banner113

HDP’li Mardin Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

HDP Mardin milletvekilleri Mithat Sancar, Erol Dora ve Ali Atalan, mazbatalarını aldı.

HDP’li Mardin Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

HDP Mardin milletvekilleri Mithat Sancar, Erol Dora ve Ali Atalan, Mardin Adliyesi’ne geçerek, mazbatalarını aldı. HDP’li vekiller mazbatalarını aldıktan sonra adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, HDP Mardin İl Eş başkanları Aysel Erol ve Musa Alkan da yer aldı. HDP’li vekiller adına açıklama yapan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, zorlama bir seçim olduğunu belirterek, seçim çalışması yapma imkanı bulmadan yeni bir seçime gittiklerini söyledi. Sancar, çok yönlü saldırılar altında seçime girdiklerini dile getirerek, “Bir savaş konseptiyle birleştirildi bu seçim. Tüm zor şartlara rağmen, bizi baraj altında bırakma çabalarına rağmen parti olarak yüzde 11 oranına yakın oy aldık. Biz bunu gerçekten de başarı sayıyoruz. Mardin’de hedeflediğimiz vekil sayısı ve oy oranına ulaşamadık. Biz yine Mardin’de aldığımız oranı başarı buluyoruz. Bundan sonra çalışmalarımız  hedeflediğimiz şekilde devam edecektir” dedi.

 

Hükümete çağrıda bulunan Sancar, şöyle konuştu: “Savaş oyunlarıyla ve senaryolarıyla bir yere ulaşmanın bir anlamı yok. HDP’yi ve Kürt siyasetini dışlayan bir çözüm süreci imkanı söz konusu değildir. Bu bölgenin temsilcisi açık ara HDP’dir. Kürt sorununda çözüm sürecinin doğal muhatabıdır, zorunlu muhatabıdır. HDP’yı dışlayan bir çözüm arayışının başarı şansı olmayacaktır. Başka aktörleri çıkarma çabası bundan önceki partiler ve hükümetler tarafından denendi, hep fiyaskoyla sonuçlandı. Hep daha fazla zarara yol açtı. Böyle bir girişim nafile olacaktır. Seçim sonuçları bölgede muhatapların adresini tartışmasız bir biçimde göstermiştir. Bu nedenle başka arayışlara gerek yok, savaş politikalarına derhal son versinler. Çözüm için masa tekrar kurulsun. Biz barış için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

 

Konuşmanın ardından HDP’li vekiller adliye binası önünden ayrıldı. Öte yandan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım’ın ise daha sonra mazbatasını alacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2015, 10:24

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER