KILIÇDAROĞLUL,TEKİN'İN İSTİFASINI DEĞERLENDİRDİ

Kılıçdaroğlul,Tekin'in istifasını değerlendirdi Ben Gürsel Bey'in ayrılmasını istemedim. Ayrılması yönünde telkinde bulunmadım. Ama kendisi ısrarla ayrılmak istedi

KILIÇDAROĞLUL,TEKİN'İN İSTİFASINI DEĞERLENDİRDİ
 

Kılıçdaroğlul,Tekin'in istifasını değerlendirdi

Ben Gürsel Bey'in ayrılmasını istemedim. Ayrılması yönünde telkinde bulunmadım. Ama kendisi ısrarla ayrılmak istedi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin'in istifa gerekçelerini bilmediğini, ne istifa dilekçesinde ne de yüz yüze kendisiyle paylaşmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Tekin'in MYK'dan istifasının, kamuoyunda bir 'kan kaybı algısı' yaratıp yaratmayacağı konusunda 'Partiler kişilere endeksli değildir' dedi. CHP lideri Akşam Gazetesi'nden Çiğdem Toker'in sorularını yanıtladı:

- Gürsel Bey neden ve nasıl istifa etti?
Öğleye doğru geldi. Biraz dinlenmeye ihtiyacı olduğunu ve izin kullanmak istediğini söyledi. Sonra da istifa dilekcesini verdi. Ben kabul etmediğimi ve 14.30'daki MYK'ya katılmasını istediğimi söyledim. Fakat 15 dakika sonra istifa ettiğini kendisi açıkladı.

- Size gerekçe sunmadı mı?
Hayır dilekçesinde gerekçe yok.

- Konuşmanızda da mı geçmedi? İstanbul'la ilgili sorunlar? Sayın Matkap ve Sayın Toprak'la ilgili rahatsızlıklar olduğu tartışılageliyor?
Hayır, söylediğiniz isimler bazında gerçekten konuşmamız olmadı. Yani bana yansıyan bir şey yok.

- Geçmişte bazı rahatsızlıklar dile gelmedi mi?
Zaman zaman MYK toplantılarında ya da başka çalışmalarda bazı hususları dile getirmiştir. Ben de kendi düşüncelerimi açıklardım. O kadar.

- Bu kadar etkili bir ismin hiçbir gerekçe sunmadan istifası tuhaf değil mi?
Benimle paylaşmadı. Gürsel Bey'in PM üyeliği sürüyor. Her kademede görev yapılabilir. Tarihsel süreç içinde örgüt yöretimine baktığımızda bu görülür.

- Çok tartışılan bir konu var. Partinin ideolojik ekseninin sağa kaydığı, Sayın Matkap'ın partiyi SHP'lileştirdiği. Gürsel Bey'in de bundan rahatsız olduğu...
Evet, partinin yeni kadrolarıyla ilgili konu MYK sürecinde tartışılmıştı. Evet,CHP'ye DSP'den de SHP'den de çok katılım oldu. Ama sonuçta baktığınızda hepsinin geçmişinde CHP üyeliği var. Sadece biz olalım anlayışı doğru değil.

- Gürsel Bey'le İstanbul Büyükşehir adaylığından bu yana birlikte çalıştınız. Gürsel Bey'in bu şekilde ayrılışı, parti açısından kan kaybı algısı yaratır mı?
Sanmıyorum. Siyasi partiler kişilere endeksli değil. Partiler kendi geçmişlerinden, kimliklerinden güç alarak kendi kurumsal kültürleriyle var olurlar. Sonuç olarak ben Gürsel Bey'in ayrılmasını istemedim. Ayrılması yönünde telkinde bulunmadım. Ama kendisi ısrarla ayrılmak istedi.habervaktim

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2012, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER