banner113

Bu Mücadeleyi Sürdürecek Kadar Bu Topraklarda Fazla Bırakılmadık

Mardin Büyükşehir belediyesi eş başkan adayları Ahmet Türk ve Februniye Akyol,Sürgücü (Êwêna) beldesini ziyaret etti.

Bu Mücadeleyi Sürdürecek Kadar Bu Topraklarda Fazla Bırakılmadık

Mardin Büyükşehir belediyesi eş başkan adayları Ahmet Türk ve Februniye Akyol 30 Mart yerel seçim çalışmasaına yönelik Mardin Savur ilçesine bağlı köylerini gezerek halkla bir araya geldi. Türk ve Akyol ziyaretler sırasında Savur ilçesine bağlı Sürgücü (Êwêna) beldesini ziyaret ederek newroz ateşini yaktı.

Mardin Büyükşehir belediyesi eş başkan adayları Ahmet Türk ve Februniye Akyol 30 Mart yerel seçim çalışmasaına yönelik Savur ilçesine bağlı köylerini gezerek halkla bir aray geldi. Yapılan ziyaretlerde Türk ve Akyol’u BDP Savur ilçe örgütü, BDP Savur Belediyesi Eş Başkan adayları Gürbet Tekin ve Aydın Alökmen ile çok sayıda kişi eşlik etti. gittikleri köylerde zılgıtlar alkışlar içinde karşılan Türk ve Akyol daha sonra geçtikleri Savur Sürgücü (Êwêna) beldesini ziyaretleri sır5asında newroz ateşini yaktı. Burda açılış konuşmasını yapan Mardin büyükşehir belediyesi eş başkan adayı Februniye Akyol, newrozunu yenşiden dirennişin günü olduğunu belirterek kendilerinin buralara büyük mücadelelerle geldiklerini söyledi. Mardin’de yaşayan halkların kimi zaman birbirlerine düşürüldğünü vurgulayan Akyol, “Ama artık bu hiçbir şekilde böyle olmayacaktır. Burda yaşayan tüm halklar kardeştir. Ben sayın Öcalan’ın isteği ile buraya geldim ve bunun için kendisine çok teşekkür ediyorum. Siz onurlu Kürt halkı büyük acılar yaşadınız büyük bedeller verdiniz. Biz bunun farkındayız. Ama bizler bu mücadelede sizlerin yanında  olacak kadar fazla değildik. Çünkü bu topraklarda çok az bırakıldık. Ama sizler onurunuzu tekrar gözterdiniz ve bizi yine aranıza aldınız. Bu sadece Kürt halkının mücadelesi değil. Tüm halkların özgürlük mücadelesidir.bundan böyle hep birlikte omuz omuza bu mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Akyolun konuşmasının ardında kısa bir konuşma yapan Mardin Büyükşehjir belediyesi, eş başkan adayı Ahmet Türk, ise yapılacak yerel seçimlerin önemine dikkat çekti. Türk, bu seçimlerin kendileri için bir referandum olduğunu kaydederek PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın elinin güçlenmesi için Kürt halkının birlik olması gerektiğini söyledi. Türk, Kürt halkının ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürleşmeden barış gelmeyeceğinide dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardında zılgıtlar eşliğinde newroz ateşi yakıldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 01:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER