banner113

Kılıç;“ Çevre Yolu 2020 Yatırım Programına Alındı“

AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, 10 Ocak Gazeteciler günü dolayısıyla Mardin il genelinde görev yapan ulusal ve yerel basının temsilcileriyle basın toplantısında bir araya geldi.

Kılıç;“ Çevre Yolu 2020 Yatırım Programına Alındı“

Yaşanan genel ve yerel gündem ve siyasi gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan il Başkan Kılıç, AK Parti için kongre sürecine girildiğini, Mardin’de ilçe kongre sürecinin Şubat ayı itibarıyla start alacağını ve Mart’a kadar tamamlanacağını söyledi.

Mardin il genelinde basın mesleği faaliyetlerini sürdüren gazeteci cemiyetleri başkanları, ulusal ve yerel basının temsilcilerinin katıldığı ve Ak Parti Mardin il başkanlığı Basın Medya Tanıtımdan sorumlu başkan yardımcısı Beşir Güneş'in organize ettiği kahvaltılı basın toplantısına İl Başkanı Faruk Kılıç'ın yanı sıra Siyasi ve hukuki işler başkanı Vahap Alma, İl teşkilat başkanı Önder Duyan, Yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı Şeyhmus Akbacı, İl Gençlik kolları başkanı Ahmet Özkan'ın da hazır bulundu.

“Türkiye AK Parti iktidarıyla makus tarihini yendi”
Proğramda gündemi değerlendiren ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ak Parti il Başkan Faruk Kılıç, AK Parti'nin 17 yıllık iktidar döneminde birçok alanda geçmişte hayali dahi edilemeyen büyük hizmet ve yatırımların gerçekleştiğini, ancak faizi ödenen İMF’nin borcunun tamamen kapatıldığını kaydederek, Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla makus tarihini yendiğini söyledi.

il Başkan Kılıç, Türkiye'nin uluslararası alanda çok başarılı bir politika yürüttüğünü, atılan cesur siyasi adımlar, tutarlı ve güven verici politikalarla ülkemizin ve milletimizin geleceğe ümitle bakmasına vesile olduğunu kaydederek şunları söyledi, "Türkiye AK Parti döneminde her alanda atılan yerli ve milli adımlarla kendi politikasını uluslararası alanda kabul ettirmiş, maküs tarihini yenmiş bir ülke haline geldi, Yerli ve milli politikalarla önce ancak faizinin ödenebildiği IMF'nin borcu kapatılarak ondan kurtulmuş, yerli ve milli sanayiye, yerli savunma sanayisi yönelmiş ve bu konuda gerçek anlamda tarihinin en büyük gelişimi ve değişimini gerçekleştirmiştir. Artık kendi, tankını, kendi İHA ve SİHA'sını üreten, kendi denizaltısını, yerli otomobilini üreten bir Türkiye haline geldik. Burada kuşkusuz ki; Sayın Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tamamen yerli ve milli bir siyaset güdüyor olmasının katkısı ve etkisi büyüktür." dedi.

Çevre Yolu ve Ceylanpınar yolu 2020 Yatırım Programına Alındı
Mardin'deki yerel gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan il Başkanı Kılıç, Ulaştırma bakanıyla yaptıkları görüşmeler sonucunda Kızıltepe, Artuklu ve Midyat ilçelerinin içinde olduğu Çevre Yolu Projesi'nin 2020 yatırım yılına dahil edildiğini bu konuda bakanlıkla görüşmelerin devam ettiğini, milletvekilleriyle birlikte projelerin hayata geçirilmesi için Ankara'daki görüşmeleri sürdüreceklerini belirtti.
ELEKTRİK VE SU ZAMMINA TEPKİLER!
Kızıltepe'nin şehir içindeki yol sorunuyla ilgili soruları yanıtlayan Kılıç, Kızıltepe'de MARSU, DEDAŞ, doğal gaz çalışmalarının devam etmesinden kaynaklı olarak yol sorunu yaşandığını ancak Kızıltepe'de belediye başkan vekili görevini yürüten ilçe Kaymakamı Hüseyin Çam ve ilgili kurumlarla görüşmeler yaptıklarını aktaran Kılıç, Mevsim şartlarından dolayı çalışmalara ancak Mart atında başlanabileceğini belirterek HDP yerel yönetiminin hizmet mevsimi olan Nisan- Eylül ayında hiçbir çalışma yapmadığı iddiasında bulunarak bazı sorunların bundan kaynaklandığına dikkat çekti.

İlçe Kongreleri Şubat'ta Başlıyor
Toplantıda Ak Partide başlayan kongre sürecine de değinen il başkanı Kılıç, Kızıltepe ve Midyat ilçe başkanlarının kongre sürecinde partilerinin önünü açmak için bulundukları görevden feragat ettiğini ve iki ilçeyle ilgili kongre takviminin devam ettiğini ve temayül yoklamalarının il koordinatörünün gözetiminde yapıldığını 22 Şubat’ta başlayacak ilçe kongreleri ile birlikte ilçe başkanlarının belirleneceğini belirterek, “Kızıltepe'de 22, Midyat'ta ise 15 aday müracaatı oldu bu aday yoğunluğun Ak partiye olan teveccühüde göstermekte ve bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. 7. Olağan kongre süreci takvimi işlerken 22 Şubat’ta başlayacak ilk kongrenin ardından tüm ilçe kongrelerimizi 20 Mart'ta tamamlamış olacağız. Mardin İl Kongremizi ise Eylül ayında yapmayı planlıyoruz.” Dedi.

3 dönem kuralına takılan Yeşilli, Dargeçit ve Ömerli ilçelerinin seçimlerdeki ve başarı ve uyumu da göz önünde bulundurarak esneklik yapılabileceği işareti de veren Kılıç, Sadece seçimlerde sahada olan bir parti olmadıklarına dikkat çekerek, 31 Mart seçimlerinden sonra ilçe ziyaretlerini yoğun bir şekilde sürdürdüklerini, seçimlerden sonra geçen zaman içerisinde her ilçeye en az 7-8 defa gittiklerini, bu ziyaretleri düzenli bir şekilde devam ettireceklerini, ilçelerde mahalle muhtarlarıyla, kanaat önderleri, basın mensupları ve ilçelerde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya gelip, ilçelerin sorunları üzerine istişarelerde bulunduklarını söyledi.

Sorular arasında bulunan MARSU zammı ve vatandaşa kesilen yüksek meblağlı elektrik faturaları ile hayali kaçak cezaları ile ilgili olarak da Kılıç, vatandaşların sesine duyarsız kalma lükslerinin bulunmadığını, konuyu ilgili mercilerle görüşüp paylaşacaklarını aktardı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2020, 12:41

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER