banner113

Halkın %68'i Yeni Anayasa İstiyor..

HAS Parti tarafından Mart 2012'de başlatılan YENİ ANAYASA ANKETİ yaklaşık 2,5 ay gibi uzun süren bir çalışmanın ardından sonuçlarını, 31.05.2012 Perşembe günü Genel Başkanımız Prof.Dr sayın Numan KURTULMUŞ , basın toplantısıyla kamuoyuna takdim etti. 81 il ve 226 ilçede, %95 ‘i yüz yüze,%5 ‘i interaktif tekniklerle 103 bin 992 kişinin katıldığı anketi 525 anketör gerçekleştirmiştir.

Halkın %68'i Yeni Anayasa  İstiyor..
    Bilindiği üzere, 2-3 bin kişi üzerinde yapılan anketler ciddi anketler olarak kabul edilir. Has PARTİ’ nin, 104 bine yakın kişi üzerinde yaptırdığı bu anketin sonuçları, kesin gerçekler olarak kabul edilmeli ve ciddiyetle önemsenmesi gerekir.
    Buna göre halkın % 68'i yeni bir anayasa isterken,%51'i ise meclisin yeni bir anayasa yapabileceğine inanmıyor."Yeni anayasa yapma konusunda Hükümeti  nasıl buluyorsunuz?sorusuna halkın %41'i samimi bulmuyorum derken, %59'u samimi ,  ancak samimi diyenlerin %30'u yöntem ve üslubun yanlış olduğunu belirtti.Ankette  en dikkat çeken nokta ise, HAS Parti'nin önermiş olduğu "Yeni Anayasa'nın halk tarafından seçilecek Anayasa Meclisi tarafından yapılması" teklifine, halkın %58 inin "doğru buluyorum" cevabı vermesidir.Anketin detayları partimizin sitesinde yayınlanmıştır. 
     Biz Has  PARTİ olarak:
       Türkiye'nin birikmiş sorunlarını çözme, bürokratik oligarşiden kurtulmanın yanında, halkın egemen olduğu, karanlıkların aydınlatıldığı, özgürlükler ve refah seviyesi yüksek Yeni bir Türkiye inşasının anahtarının Yeni bir Anayasa’da olduğuna inanıyoruz. Yeni Anayasa'yı kendi siyasi programımızın da en önemli ve en temel maddesi olarak kabul ediyor, gündemin gelip geçici suni kavgalar  ve  siyasal   polemikler arasında savsaklanarak kaybolmasını istemiyoruz. Bu sebeple biz, Meclisi, iktidar partisini, teşvik ediyor, bu anketi yapmakla cesaretlendirmeye çalışıyoruz. "Parlamento dışı   kaldık.”O halde yatalım" demedik, her fırsatta neden yeni  bir  anayasa  yapılması   gerektiği  konusunda  çalışmalarla halkı bilinçlendirmeye çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz.
        Yeni Anayasa, bir siyasi vaat olmaktan öte toplumsal beklenti halini almış, yapılması artık kaçınılmaz hale gelmiştir. Halkın bu konudaki talebi yüksek lakin, Parlamento ‘daki  partilerin yeterince ciddi ve gayretli olmaması, Meclis'e olan ümidi düşürmüştür. Ankara bu tabloyu görmesi gerekiyor. Bu anketin ardından, bu Parlamento eğer yeni Anayasa'yı yapamazsa, daha açık ifadeyle topu taca atar veya kaçak güreşmeye devam ederse, Millet yeni Anayasa'yı kendisi yapacağı   görülüyor.Öyle ise Türkiye’nin gündemi Yeni Anayasa olmalıdır.  
                                                                                    MEHMET TİMURAĞAOĞLU

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2012, 22:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER