Ekonomist Demir” Mardin’in Ekonomik Kalkınması ve Refahı için Çalışacağım”

AK Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı Ekonomist, Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Fethullah Demir, Ak Parti İktidarıyla birlikte başlayan ekonomik istikrar, güven ve iç huzurun ülke kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirti.

Ekonomist  Demir” Mardin’in Ekonomik Kalkınması ve Refahı için Çalışacağım”
Ekonomist, Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Fethullah Demir, çalışmalar kapsamında kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, gençlik grupları ve partisinin teşkilat mensupları ile bir araya gelmeye devam ediyor. Yaptığı ziyaretlerde açıklamalarda bulunan Demir, Mardin’i en iyi şekilde temsil edeceğine ve halkın teveccühlerine mazhar olacağına inancının tam olduğunu söyledi. Mardin için çalışan tüm kesimlerle işbirliği içerisinde olacaklarını belirti.
Ülkemizin ve bölgemizin en önemli projesi olan çözüm sürecine ve bununla birlikte bölgede yapılan teşviklerin en iyi şekilde değerlendirilerek hükümetin sağladığı sosyal programların yansımasını en üst düzeyde verimini alacağımız ilimizin iktisadi ve sosyal kalkınmasına yönelik çalışmaların içerisinde olacağız. Ülkenin birlikteliği, beraberliği, kardeşliği için bu projenin gerçekleşmesini ve Kürdüyle, Türküyle herkesin bir kardeşlik ortamı içerisinde hareket etmesini arzu ediyoruz. Bizim iş dünyası olarak bakışımız, ekonomik olarak da bölgenin hak ettiği yere gelmesini sağlamaktır. Ben umut ediyorum, inşallah bu barış süreci, hayırla neticelenir ve bölge de hak ettiği kalkınmayı ve büyümeyi gerçekleştirir. Barış sürecinin başlamasından bu yana son iki yılda bölgedeki organize sanayi bölgelerinde yaptığımız araştırmalarda kayda değer yatırım talebi oluşmuştur. Bölge halkı barışa susamış, silahların susmasına susamış. Bölge de artık huzur, istikrar ve güven istiyor. Bu gerçekleşirse, ki inşallah gerçekleşecek, Yeni Türkiye için atılan en önemli adım bu olacak.
Barış süreci bölgede ekonomiyi şaha kaldıracaktır.İş dünyasının da bu inanca sahip olduğunu düşünüyorum ve iş dünyası da taşın altına elini koyarak, bu yatırımları gerçekleştirip yeni bir Türkiye için kolları sıvayacaktır. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması halinde Türkiye genelinde 15000 ilimizde 7500 lerde olan milli gelir 25 000-30 000 dolar olacaktır. Şiddet sarmalına harcanan her kuruş yatırıma dönüşecek yatırımlarda refahımızı arttıracaktır” dedi.
“İÇ HUZUR VE SİYASİ İSTİKRAR EKONOMİK BÜYÜMEYİ SAĞLADI”
Demir; “Türkiye’de bir ekonomik istikrar varsa bu tamamen siyasi istikrara bağlı. AK Parti hükümetleri döneminde uygulanan sağlıklı ekonomik politikalar, gerçekleştirilen reformlar ve siyasi istikrar sayesinde önemli başarılar elde edildi.Türkiye ekonomisi artık % 5 oranında büyüyen ve yüksek düzeyde istihdam sağlayan bir ülkedir. Yakın zamanlara kadar hayal olan Enflasyonu tek haneye inmesi bugün gerçekleşmiştir. Türkiye birçok ülkeye kıyasla çok daha ileri bir seviyeye ulaşmıştır. Türkiye, ekonomide bütçesini 4 misli büyüttü. Kişi başı milli gelir büyüdü, hayat standardı arttı, daha önemlisi artık insanımıza, güven geldi. Bugün hamdolsun ekonomide dünyanın en iyi kalkınan, riskleri olmayan, finansal disiplini en iyi yürüten, en fazla büyüyen ülkelerinden birisiyiz. Bu, AK Parti'yle oldu.
Allah nasip eder ve milletimiz teveccüh gösterirse ekonomiyi kalkındırmak için mali konulardaki tecrübe ve bilgi birikimini Mardin ve ülkemin kalkınmasında kullanacağım. Devlet yatırımlarından Mardin’e düşen payı arttıracağız. Müteşebislerimize yön verecek yatırım konseyi oluşturacağız. Meclise ulaşamayan vatandaşlarımız için ankarada danışma ve yardım birimi oluşturacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 11:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER