banner113

Başkan Ayanoğlu Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Aday Başvurusu Yaptı

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimlerde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adaylık başvurusunu yaptı.

Başkan Ayanoğlu Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Aday Başvurusu Yaptı

Eşi Fahriye Ayanoğlu,Kalabalık bir  grup ve Mardin’de ki tüm mahalle muhtarlarıyla ile birlikte AK Parti Mardin İl Başkanlığı'na gelen Başkan Ayanoğlu, başvuru evraklarını  İl Başkanı İbrahim Fide’ye verdi.

 

Başkan Ayanoğlu, burada yaptığı konuşmada,il belediyesinde kazanmış olduğu bilgi birikim ve tecrübeleri Büyükşehir belediyesinde kullanmak istediğini ve Mardin’de yapılan hizmetleri ilçe köy ve beldelerde de yapmak istediğini söyledi.

 

Başkan Ayanoğlu, 4 yıl içinde söz verdikleri her şeyi tamamen yerine getirdiklerini söyleyerek; “Hatırlanacağı üzere; 2009 seçimlerinden önce biz bir seçim beyannamesi yayınlamıştık.Hizmet anayasası olarak kabul ettiğimiz bu beyannamede halkımıza yapacaklarımızla ilgili vaatlerimizi sıralamış,  Mardin'in diğer sorunlarının yanında, 17 temel sorununun olduğunu belirtmiş, bunları çözeceğimize dair de halkımıza söz vermiştik.

2013 yılının sonuna geldiğimiz bu dönemde; çok şükür ne partimize ne teşkilatımıza ne de halkımıza mahcup olmadık.4,5 yıl önce çıktığımız bu mübarek yolda,  Mardin’in bu temel meselelerini çözmüş olmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. 2009 yılında partimiz bize güvendi bu görevi bize tevdi etti, halkımız da teveccüh göstererek bizi bu şerefli göreve seçti. Bu kutsal emaneti aldığımız andan itibaren, bu görevi tevdi edenlere ve bizi seçen aziz halkımıza karşı bu görevimizi yerine getirerek onların güvenine layık olduk. Her zaman sözümüzün eri olduk.Aldanmadan aldatmadan ne söylemişsek onu yerine getirdik. 4,5 yıldır neyi dediysek, neyin sözünü verdiysek yaptık. Yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü Vermedik. Vatandaşlarımızı yanlış yönlendirmedik. Hiçbir zaman dik kafalı olmadık. Ama omurgalı dik duruşumuz oldu.

Bu dönem içerisinde; elbette ki stresli, sıkıntılı anlarımız da oldu. Fakat biz bir şeye inanmıştık. Mardin ve Mardinliler her şeyin en güzeline layıktır düşüncesine inanmıştık. Bu düşünce ile hareket ettiğimizden dolayı bütün sıkıntılarımızı, bütün dertlerimizi unuttuk ve yolumuza devam ettik.

Kimilerine göre biz ateşten gömlek giymiştik. Fakat biz bu ateşten gömleği bedenimizde söndürdük, soğuttuk.-Mardin’in her derdini derdimiz gibi gördük. Sırtımıza aldığımız yumurta küfesini, kırmadan dökmeden yerine ulaştırmanın derdi ile dertlendik.Dertler bize yol gösterdi. Her bir dert için yollara düştük.

Mardin siyasi tarihinde ilk defa seçim beyannamesinde vaat ettiklerinin tamamını gerçekleştiren ve yeniden adaylık başvurusunda bulunan bir kardeşiniz var karşınızda.Hizmetlerimiz, halkımızın sevgi ve teveccühü şahidimizdir.”şeklinde konuştu.

 

 

Büyükşehir ile ilgili aday adaylığımızın temel gerekçesinin tecrübelerimizi il geneline yaymak ve hizmetleri en kısa yalın hali ile vatandaşlarımıza ulaştırmaktır diyen Başkan Ayanoğlu konuşmasına devamla; “Bu şehir ile ilgili hayallerimiz var. UNESCO adaylığı için sadece Mardin kent merkezi değil Savur, Midyat, Nusaybin, Kızıltepe ve diğer ilçelerimizdeki tarihi anıtsal yerlerinde bu kapsama alınmasıdır.Tarihi dönüşüm projesi merkez ile birlikte Savur- Midyat –Kızıltepe-Nusaybin ve bulanan tarihi yerlerde de yapılmasını sağlamaktır.

Çevre ve altyapı sorunları ile ilgili 2009 dan beri Mardin’de sürdürdüğümüz altyapı ve çevre hizmetlerinin bir modelini diğer ilçe ve yeni mahalle olan 629 köyümüzde sürdürmektir.Merkezde başlattığımız kentsel dönüşüm projesinin bir örneğini diğer ilçe merkezlerinde de devam ettirme kararlığındayız.

Hiçbir zaman vatandaşlarımıza ideoloji satmadık. Amacımız yerel yönetimlerindetemel felsefesi olan "Yaşanılabilir Bir Şehir Yapmak ve Oluşturmaktır." Nitekim yaptığımız hizmetlerin tanıtımını sadece Mardin’de değil ilçe merkezlerde bulunan billboard ve araçlarda tanıttık. İstedik ki ilçelerimizde yaptıkları hizmetleri merkezde tanıtsın. Aramızda tatlı-hoş rekabet oluşsun. İlçelerimiz, şehrimiz kazansın. Yaşanabilir, yeşil alanları olan sağlıklı çevre ile donatılmış bir şehir anlayışı ile yolumuza devam etmek istiyoruz.

 Hazırladığımız stratejik büyükşehir kitabımızla gelecekte Mardin il genelinde uygulanacak projelerinde ana başlıklarını oluşturmuş bulunmaktayız. Bu kitabımızda il geneli verileri, mevcut durum ve yapılacak işlerin ana başlıkları ve projeler yazılmıştır. Bu stratejik belgeyi Mardin’in yararına ve gelişimine katkı için hazırladık. Bu belge büyükşehir belediyemizin de anayasası olacaktır.”dedi.

 

Başkan Ayanoğlu adaylık başvurusunda kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek; “Bugün bu aday adaylık başvurumuza bizimle beraber katılan, bize inanan kardeşlerimde vardır. Mahalle muhtarlarımız, Aile büyüklerim,  Mardin’in akil insanları, dostlar, hemşeriler ve kardeşlerim de vardır. 2009’dan beri beni yalnız bırakmayan bu kardeşlerim bugünde benimle beraberdir. Ben hepinizin huzurunda kendilerine ve sizlere teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.

 

İl Başkanı İbrahim Fide de, Başkan Ayanoğlu’na başarılar dileyerek, “Her adaya eşit mesafedeyiz.Bizim adayımız AK Parti’dir kim bu parti bayrağı altında ki aday  seçilirse biz onun arkasındayız.Başvurunun hayırlı olmasını dilerim.

 

Konuşmanın ardından Başkan Ayanoğlu, müracat evraklarını İl Başkanı İbrahim Fide’ye teslim etti.

 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2013, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER