HÜDA PAR Kızıltepe ilçe kongresi yapıldı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Kızıltepe İlçe Teşkilatı, 1. olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede mevcut başkan Burhan Aydın yeniden ilçe Başkanlığına seçildi. Parti ilçe binasında gerçekleştirilen kongre, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yapılan yoklamanın ardından divan kurulu oluşturulduktan sonra, mali rapor ve faaliyet raporu okundu.

HÜDA PAR Kızıltepe ilçe kongresi yapıldı
 ongrede HÜDA PAR Mardin il başkanı Şeyhmus Akman bir konuşma yaptı.

Akman konuşmasında, kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez referansını İslam’dan alan bir partiyiz. İslam ise iki cihanın saadet kaynağıdır. Bu nedenle parti, bizim için amaç değil hakka ve halka hizmet için sadece bir araçtır. Dini siyasete alet etmek değil, tam aksine siyaseti dine, hakkın ve halkın hizmetinde bir araç olarak kullanıyoruz. İnşallah Kızıltepe 1. Olağan Kongresinde seçilecek yeni yönetimimizle yeni dönemde de aynı azim ve aynı gayretle bıkmadan usanmadan gece ve gündüz çalışacağınızdan eminim. Çünkü davamız hak, hukuk, adalet, kardeşlik, özgürlük, barış ve huzur davasıdır. Hür davanın davetçileri olarak bizler de sorumluluğumuzu yerine getirirsek, Allahın izniyle başarı ve zafer bizim olacaktır.” sözlerine yer verdi.

İl Başkanı Akman’ ın konuşmasından sonra oylamaya geçildi. Tek listeyle girilen oylamada mevcut başkan Burhan Aydın yeniden HÜDA PAR Kızıltepe ilçe başkanlığına seçildi.

“Din sadece Allah’ın oluncaya kadar mücadelemiz devam edecek”

Kongrede konuşan Hür Dava Partisi Genel Başkan yardımcısı Mehmet Bahattin Temel ise, Kızıltepe 1. Oğlan kongresinin hayırlara vesile olması temenni ettikten sonra, “Malumunuz olduğu üzere parti olarak 3. yılımızda bulunuyoruz. Partimizin bu kısa süre içerisinde daracık bir zamana sığmayacak kadar elhamdülillah ciddi faaliyetler içerisinde bulunduk. Bu sizin gibi kardeşlerin ceht ve gayretlerinin neticesidir. Biz hiçbir zaman buraya kadar bu kadarını yaptık bundan sonra kâfidir diyecek bir lüksümüz yoktur. Bizim hedefimiz Rabbimizin bahsettiği şekliyle küfür yeryüzünde kalmayıncaya kadar din sadece Allahın oluncaya kadar hizmet ve gayret edeceğiz, bizim hedefimiz bu.” dedi.

Konuşmasında Müminler için dünyada rahatlığın olmadığını hatırlatan Temel, “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sav) deyimiyle dünyada mümine rahatlık yoktur. Nitekim bunu hep beraber yaşıyoruz. Bugünlerde şahit oluyorsunuz. Evrensel istikbarın, top yekun Müslümanlara savaş açtığı dönemi yaşıyoruz. Gözlerimizin nuru Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (sav) saldırılar söz konusu. Diyarbakır İstasyon Meydanında mazlum ve Muztazaf halk olarak, bu zalimlere karşı tepkimizi ortaya koyduk. Ve Allahın izniyle Hz. Muhammed’in (sav) şahsiyetine, sünnetine bir kale olacağımızı hem Türkiye’ye, hem de tüm dünyaya ilan ettik. Rabbimden dileğim, hepimizi Hz. Resulullah’ın (sav) Havz-I Kevser’i etrafında, onunla beraber haşr etmesidir. Doğrudur, kim kimi seviyorsa, onunla beraberdir. Biz de burada şahitlik ediyoruz ki, Ya Rabbi sende şahit ol ki, biz senin Resulünü seviyoruz. Onun yolunun toprağına ruhumuzu göz kırpmadan feda edebileceğimizi buradan ilan ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


“Sizi yakacak ateşle ilahi nur ortaya çıkacak”
Temel konuşmasının sonunda, “Allahın izniyle Gelecek ve istikbal müminlerindir, inananlarındır. İstikbal, bu rehberliği ve bu mücadeleyi yapanlarındır. Aynı zamanda siyasi olarak da, HÜDA PAR’ın istikbalinin parlak olduğunu buradan müjdelemek istiyorum. Sizler bu topluma önder olacaksınız, yol göstereceksiniz, bunun için haliyle yanacaksınız. Sizi cayır, cayır yakacaklar. Hepinizi göz kırpmadan binalarımızda yakmak isteyecekler. Ama Allah’ın izniyle o ateşiniz onları yakacağı gibi aynı şekilde etrafı aydınlatacaktır. Karanlıkta olan insanları aydınlatacak, bu şekilde ilahi nur ortaya çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

Kongre, yapılan duanın ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 13:46

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER