Demirkaya, Yeni Adli Yıl Açılışı Dolayısıyla Mesaj Yayınladı.

AK Parti Mardin Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Cengiz Demirkaya, Yeni Adli Yıl Açılışı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Demirkaya, Yeni Adli Yıl Açılışı Dolayısıyla Mesaj Yayınladı.
 
Demirkaya mesajında şunları ifade etti. Öncelikle 2018-2019 Adli Yılının, Ülkemize, Milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.
Türk Milleti adına bağımsız yargı görevini yerine getiren yargı mensupları, toplumun adalete ilişkin beklentilerinin karşılanması bakımından önemli bir görev ifa etmektedirler.  Bu görev, halkımızın yargı mensuplarına verdiği kutsal bir emanettir. Toplumların huzur ve mutlulukları yargı mensuplarının verdikleri adaletli kararlarla ve vatandaşların bu kararlara uymaları ile mümkün olmaktadır. Adalet toplumla devlet arasındaki manevi bir bağdır. Büyük medeniyetler adaletle yükselmiş, adaletsizlikle yok olup gitmişlerdir. Nitekim büyük düşünür Yusuf Has Hacip, Kutadgu Bilig adlı eserinde yöneticilere: “Eğer devletinin sürekli olmasını istiyorsan; adaletle iş görmeye gayret et, zulüm etme” şeklinde öğüt verirken; Hz. Mevlana ise adaleti: “Her şeyi yerli yerine koymak” olarak tarif etmişlerdir. Atalarımız,  adaleti uygulayarak hukukun üstünlüğünü gözeterek asırlarca yedi kıtaya hükmetmişlerdir. Bugün de onların torunları olarak bizler, yeni yönetim sistemimiz; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde, yasama ve yürütme ile birlikte yargının da gelişmesine, güçlenmesine, bağımsızlığına ve tarafsızlığına daha da katkı sağlayarak kutlu yürüyüşümüzü tamamlayacağız"dedi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2018, 09:48

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER