banner113

Hak-Par Genel Başkanı Demir Kızıltepe’yi ziyaret etti.

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Fehmi Demir Partisinin Kızıltepe Parti ilçe teşkilatını ziyarette etti.

Hak-Par Genel Başkanı Demir Kızıltepe’yi ziyaret etti.

Hak-Par Kızıltepe ilçe binasına Parti yetkilileri ile gelen Genel Başkan Demir’i Hak-Par İl Başkanı Vahap Demir ve partilier tarafından karşılandı.

 

Kızıltepe Parti binasında bir açıklama yapan Hak-Par Genel Başkanı Fehmi Demir:

“ Diğer partileri dikkatle izleyin Kürt sorununun çözümünden başlayarak alevi sorunu ve diğer sorunlara ilişkin söylediklerinin birbirinden farkı yok hepsi mevcut durumu topluma dayatan partiler hepsi birbirine benzeyen partiler bu konuda farklı düşünen tek parti Hak ve özgürlükler partisidir.

 

Bize göre Türkiye’nin temel ve asıl sorunu Kürt sorunu, Kürt sorunu çözülmeden Türkiye’nin diğer sorunlarını çözmek mümkün değildir. Kürt sorunu da geçici tedbirlerle toplumu kandırarak çözülecek bir sorun değil. Kürt sorunu Türkiye Cumhuriyeti tarihinden önce var olan bir sorun böyle bir sorun ancak köklü tedbirlerin alınmasıyla çözülebilir. Bize göre çağdaş dünyada tüm ulusal sorunlarda tüm çok kültürlü çok dilli çok milletli devletlerin sınırları içinde bu tür sorunlar nasıl çözüldüyse Türkiye’de de bu böyle çözülür. Bize göre Türkiye’de Kürt sorunu iki halkın eşitliğine dayanan federal bir sistemle ancak çözülür.

Böylesine köklü adım atmazsanız sorunları çözemez şiddeti sona erdiremez toplumsal barış sağlayamazsınız. Bu gün ne yazık ki parlamentoda bulunan 4 parti bu sorunun çözümü konusunda gerekli basiret ve beceriyi gösterebilecek iradeye programa sahip değildirler. Halkımızın bu seçimde oy kullanırken bunu dikkate alması gerektiğini düşünüyorum.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 09:58

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER