banner113

Akdağ: Zalimin Karşısında, Mazlumun Yanında Olduk

Göç İdaresinin 2015 yılı Bütçesi üzerinde AK Parti Grubu adına söz alan Mardin Ak Parti Milletvekili Abdurrahim Akdağ TBMM’de Milletvekillerine hitaben bir konuşma yaptı.

Akdağ: Zalimin Karşısında, Mazlumun Yanında Olduk

Akdağ Konuşmasında:  ‘’Değerli Milletvekilleri,

 

Türkiye, bulunduğu coğrafi ve stratejik konumu nedeniyle tarih içerisinde önemli göç ve iltica akınlarıyla karşı karşıya kalmıştır ve kalmaya da devam etmektedir. Son yıllarda Türkiye'nin artan ekonomik ve siyasi gücü, ülkemize yönelik göç hareketleri için çekim unsuru oluşturmaktadır. Türkiye, uluslararası göç hareketlerinde geçiş ülkesi olmanın yanında hedef ülke hâline de gelmiştir.

 

Dolayısıyla ülkemize yönelik göç ve ilticanın önem kazandığı günümüzde göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulamak üzere Hükümetimiz döneminde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kurulmuştur.

 

 

Kurumun temel görevi düzensiz göçle ilgili gelişmeleri izleyip bu gelişmeler çerçevesinde gerekli tedbirleri alıp uygulayarak düzensiz göçle mücadelede stratejiler geliştirmek olacaktır.

2015-2019 dönemine ilişkin de 5 amaç belirlenmiştir.

·         İç güvenlikte güven ve huzur ortamını sağlamak,

·         Yereldeki hizmetlerde hız ve kaliteyi artırmak,

·         Sivil toplum faaliyetlerini desteklemek,

·         Bilgi ve teknolojiyi etkin kullanmak,

·         Bakanlık olarak kaliteyi artırmaktır.

(Suriye’den Ülkemize 1 milyon 617 bin Kişi Gelmiş)

 

Komşu ülkelerdeki çatışmalardan kaçan yüz binlerce insan canlarını kurtarabilmek için ülkemize göç etmek zorunda kalmışlardır.

 

Türkiye üzerinden Avrupa’ ya geçmek isteyen çok sayıda mültecinin varlığı da bilinmektedir.

 

Bugüne kadar Suriye’den ülkemize 1 milyon 617 bin kişi gelmiş, bu kardeşlerimiz için hükümet olarak 4,6 milyar dolar civarında bir harcama yaptık.

 (Kardeşlerimizi Misafir Ederek Eğitim, Sağlık ve Diğer İhtiyaçlarını da Karşılıyoruz)

Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Mardin, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Adana ve Malatya’ da 20 çadırkent ve 6 konteynerkentte 224.640 Suriyeli kardeşimizi misafir ederek eğitim, sağlık ve diğer ihtiyaçlarını da karşılamaktayız.

 Mardin, Şırnak, Batman, Şanlıurfa, Siirt ve Diyarbakır’ a toplam 19.740 Ezidi gelmiş, bunlar için Şırnak Valiliğine 1 milyon 50 bin lira yardım çıkarılmış, Diyarbakır’ a da 117 çadır gönderilmiştir. 6.610 Ezidi bu illerdeki barınma merkezlerine yerleştirilmiştir.

 

Irak’ ta yaşanan savaş ortamında yerlerinden edilen mağdur halka Türkiye yardım elini uzatmıştır. Hükümetimize bağlı kurumlarla birlikte, STK’ lar, meslek ve özel kuruluşlarla 624 tır ve 72.5 milyon liralık yardım malzemesi gönderilmiştir.

(Ensar Yaklaşımı ile Misafir Eden Ülke Türkiye’ dir)

Günümüzde Kobani’ den, Şengal’ den, Bayırbucak’ tan göç edenleri Kürt, Arap, Türkmen, Ezidi diye ayırım yapmadan ensar yaklaşımı ile misafir eden ülke Türkiye’ dir.

(Tarihte de Biz Bir Çok Göçmene Kucak Açtık)

Tarihe baktığımızda 1492 de İspanya’ dan göç eden 300 bin kadar Yahudiyi hiçbir ülke kabul etmezken biz kucak açtık. Kırım’ daki 700 bin , Kuzey Kafkasya’ daki 600 bin, 93 harbindeki 500 bin, Balkanlardaki 1 milyonun üstünde göçmen kardeşlerimizle, Rus işgalindeki Afganistan’ dan gelen 5 bin Afgan ve 1991 Körfez Savaşında Kuzey Irak’ tan göç eden peşmerge kardeşlerimize yine biz kucak açtık.

(AK Parti olarak Her Zaman Zalimin Karşısında, Mazlumun Yanında Olduk)

AK Parti olarak mazlumun da zaliminde kimliğini sormadık. Her zaman zalimin karşısında, mazlumun yanında olduk. Kadim Tarihdaşlık için, huzur ve barış ortamı oluşturmaya, içeride ve dışarıda hiç kimsenin göze alamayacağı işler gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz.

Değerli Milletvekillleri,

Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüzün bütçesi ise bir önceki yıla göre yüzde 43,19 artışla 179 milyon 890 bin Türk lirası olarak öngörülmüştür.

Köye Dönüş Projesi kapsamında bugüne kadar illere 190 milyon lira gönderilmiştir. 2015 yılında 20 milyon lira ödenek kullanılması öngörülmektedir.

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri,

Bu duygu ve düşüncelerle 2015 yılı bütçemizin ülkemize ve tüm insanlarımıza hayırlar getirmesi dileğiyle yüce meclisi saygıyla selamlıyorum,’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 18:58

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER