banner113

BDP Artuklu ilçe Belediye Başkan Aday Adayı olan Lokman Yaşar yapacağı projeleri açıkladı.

Barış ve Demokrasi Partisi'nden Artuklu ilçe Belediye Başkan Aday adaylığını geçen hafta açıklayan ve , “Arap, Kürt, Tat, Mihellemi, Asuri Halkların İradesinin doğru bir şekilde temsil edilebilmesi için Aday Adayı oldum ” sloganı ile yola çıkan Lokman Yaşar Artuklu ilçesi için yapacağı projelerini kamuoyoylan paylaştı.

BDP Artuklu ilçe Belediye Başkan Aday Adayı olan Lokman Yaşar yapacağı projeleri açıkladı.
BDP Artuklu ilçe Belediye Başkan Aday Adayı olan Lokman Yaşar'ın Projeleri;

- Ortadoğu'da özgürlük mücadelesiyle gelişen ve bununla birlikte Türkiye'de yerel yönetimlerde sosyal ve toplumsal paradigmaların değişmesi neticesinde, yerel yönetimde demokratik özerklik modelini belediyemizde uygulayacağız. Bunun için eş başkanlık modeliyle kentimizi meclislerimizle yöneteceğiz.

- Kurd, Arap, Tat, Mihellemî ve Asûrî halkların iradesini temsil edebilecek yeni yönetim sistemini hayata geçireceğiz.

- Demokratik özerlik temelli yönetim anlayışını temel bir felsefe haline getiren bunu halk meclislerini ve halk komiteleri aracılığıyla; Ordu- Fatsa'da yaşayan terzi Fikri'nin geliştirdiği toplumsal bilinç ruhuyla tüm kesimleri kucaklayan halk meclislerini oluşturacağız. Bunun için kentin, mahallenin, caddenin ve sokağın sorunlarını, meclislerdeki temsilciler aracılığıyla ve de halkla birlikte çözeceğiz.

- Kudüs'e, Venedik'e alternatif bir kent olan Mardin'i, emsal projelerle turizm için cazibe merkezi haline getirecek projelere teknik ekibimizle birlikte imza atacağız.

- Üniversitelerimizin akademisyenleriyle ortak yoksulluk haritasını çıkartıp bu doğrultuda gıda bankası, giyim bankası, bilgi-kitap bankası ve oyuncak bankasıyla ilgili projeleri proje ortaklıkları yöntemiyle hayata geçireceğiz.

- Kentimizde yeni istihdam alanları yaratılacak. Bunun için belediyenin arsalarından faydalanarak çok katlı otoparklar yapılıp, altına semt pazarları, A.V.M, kültür evleri, taziye evleri, spor merkezleri, yüzme havuzları ve parklar yapıp kadınlarımıza mikro kredilerle kolektif iş imkanları sağlayacağız.

- Kadın destek merkezleri eşliğinde, kadınlara yönelik şiddeti engelleyecek toplumsal ve sosyal projelere destek olacağız. Ayrıca çocuklu kadınlara yönelik kreş, bebek ve çocuk eğitim merkezlerini yapacağız.

- Partimizin ve özgürlük mücadelesinin önerdiği kooperatif anlayışı eşliğinde, halkın bütçesine uygun; ekolojik evler, ucuz konut ve işyerlerini yapıp ihtiyaç sahibi olan halkımıza hem barınacak yaşam alanları ve de iş olanaklarını sağlayacağız. Köylerimize kırsal kalkınma projelerinde, destek sunacağız.

- Halk Sağlığı Merkezleri, yaşlı ve bakıma muhtaç insanlar ve engellilerle ilgili destek evleri yapılacak.

- İhtiyaç sahipleri için aş evleri, halk fırınları ve Çamaşırhaneler yapılacak.

- Mardin'in tarihi, kültürel ve inançsal dokusunu bozmayacak şekilde imarla ilgili revizyonlar yaparak kominal ortak yaşam alanlarını oluşturacağız.

- Kentimize gelen öğrencilere, misafirlere yönelik yurt binalarını, konukevlerini ve gençlik merkezlerini yaparak kolektif kimliklerin bir arada yaşayacağı özgür yaşam alanlarını yaratacağız. Ayrıca üniversite öğrencilerine yönelik burs imkanları sağlayacağız.

- Sanat ve kültür sokakları, özgürlük meydanı, sosyal yaşam alanları, festivaller, müzik dinletileri, modern forumlar, açık hava sineması, tiyatro festivallerini düzenleyeceğiz.

- Dağlarımıza, ovalarımıza ekolojik toplum paradigması fikrinden hareketle; kent ormanları, kent parkları, piknik alanları ve sokak hayvanları için barınaklar yapacağız.

- Kent merkezinde yaşayan insanlar için ailelere yönelik mini piknik alanları, stres bahçeleri yapılacak. Parklarımızda 15'er m2 lik ailelere özel alanlar, belediyemiz tarafından hizmetine sunulacaktır.

- Büyükşehir belediyesinin realitesiyle birlikte ortak projelerle Mardin'i kalkındıracak projelere imza atacağız.

- Çok dilli ve şeffaf belediyecilik anlayışını geliştirip başta Rojava, Başur ve Rojhılat'ı da içine alan dünya kentleriyle birlikte kardeş belediyecilik anlayışını geliştirip pekiştireceğiz.

- Artuklu merkez ilçe ve köylerinin farklı etnik ve de kültürel zenginliklerini; tarihi dokusu gereği, farklı inançlara mensup insanlar için yeni ibadethanelerin yapımına ve mevcut olan ibadethanelere yönelik restorasyon ve de çevre düzenlemesine destek sunacağız.

- Madde bağımlılığıyla ilgili rehabilitasyon merkezlerini STK, dernekler ve halk komiteleriyle Mardin gençliğine, nefes alınabilecek projelerle katkı sağlayacağız.

- Otopark ve trafik sorununu alternatif yöntemlerle çözecek; alternatif yollar, alternatif olan ucuz ulaşım araçları ve çok katlı otoparklar yapılacak.

- Artuklu merkez ve köylerdeki alt yapı - üst yapı sorunlarını çözecek projelerle birlikte halkın en önemli sorunlarından biri olan içme suyu için alternatif projeler üreteceğiz.

- Eski Mardin'e yönelik trafik, otopark, meydan, cadde ve dar sokaklarda yaşlı ve de engelliler için basamak düzenlemeleri, kent estetiği, restorasyon ve mimari dış cephe renk uyumu, balkonları yeşillendirme çalışmaları yapılacaktır.

- Teknik bir ekip, güçlü bir kadro ve çözüm odaklı projelerle Artuklu halkına hizmet için birlikte ve el ele çalışacağız.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013, 18:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
AYDIN DOĞAN
AYDIN DOĞAN - 10 yıl Önce

her seyın en güzeline layıktır lokman abim....

zana qoseri
zana qoseri - 10 yıl Önce

vizyon ve misyonuyla donanımlı bir lider...

mahsum aydın
mahsum aydın - 10 yıl Önce

böyle pırojeleri olana vermıyorlar ben bılıyorum kime verecek:))) anladın sen onu

SIRADAKİ HABER