banner113

HDP İstanbul İl Kongresi Yapıldı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda İstanbul İl Kongresi Yapıldı.

HDP İstanbul İl Kongresi Yapıldı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Kongresi’nde konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Demirtaş, “ AK Parti için yüzde 50 üzerinden oy alacaklarını iddia etmektedirler. Hırsızda bu özgüven varsa bizler de hayli hayli bu barajı tarumar edeceğimizden eminiz. Bizler HDP olarak bu barajı hep birlikte çoktan aşmışız. Geriye kalan MHP CHP ve AKP kendi içlerinde bir panik havası meydana gelmiştir. Gerçekleşen bu kongre sayesinde bütün herkesin en iyi şekilde kendi ellerine kazma küreklerini alarak bu barajın duvarını yıkmalıdır. Baraj öncelikli olarak İstanbul Metropolün de yıkılmalıdır” diye konuştu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kongresinde Kobane’de ki direnen direnişçilerle telekonferans ile canlı bağlantı da gerçekleştirenler arasındaydı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Kongresin de konuşan HDP Eş Genel BaşkanI Demirtaş, devletin Kürt Halkı için zulümleri ve baskıları ifade ettiğini ifade ederek, bizler HDP olarak ve Kürt halkı ve bütün halklar olarak kendi faşizan devletimizi kurmak için iktidara yürümemekteyiz, “Bizler devletimizin yeni yaşamların hizmetçiliğini yapmak ve insanlara yardımcı olmak, bütün halkları eşit tutmak için iktidara yürüyoruz” dedi.
HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİNİN (HDP) BÜYÜDÜĞÜ BİR SÜREÇTEN GEÇİLİYOR.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanlarından bir diğeri olan Figen Yüksekdağ, kongrede ki konuşmasında Türkiye coğrafyasının bir sürü renkten meydana geldiğini ve çoğunluğun da burada yer aldığını belirtirken, “Sizler hepiniz burada bütün Türkiye Cumhuriyeti Halklarının geleceğe açılan bir kapısını oluşturuyorsunuz. Yeni bir düzenin içine doğru yol alıyoruz” dedi.Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AKP iktidarının Halkların Demokratik Partisinden (HDP) ve onunla beraber olan büyük güçten korktuklarını dile getirerek, “Halkların Demokratik Partisi (HDP) yeninin temsilcisi, doğrunun temsilcisi olarak korkaklıklarla yürütülen siyasete karşı bugünlere geldi.Bizler HDP olarak bütün değişik ulusların temsilcileri ve bütün adalet hukuk ve hakların içerisinde olanların birer sesi, iradesi olmak için bu yola çıktık.Bu kadar kısa bir sürede HDP’nin büyük bir kitleye ulaşmayacağını, büyük bir ses getirmeyeceğini ve kendisini gösteremeyeceğini sananlar, geride bıraktığımız süre Halkların Demokratik Partisi (HDP) nin ne kadar büyüdüğü kadar büyük bir kitleye ulaştığını ve ne kadar başardığını hep birlikte görebilmekteyiz “ diye konuştu.
‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN “TÜRKLERİN DE DEVLETİ DEĞİLDİR’
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Halkların Demokratik Partisinin bugünlere büyük ve çok ağır bedellere ödeyerek geldiğini dile getirirken, “ Bu seçimlerden sonra ki seçimlerde Türkiye Cumhuriyeti Devletin de asla baraj derdi olmayacaktır. Tam tersine ki devleti kendi ellerine geçirenlerden alıp halka iade edeceğiz. Bizler kendi faşizan devletimizi kurmak amacıyla iktidara yürümüyoruz. Bizler devleti yeni yaşamın hizmetçisi olması için iktidara yürüyoruz ” şeklinde konuştu.
Türk Halkına da seslenen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş,” sizler zannediyorsunuz Ankara’da ki devlet Türklerin devletidir. Lakin sizler hepiniz yanılıyorsunuz. Ankara’daki devletin, ne Türklerin ne de Kürtlerin devletidir. Orada ki devletin bir avuç zengin kökenlilerin ve elit kesimlerin devleti haline gelmiş. Bu devletin Kürtler açısından zulümlerin ve baskıların olduğunu ifade etti. Bu devletin sadece bizleri Kürt halkını ve bütün diğer halkları korkutmak ve bizleri kendi baskıları altına almak için kendilerini var etmiş bir devlettir. Bizler de bu devlet anlayışını ortadan tamamen kaldırmak için iktidara gelmek istiyoruz. Halkların Demokratik Partisinin varoluşunun felsefesi de budur. Halkların Demokratik Partisi bir yanında demokratik yaşamın olması için bir yandan sokaklarda örerken diğer taraftan da devletin demokratikleşmesi mücadelesini verecek. Yukarı da Allah var ki bu devletten korkmayan kalmamıştır. Devletin kocaman vahşi bir ucubeye dönüştüğü ve 12 yıldır AK Parti bunun keyfini sürmektedir. AK Parti, devlete biat etmesini istemektedir. Bizler HDP olarak işte bütün bu anlayışları değiştirebilecek tek alternatifiz. Dananın kuyruğu kopacaksa bugün, yüzyıl önceki gibi kuyruklar bizde değil, dananın bizde kalması gerekir ve kuyruk onlarda kalacak.” diye konuştu.
‘HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ (HDP) TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÜLKESİNİN BARIŞ GARANTİSİDİR’
“Halkların DEMOKRATİK Partisini ( HDP) anlamayanlar Ortadoğu coğrafyasında ki yangının farkında olmayanlardır” diyen Demirtaş, “ 3 yıl öncesine kadar, Suriye Ülkesinde dışarıdan şehir merkezleri mahalleleri güllük gülistanlık görünüyordu. Fakat bir arada yaşamayı seçmedikleri için görkemli olan Şam Halep kentleri ve diğer kentlerin hepsi harabeye dönmüş bir durumdadır. Bizler bu ülkede yaşayan halklar olarak bu durumu yaşamak istemiyoruz. Bizler de bunları yaşamak istemiyorsak eğer ki bunun çizgisi de Halkların Demokratik Partisinden (HDP) geçer. Halkların Demokratik Partisi (HDP) büyüdükçe bu ülkeye barış gelme garantisinin o derece arması demektir. Barış treninin AK Partinin hızlı treni gibi yarı yolda kalabilir. Bundan dolayıdır ki bizler programımızla yeni Türkiye’de nelerin değişebileceğini hepimiz hep beraber göreceğiz “ şeklinde konuştu.
Son olarak da özellikle gençlerin ve kadınların Halkların Demokratik Partisi ile birlikte yürüme çağrısını Eş Başkan Demirtaş, “ Bizler burada hep beraber sözleşme yapıyoruz. Bu sözleşmenin de gereğini yerine getirmek bizlerin hepimizin tarihi olan borcumuzdur. Sizler kadınlar ‘ hem çocuk yaparız hem kariyer de’ diyebileceksiniz. Yaşamları değiştirecek olanlar sizlersiniz ve o yüzden diyorum ki JİN JİYAN AZADİ bizim felsefemizdir. Barış anaları ve kadınlarımız bizler sizlerle birlikte sizlere layık olmak için canla başla ve her zaman mücadele ederek çalışacağız” dedi.
Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanlarından konuşmalarından sonrasında seçime gidildi. Seçim de Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Örgütü’nün yeni eş başkanları Ayşe Erdem ve Çeşim Soylu olarak belirlendi. Ayşe Erdem ve Çeşim Soylunun teşekkür konuşmalarının ardından kongre Agıre Jiyan müzik grubunun çaldıkları parçalarla devam etti.

“Mehmet KIZILKAYA” İstanbul

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 16:33

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER