Demirkaya;“15 Temmuz, bu millete Kürt’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’i ve Boşnak’ıyla bir ve beraber olmayı da öğretmiştir“

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen FETÖ terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

Demirkaya;“15 Temmuz, bu millete Kürt’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’i ve Boşnak’ıyla bir ve beraber olmayı da öğretmiştir“
Açıklamada;"5 Temmuz gecesi şer odaklarının yine devrede olduğunu aktaran Demirkaya, "Huzurlu ve istikrarlı bir şekilde kalkınan ülkemizin ilerleyişini durdurmakta güçlük çeken şer odakları emellerine ulaşmak amacıyla Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve Gezi Olaylarında başaramadıklarını sinsice ülkemizin içinde hücrelendirdikleri FETÖ terör örgütü ile yapmaya çalışmışlardır.  Darbe teşebbüsünü başarılı kılmak için sekiz binden fazla asker, 35 uçak, 37 helikopter, 246 tank ve zırhlı araç, 3 gemi, 3992 hafif silah kullanmaktan geri durmamışlardır" dedi.

"Aziz milletimiz darbe teşebbüsüyle iki şeyi daha net görmüştür." diyen Demirkaya, "Bunlar ihanet ve sadakattir. Mazisi şan ve şerefle dolu, her zaman mazlumlara, çaresizlere kollarını açan aziz milletimiz FETÖ terör örgütünün yaptığı ihaneti asla unutmayacaktır. Bu vatanı bölmek isteyenlere kahramanca karşı koyarak, bir an dahi düşünmeden tankların önüne yatan ve şahadete ulaşmak isteyenleri her zaman hayırla yâd edecektir. Bizler şuna söz veriyoruz: “ Bu ihaneti asla unutmayacağız. Nesillerimize bu hainleri anlatarak unutturmayacağız" açıklamasını yaptı.


Demirkaya sözlerini şöyle sürdürdü: "15 Temmuz, bu millete Kürt’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’i ve Boşnak’ıyla mevzu vatansa bir ve beraber olmayı da öğretmiştir. Düşman ne kadar güçlü, tuzakları ne kadar sinsi olursa olsun, birlik olunca milletimizin üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey ve baş edemeyeceği hiçbir düşman yoktur. Hele başındaki lider, meydanlara inin dedikten sonra bu milleti kimse tutamamıştır. Tutamayacaktır da. Bütün illerimizde olduğu gibi Mardin’de hemşerilerimiz meydanlara akın etmiştir. Milletimiz kendi iradesine ve demokrasiye sahip çıkmıştır.  Yağan bombalara aldırış etmeden dimdik ayakta durmuştur.

Şuna inanıyorum ki bundan sonra 15 Temmuz bir şahlanışın, kendine gelişin, adı olacaktır.  Mevlana’nın dediği gibi Şeb-i Aruz (düğün gecesi), mazlumların gecesi olacaktır. Aziz milletimizin gurur gecesi olacaktır.  Bunun içindir ki; 249 şehidimizin hatıralarına ve ailelerine, 2 bin 193 gazimize, kazandığımız 15 Temmuz Zaferi’ne sahip çıkalım. 15 Temmuz’da şehitlerimizin kanıyla kurtardığımız emanetimizin, davamızın, geleceğimizin, inancımızın, sinsi stratejilerde kaybedilmesine izin vermeyelim.

15 Temmuz’un 2. yıldönümü vesilesiyle bütün milletimizin ve Mardinli hemşerilerimizin Demokrasi ve Milli Birlik gününü tebrik ediyor;  şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum."

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2018, 12:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER