banner113

HAS PARTİ’DEN BASIN AÇIKLAMASI

TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN GÖNÜLLÜ BİRLİKTELİK Kürt Sorunu ve diğer azınlıkların sorunu Çözülmeden Demokrasi ve Adalet Tesis edilemez….

HAS PARTİ’DEN BASIN AÇIKLAMASI

 
            

  Sanki yeni bir meseleymiş   gibi  yeniden  dillendirilen  Kürt  Sorunu  meselesi ‘nde,  siyasi  Partiler’ in   ve  özellikle   liderlerinin   birbirlerine  yaklaşımlarında  kullandıkları  üsluplar  meselenin  öneminin   önüne  geçmeye  başladı. Çoğu  konuda  olduğu gibi burada da kullanılan  üsluplar  Siyaseti  ve Siyasileri  zor durumda  bırakacağı   gibi halkın siyasilere olan güvenini  zayıflatmaya  devam  ediyor. Kürt  sorununun   çözümü  yolunda  baştan söylenmeye başlanan  “MORG BEKÇİLİĞİ,ŞEYTAN  ÜÇGENİ  vs.” gibi ifade ve  yaklaşımlar sonun nereye  gideceğini  göstermektedir.Lakin  Has  PARTİ ‘nin  farklı  yaklaşımı,  özellikle 2009  yılında hazırladığı  “TOPLUMSAL  BARIŞ  İÇİN  GÖNÜLLÜ  BİRLİKTELİK” Projesinin   önemi  ve farkındalığı bir  kez daha doğru  öngörüyü  ortaya  çıkarmakta,hala  çözüm  için en etkili  yol olduğu  görülmektedir.Herkes tarafından biliniyor olan…..

                  Türkiye’de 30 yıldır  devam eden,herkesin  canını  yakan,binlerce  kurban  vermemize  sebep  olan “şiddet  ve terör” ortamının  yanında  yıllarca  devam  eden  baskı  politikaları, yasaklar  ve  hak  ihlalleri  ciddi  bir  insan hakları  sorununu da   ortaya  çıkarmıştır. Burada,  Kürtler  yaklaşık olarak  80  yıldır  kendilerini  ötekileştirilmiş olarak görmektedirler. Aynı   şey  Aleviler, dindarlar  ve gayrimüslimler  içinde  geçerlidir. Türkler, Kürtler,Araplar,Farslar  ve  diğerleri, hepimiz  bir  medeniyetin varisleri,  aynı  inancı ve  coğrafyayı  paylaşıyoruz.Bu  medeniyetin  tarihsel  gelişimi ve medeniyet  değerleri  içerisinde herhangi  bir  grup  veya  ırkın  diğerine  karşı  üstünlüğü  asla yer  almamıştır.Aksine  geçmiş  tarihlere bakıldığında  milliyetçilik  savaş, kargaşa, fakirlik  ve  huzursuzluk  getirdiği  gene  herkesçe  bilinmektedir.Meselelere  yaklaşımlarda  bu  kriterleri  hatırlayarak  adım atmak  doğru  çözümü getirecektir.

               Has  PARTİ  (Halkın Sesi)’nin sunduğu “TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN GÖNÜLLÜ  BİRLİKTELİK” Projesi’nde (Herkes dilediği  gibi  inanacak  ve inandığını  dilediği  gibi  yaşayacaktır.İfade  ve örgütlenme  hakkı  tam olacaktır.Herkes  dinini, dilini, kültürünü  öğrenip  eğitimini  alabilecektir.)  Kürt  sorunu olsun diğer  sorunlar  olsun ancak “RIZAYA  DAYALI  GÖNÜLLÜ  BİRLİKTELİK  İÇİNDE  ÇÖZÜLECEĞİNE” inanıyoruz. Dolayısıyla  tüm  Siyasi aktörleri ve karar  mercilerinin gerçekten bir çözüm arıyorlar ise,bu proje ışığında hareket  etmelerini  öneriyoruz.

 

                                                                                              TEŞKİLAT BAŞKANI 

                                                                                                 OSMAN  YILDIZ

            

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2012, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER