HÜDA PAR’dan elektrik sorununa 3 maddelik çözüm

HÜDA PAR Mardin Milletvekili adayı Mahmut Kılınç, çiftçilerin elektrik sorununa kalıcı çözüm istediklerini belirterek, 3 maddelik çözüm önerisinde bulundu.

HÜDA PAR’dan elektrik sorununa 3 maddelik çözüm
HÜDA PAR Mardin milletvekili adaylarından Mahmut Kılınç ile Ali Açılan, Derik merkez ve köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldiler.

Milletvekili adayları Kılınç ve Açılan’a HÜDA PAR GİK üyesi Şeyhmus Akman, Derik ilçe Başkanı Burhan Erol ve Mazıdağı ilçe Başkanı Abdülaziz Tuna ile bazı partililer eşlik etti.

Yapılan ziyaretler kapsamında köylerdeki yatalak hastaları ziyaret eden Kılınç ve beraberindeki heyet, geçmiş olsun temennisinde bulunarak, dua talebinde bulundular.

Yapılan ziyaretlerin çok güzel ve verimli geçtiğini belirten Kılınç, ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kılınç, “Seçim çalışmaları kapsamında yaptığımız ziyaretlerimizin bugünkü durağı Derik ilçe merkezi ve köyleriydi. İlk önce Mardin 2’inci sıra adayımız Ali Açılan ve beraberindeki heyet, Derik ilçe merkezinde bulunan esnafları ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinlediler. Daha sonra GİK üyemiz Şeyhmus Akman’ın da katılımıyla köylerde ikamet eden vatandaşları ve yatalak olan hastaları ziyaret ederek kendileriyle hasbıhal edip hayır dualarını aldık. Ziyaretler çok olumlu ve güzel bir havada geçti. Halkımızın, önümüzdeki Pazar günü yapılacak milletvekili seçimlerinde bizleri destekleyeceklerini umuyoruz.” dedi.

“Çiftçiler elektrik sorununa kalıcı çözüm istiyor”

Köylüler ve çiftçilerin elektrik sorununa kalıcı çözüm istediklerini belirten Kılınç, 3 maddelik çözüm önerisinde bulundu.

Kılınç, “Köy ziyaretlerimizde en çok elektrik sorunu gündeme geldi. GAP gelinceye kadar HÜDA PAR olarak; elektrik konusunda çözüm önerimizi 3 madde halinde sıralayabiliriz. Birincisi; Mardin’deki sayaç okumanın Şanlıurfa gibi olmasıdır. Şanlıurfa ile komşuyuz, ne farkımız var? İkinci çözüm önerimiz; devlet kaçak elektrikle ilgili ayda yüzde 65 DEDAŞ’a yardım ediyor. Biz diyoruz ki; Devlet DEDAŞ’a yüzde 65 verdiği desteği çiftçilere versin. Çünkü bölgemiz güneş deposudur. Çiftçi, güneş enerjisi tesisini kursun. Örneğin bir tesis 200 bin TL’ye mal oluyorsa bunun yüzde 65’ini devlet destek verse geri kalan 60-70 bin TL çiftçinin bir iki yıllık faturasıdır. Eğer gerçekten devlet çiftçilerin yanında ise bu bölgeyi kalkındırmayı istiyorsa HÜDA PAR olarak çözümümüz budur. Üçüncüsü ise; sayacı olan olmayan, abonesi olsun olmasın DEDAŞ herkese ceza veriyor. Bu haksızlıktır. Dönüm başı fatura kesilirse çiftçi buna razıdır. Fakat bu elektrik sorunu bölgemizde çok ciddi bir sorundur ve kimse el atmıyor. Bunda büyük bir menfaat var. Bundan dolayı kimse üzerine gidemiyor. Biz HÜDA PAR olarak; bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Seçilsek de seçilmesek de mecliste olsak da olmasak da bunun üzerinde duracağız.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2018, 12:06

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER