banner113

Kılıç;”Adaylar Yakında Açıklanacak”

Ak Parti il başkanı Kılıç Basın Mensuplarını kabul etti..

Kılıç;”Adaylar Yakında Açıklanacak”


Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetine üye gazeteciler, AK Parti İl Başkanlığı görevine atanan İl Başkanı Faruk Kılıç’ı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

 

Mardin’de ulusal ve yerel medya temsilcileri olan gazetecileri kapıda karşılayan AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, aday belirleme çalışmaları ve seçim gündemiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Halit Solhan ile iki cemiyete mensup olan gazeteciler,  Mardin Life Yazarı Faraç Çobanoğlu, DHA Mardin Temsilcisi Mehmet Nezir Güneş, AA Mardin Temsilcisi Halil İbrahim Sincar, İLKHA Mardin Temsilcisi Mehmet Salih Keskin, İHA Mardin Temsilcisi Beril Çuhadaroğlu Solmazgül, Nusaybin AA Temsilcisi Arif Altunkaynak, Yazar Mehmet Beşir Güneş, Mardin Time Temsilcisi Mehmet Ali Demir, Mardin Söz Sahibi Abdullah Yılmaz, TRT Mardin Temsilcisi Vehbi Bakır da hazır bulundu.

 

“DOKUNMADIK EL, ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ”

AK Parti İl Başkanlığı görevine başladığı ilk gün Büyükşehir belediye Başkanlığını kazanma hedefiyle ilgili yaptığı açıklamayı hatırlatarak gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Başkanı Faruk Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsıma tevdi ettiği görev nöbetini devir aldıktan ve kadim şehre gelip göreve başladıktan sonra yaptığım ilk açıklamamda Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanma hedefini ortaya koyduk. Bu hedef sadece benim değil, ülkesine, milletine karşı aidiyeti olan her Mardinliye ama özellikle de AK Dava’ya görev veren her bir AK Partilinin görev ve hedefi olmalıdır. Bu bilinçle ortaya koyduğumuz hedefi gerçekleştirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah belediye başkan adaylarımız açıklandıktan sonra bu bilinçle 10 ilçemizde ve 744 mahallemizin tamamına yayacak, dokunmadığımız el, çalmadığımız kapı bırakmayacağız ve hedeflediğimiz başarıyı hep birlikte yakalayacağız” dedi.

ADAYLAR YAKINDA AÇIKLANACAK

AK Parti genel merkezi tarafından ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili yapılan çalışmalarda sona gelindiğini kaydeden Başkan Kılıç, adayların önümüzdeki günlerde açıklanacağını ve adayların arasında sürpriz isimlerin de olabileceğini kaydetti.

Adayların isimlerinin yakında genel merkez tarafından kamuoyuyla paylaşılacağını ifade eden Kılıç, “Genel merkezimiz bu seçimde çok sık eleyip, ince dokuyor. Aday adaylarımızla ilgili gerek genel merkezimizde, gerekse de cumhurbaşkanlığı külliyesinde ayrı komisyonların yürüttüğü çalışmalar söz konusu. Bu çalışmalar çok gizli bir şekilde yürütülüyor. Genel merkez teşkilat başkanlığının yürüttüğü çalışmalar var, yerel yönetimler başkanlığının yürüttüğü çalışmalar var. Cumhurbaşkanlığı külliyesinde birbirinden ayrı çalışmalar yürüten iki farklı komisyon var. Bu komisyonların dışında gerek telefon ve gerekse de gezici anketörlerin yaptığı çalışmalar var. İşte bütün bunlar irdelenecek ve öyle sanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu görevi hakkıyla yapacak olan adaylarımızın isimleri açıklanacak. Tabi bu arada kulislerde dolaşan farklı isimlerin olduğu listeler var. Bu listelerin ne kadarı doğru, ne kadarı değil hep birlikte görülecek. Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçelerin adaylarının tespitiyle ilgili bir hassasiyetinin olduğunu biliyoruz. Bu isimler mutlaka sayın cumhurbaşkanımız görecek ve değerlendirecektir. Kulislerde dolaşan isimler de açıklanabilir bu listelerde isimleri olmayan sürpriz adaylar da görünebilir. Bunu hep birlikte yaşayarak göreceğiz demekle yetineyim” diye konuştu.

İKİ BİN KİLOMETRE YOL YAPILDI

Konuşmasında son iki yılda yapılan hizmetlere de değinen Başkan Kılıç, Kayyum belediyelerin döneminde gerek yatırım gerekse de sosyal projeler konusunda başarılı çalışılmalara imza atıldığının altını çizdi.

Kayyum belediyelerinin vatandaşların özlem duyduğu hizmetlere imza attığını ve bu hizmetleri özellikle de kırsal alanlarda yapılan saha çalışmalarında memnuniyetle karşılandığına vurgu yapan Kılıç, “Kayyum Belediyeleri AK Parti’nin belediyeleri değildir. Kayyum Belediyeleri bu devletin belediyeleridir. AK Parti olarak bizler kayyum belediyelerinin amiri değil rica edeniyiz. Son iki yılda bakıldığında kayyum belediyelerinin vatandaşa dokunan sosyal projelerini gördük. Bunlar önemli çalışmalardır. Bir diğer yönden baktığımızda son iki yılda altyapıdan üst yapıya kadar önemli çalışmalara imza atıldı. İki yılda bırakın sıcak asfaltla tanışmayı şöse yolu olmayan kırsal mahallelere kaliteli yollar yapıldı. İki yılda iki bin kilometre yol yapıldı, bunun 650 kilometresi ise sıcak asfalt. Farklı siyasi partilerden yana oy tercihini kullanan vatandaşlarımız mahallelerine gelmeyen hizmetleri hiçbir şekilde sorgulamıyordu. Yapılan bu hizmetleri gördükten sonra vatandaş yönetim anlayışındaki farkı da görmüş oldu. Hizmet alanlarında eksik ya da aksaklık yok demiyoruz, biranda 40 yılın birikimi olan altyapısızlığı 2 yılda bitirmek için elde sihirli değnek yok. Mardin’e son 30 yılın en fazla yağışı düştü. Yer yer yer altı eksikliği ve sıkıntıları yaşandı ama sıkıntıları son 20 yıldır bu ilçeleri yönetenler neden görmezden gelmiş, bu sorunları neden yok saymış bunları da görmezden gelmemek lazım. İşte son dönemde yapılan hizmetlerin devamı için kadim şehrin hak ettiği yönetime kavuşması için AK parti olarak bizim çok çalışmamız gerekiyor. Büyükşehir belediyesini kazanarak Mardin’in kültürel zenginliğini turizmde büyütmemiz, tarımda yüceltmemiz gerekiyor. Bu da hizmet odaklı, gönül belediyeciliğiyle olur. Mardin’i ziyaret eden turist sayısı bir yılda 3 milyon değil de 5 milyon ile 7 milyon ile anılır olsun. Bunun için büyük düşünmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

 


 

ARTUKLU’DA NÖBET DEĞİŞİKLİĞİ

Gazetecilerle yaptığı sohbetin son bölümünde Artuklu İlçe Başkanlığı’yla ilgili yapılan görev değişikliğine de değinen Kılıç, “Artuklu eski İlçe başkanımız Murat Bayar, son dönemlerde görevi sürdürüp, sürdürmekle ilgili gel gitler yaşadı. Kendisiyle yaptığım görüşmede kendi isteğiyle istifa etmek istediğini söyledi. Verdiği emeklerden dolayı bu kesileyle kendisine teşekkür ediyorum. Murat başkandan boşalan ilçe başkanlığı görevine ise daha önce İl gençlik kolları başkanlığı görevini yapmış, belediye encümenliği görevinde bulunmuş, partimizin bir diğer emektarı olan Serdal Bağış kardeşimiz ilçe başkanı olarak görevlendirildi. İnşallah hep birliktediğer ilçe başkanlarımızla da birlikte Mardin’de AK Parti teşkilatı adına hedeflenen başarıyı yakalacağız” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Gazetecilerle yakında geniş vakitli bir sohbet toplantısında bir araya geleceğini ve daha geniş bir vakitte görüş alışverişinde bulunacağını kaydeden Başkan Kılıç, yeni dönem için şekillenen yeni dönem AK Parti İl Yönetimi listesinin hafta içinde açıklamayı planladığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2019, 20:23

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER