrusu 3 gün önce Midyat’ta bu konuda mağdur olan bir sürü aileyi ziyaret ettik kendileriyle görüştük umut ediyoruz ki yakın zamanda bu ailelerimizle ilgili onları ferahlatacak çalışmalar tekrar gündeme gelecek. Terörden dolayı göç eden ailelerin çocuklarına şu anda özellikle Midyat’ta yoğun kapsamlı iki okulumuzda telafi eğitimleri verilmekte bölgemizin değişik illerinde de bu eğitimler devam ediyor.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2016, 17:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER