banner113

HDP Adayı Sancar Seçim Çalışmasını Arapça Yapıyor

HDP Mardin Milletvekili Adayı ve Prof. Mithat Sancar, Mardin’in Artuklu ilçesinde Arap halkının yoğun olarak yaşadığı Kayacan Mahallesi’nde Arapça hitap ederek, seçim propagandasını Türkçe’nin dışında Arapça dilinde yapmış oldu.

HDP Adayı Sancar Seçim Çalışmasını Arapça Yapıyor

Seçime sayılı günler kala HDP’nin yoğun seçim temposu da hayli bir hızlandı. Mardin’de, dört bir yanda erken saatlerden geç saatlere kadar seçim çalışmasını sürdüren HDP adaylarından Profesör Mithat Sancar, akşam saatlerinde Artuklu ilçesinde bulunan Yalımköy Mahallesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Burada halkla bir araya gelen Sancar’a HDP Artuklu İlçe Eş başkanları Nezir Akaalp ve Remziye Günel de eşlik etti. Çok sayıda kişinin katıldığı halk toplantısında konuşan Sancar,

 

“Bu seçim Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir seçim. Bizim için sadece meclise aday göndermek değildir. Bizim için Kobanê’de o büyük direnişi büyük zaferi burada demokratik siyasetle taçlandırma imtihanıdır. Bu imtihandan başarılı çıkmamız gerekiyor. Başka bir önemi daha var. İki buçuk yıldır barış süreci yürüyor, bu çözüm sürecinin mimarının Sayın Öcalan olduğunu hepimiz biliyoruz. Hükümet bunu ne kadar saklamaya çalışsa da, bu sürecin mimarı Sayın Öcalan’dır. Hükümetin barış için adım atmaya niyeti yok. Peki ne yapacağız, önümüzde bir seçim var. Eğer bu seçimde halkımızın güçlü bir desteğini alırsak, o zaman hükümeti adım atmaya mecbur ederiz. Biz savaştan yana değiliz, barıştan yanayız” dedi.

 

HDP’li Sancar Arapça konuştu

 

HDP adayı Sancar, daha sonra Artuklu ilçesinde bulunan Kayacan Mahallesi’ne geçerek, burada kendisini bekleyen yurttaşlarla halk toplantısı düzenledi. Toplantıya katılanların çoğunun Arap olmasından dolayı Sancar, konuşmasını Arapça yaptı. Uzun bir süre Arapça konuşan Sancar, daha sonra Kürtçe ve Türkçe dillerinde de seçim propagandasını sürdürdü. Sancar yaptığı konuşmada, Kürtçe konuşmanın önünde bir engelin kalmadığını kendilerinin de söylediğini belirterek, “Evet Kürtçe inkarı kalktı; ancak Anayasa’da inkarı önleyen bir düzenleme yok. Anayasa halkların varlığını güvence altına alan hiçbir hükmü içermiyor. Yarın öbür gün başka bir iktidar gelse, şimdiki iktidarın tanıdığı hiçbir şeyin güvencesi de yok” diye konuştu.

 

‘Mayınlı araziler ve askeriye harcamalar kaynak olur’

 

Sancar, kaynak bulma tartışmasına da dahil olarak, kaynağı bir tek kendi partilerinin bulabileceğini söyledi. Sancar, kaynak için binlerce dönüm arazinin mayın tarlasından dolayı kullanılamadığını, mayınların temizlenmesiyle arazilerin tarıma açılarak kaynak oluşturulacağını sözlerine ekledi. Sancar, barışmaya niyetli olan bir iktidarın her gün insansız hava aracı, helikopter, tank, top, tüfek almasının bir mantığının olmadığını dile getirerek, bunların hepsinin para olduğunu, bu yüzden barışın sağlam kurulması halinde bunlara pek gerek kalmayacağından yeni kaynak alanlarının oluşacağını ifade etti.

 

Sancar, konuşmasının devamında tüm yurttaşların oylarını bu seçimde kendi partilerine vermesini dile getirdi.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 20:01

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER