Bölünmez Çankırı:“ Her 18 Mart'ta hüznü ve coşkuyu birlikte yaşarız“

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Bölünmez Çankırı:“ Her 18 Mart'ta hüznü ve coşkuyu birlikte yaşarız“
Milletvekili Bölünmez Çankırı, her 18 Mart’ta olduğu gibi hüznü ve coşkuyu bir arada yaşadıklarına vurgu yaparak, vatan sevgisi ve istiklal aşkı ile dolup taştıklarını söyledi.
        Çanakkale Zaferi’nin, Türk Milleti’nin şartlar ne olursa olsun ülkesi ve vatanı için 7'den 70'e nasıl bir mücadele ortaya koyabileceğini en büyük delili ve en şanlı nişanesi olduğunu dikkat çeken Bölünmez Çankırı, “Kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı tarihimizde öyle dönüm noktaları vardır ki, sadece bizim için değil tüm insanlık için bir abidedir. Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmak bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi, yok olacağı tahmin edilen bir milletin, gerektiğinde Vatanı uğruna severek ölüme koşmasının anıtlaşmış örneğidir. Yine bu zafer, kendisinden güçlü düşman orduları karşısında kazanılmış bir onur savaşıdır. Nasıl 101 yıl önce ecdadımız iman gücüyle bu ülkeyi düşmanlardan kurtarmışsa, bugün de 15 Temmuz da olduğu gibi Allah’ın izniyle aynı güçle vatanımıza göz diken şer odakları bertaraf edilecektir. Çanakkale zaferi bizim için artık bir sembol olmuş, yeni nesillere örnek bir mücadele şekli olmuştur. Bundan sonra da Çanakkale Zaferimize sahip çıkacak, onlardan aldığımız ilham ve azimle milletimize hizmet edeceğiz’’ dedi.

BİRLİĞİMİZİN GÜZEL GÖSTERGESİ
        Milletimizin tarihin hiçbir safhasında bağımsızlık ve özgürlüğünden ödün vermediğini ve bunu 15 Temmuz'da bir kez daha bütün dünyaya gösterdiğini, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini kabul etmediğini vurgu yapan Bölünmez Çankırı, "Çanakkale’de omuz omuza vatanlarını müdafaa ederken şehit düşenlerden aldığımız ilhamla, kardeşliğimizin pekişmesi içinçalışıyor, ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimlerine karşı tek yürek halinde mücadele ediyoruz. Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Arabı’yla etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale’de yan yana yatan şehitlerimiz, milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü göstergesidir. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü münasebetiyle tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve şükranla anarken hepsine Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi.

UNUTTURMAMIZ LAZIM
        Çanakkale'de en küçüğünden, en yaşlısına her kesimden insanların, cepheye koştuğunu hatırlatan Bölünmez Çankırı mesajını şu şekilde sürdürdü:
        "Çanakkale'de yazılan destan kelimelerle ifade edilecek gibi değil. Düşman kuvvetlerine geçit vermeyen, en büyüğü 20’li yaşların başında rütbeli, rütbesiz askerler, kadını, ihtiyar canla başla verilen bir mücadelenin tarihe mal olmuş gerçeğidir. Tüm Anadolu’nun seferber olduğu pek çok lisenin savaşta hayatını kaybeden öğrencileri yüzünden mezun veremediği, annelerin evlatlarını alnına kına yakarak gönderdiği bu savaş Kurtuluş Savaşı’nın da ilk meşalesiydi. Metrekareye ortalama 6 bin mermi düşüyor, erkeklerle birlikte, kadınlar ön saflarda savaşıyor. Bunu kelimelerle anlatmak mümkün değil. Bizler geçmişimizle, geleceğimiz arasındaki sürekliliğin kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Gelecek kuşaklara geçmişimizi, Çanakkale’yi, 15 Temmuz gecesini en iyi şekilde anlatmamız ve unutturmamız lazım. Çünkü güçlü devlet olma, millet olma şuuruyla mümkündür. Millet olarak devletimizle, bu coğrafyada huzur içinde yaşamamızın en temel şartının birlik şuuruyla kenetlenmekten geçtiğinin farkındayız.”

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 08:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER