banner113

Hdp’nin Engelli Adayından Gazetecilere Ziyaret

HDP’nin engelli adayı Görhan: Demokratik bir Türkiye için yola çıktık

Hdp’nin Engelli Adayından Gazetecilere Ziyaret

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti’ni ziyaret eden HDP’nin engelli adayı Nurullah Görhan, Türkiye halkının desteğini gün geçtikçe daha fazla hissettiklerini belirterek, “Biz herkesi kucaklayan, herkesin eşit haklarını savunan partiyiz. Tüm Türkiye halkının desteğini gün geçtikçe daha fazla hissediyoruz. Biz hiçbir zaman şiddeti savunan bir parti olmadık. Demokratik, adil ve eşit bir Türkiye için yola çıktık” dedi.

 

HDP’nin engelli adayı Nurullah Görhan, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti’ne ziyarette bulundu. HDP’li Görhan’a HDP Artuklu İlçe Eş Başkanı Remziye Günel, HDP yöneticileri ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hafize Aymelek eşlik etti. HDP heyetini cemiyet binasında karşılayan Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü ve cemiyet üyesi gazetecileri tek tek tanıttı. Daha sonra konuşan Üründü, 7 Haziran’da yapılacak seçimin büyük bir öneminin olduğunu ifade ederek, seçimlerden çıkacak olan sonucun halkların temsiliyeti noktasında demokrasinin güçlenmesi için önemli olduğunu söyledi. Üründü, gazeteciler olarak seçimin demokratik bir yarış olarak görmek istediklerini kaydederek, tüm siyasi partilere seçimlerde başarı dileklerinde bulundu.

 

Yaptıkları ziyarete ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunan HDP’nin engelli adayı Görhan ise, basın emekçilerinin ne kadar zor şartlarda haber yaptıklarına tanık olduğunu söyleyerek, “Basının objektif ve sağlıklı yürüyebilmesi sizlerin sayesinde Mardin’de gerçekleşti. Çünkü Mardin’de kısır bir haber sirkülasyonu vardı. Zamanla bu yavaş yavaş bu sadeleşti. Tabi bu bizi mutlu ediyor. İlk kez siyasete girdim. Umarım bundan sonraki süreçlerde sizinle birlikte çalışmamız mümkün olur. Çünkü hepimiz Mardin’in yararına çalışan bir ekibiz. Tüm basın emekçilerinin objektif haber yapma kaygılarının olduğunu biliyorum. Tüm basın emekçilerine başarı dileklerinde bulunuyorum” dedi.

 

Gazetecilerin sorularını yanıtladı

 

Cemiyet üyesi gazeteciler, yapılan konuşmaların ardından HDP adayı Görhan’a sorular yöneltti. Gazetecilerin, “HDP’nin batı illerinde seçim bürolarına yapılan saldırıları nasıl değerlendiriyorsunuz ve bu saldırıların önünün kesilmesi için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?” sorusunu cevaplayan HDP adayı Görhan, Türkiyelileşen bir parti olduklarını belirterek, Türkiye’nin demokratikleşmesini istemeyen karanlık güçlerin partilerine yönelik kimi saldırıları olduğunu söyledi. Görhan, saldırının mantığında HDP’nin ilkeleri olduğunu ifade ederek, “Bizler bu coğrafyada doğan güneşi aslında tüm Türkiye’ye eşit bir şekilde ışınlarını dağıtmaya çalışıyoruz. Biz herkesi kucaklayan, herkesin eşit haklarını savunan partiyiz. Tüm Türkiye halkının desteğini gün geçtikçe daha fazla hissediyoruz. Biz hiçbir zaman şiddeti savunan bir parti olmadık. Yeri gelmiş halk savunmasını yapmıştır. Dolayısıyla şu anki süreç çok hassastır. Demokratik, adil ve eşit bir Türkiye için yola çıktık” diye konuştu. 

 

‘Birlikte bir yaşamı inşa etmeye çalışıyoruz’

 

Gazetecilerin, “Bölgede HDP adayları nasıl bir strateji uyguluyor?” sorusuna da yanıt veren Görhan, ilkeleri olan bir parti olduklarını ve bu ilkelerini Türkiye’nin her yerinde savunduklarını dile getirdi. Görhan, Türkiye’de yıllardır bir ayrışmanın yaşandığını kaydederek, birlikte bir yaşamı inşa etmeye çalıştıklarını aktardı. Görhan, önemli olan gönüllerdeki barajın aşılması olduğuna vurgu yaparak, ilkeler üzerine siyaset yaptıklarını dile getirdi.

 

‘Yüzde 13-14 oranında oy bekliyorum’

 

“Seçim anketlerinde oy oranınız ne kadar görülüyor?” sorusuna da cevap veren Görhan, seçimde sürpriz bir sonuç beklediklerini belirterek, yüzde 13-14 oranında bir oy aranı beklediğini ve daha fazla bir sonuç beklediklerini söyledi.  Görhan, kendisine yöneltilen bir çok soruya da kısa kısa cevaplar verdi. Görhan ve HDP heyeti, daha sonra Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti’nden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 19:51

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER