banner113

Bağımsız Aday Kılınç'tan “Saldırı“ Açıklaması

HÜDA PAR'ın desteklediği bağımsız milletvekili adayı Mahmut Kılınç, Kızıltepe'de aday tanıtım aracına PKK/HDP'li olduğu belirtilen bir grubun yaptığı taşlı saldırıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Bağımsız Aday Kılınç'tan “Saldırı“ Açıklaması

Mardin bağımsız milletvekili adayı Mahmut Kılınç, HDP/PKK'li bir grubun kendisine ait aday tanıtım aracına yaptığı taşlı saldırıyla başlayan olayın HDP'ye yakın medya tarafından çarpıtılarak servis edildiğini söyledi.

HDP'li olduğu ifade edilen grubun yaptığı çirkin saldırıyı toplumu germeme adına basınla paylaşmadıklarını ifade eden Kılınç, HDP'ye yakın bir ajansın olayı çarpıtarak haberleştirmesi üzerine basın açıklaması yapma gereği duyduklarını söyledi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde  Mardin’in Kızıltepe ilçesinde şahsı adına dolaşan anons aracının Musa Anter Caddesi üzerinde bir grubun taşlı saldırısına maruz kaldığını ifade eden Kılınç, saldırı sırasında aracın camlarının kırıldığını söyledi. Kılınç, "Araçtakiler nefsi müdafaa için karşı koymak isteyince arbede yaşandı ve iki kişi hafif şekilde yaralandı.  Gerginlik büyümeden çevredeki vatandaşlar tarafından müdahale edilerek olay sonlandırıldı. Olayı, bir haber ajansının büyüterek ve çarpıtarak vermesi üzerine açıklama yapmak zorunda kaldık. Olayın bu şekilde verilmesi provokasyona davetiye çıkarmaktır. Ve bunu art niyet olarak görüyoruz."dedi.

Kızıltepe'de ve Mardin'in diğer ilçelerinde şahsına ait afişlere saldırılar olduğunu ifade eden Kılınç, bunları basınla paylaşma gereğini duymadıklarını söyledi.

Söz konusu ajans tarafından yapılan haberin yalan olduğunu ifade eden Kılınç, "Olayda  2 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralıların tedavileri ayakta yapıldı. Esnaflara saldırı söz konusu değildir. Aksine esnaflarımız bizi destekliyor. Gittiğimiz her yerde esnafların büyük bir teveccühüyle karşılaşıyoruz."ifadelerini kullandı.

İsim vermeden HDP'yi eleştiren Kılınç, "Birileri baraj sularının derinliklerinde boğulduklarını hissediyorlar ki bu tür provokatif haberleri kendilerine yakın olan sitelere servis ediyorlar. Bunu şiddetle kınıyoruz."dedi

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 13:21

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER