banner113

Akdağ; “Davamızın Sonu Âlemlerin Rabbi Olan Allah'a Hamd Etmektir“

24. Dönem AK Parti Mardin milletvekili Abdurrahim Akdag Milletvekiliği Dönemi hakkında bir basın açıklamasında bulundu

Akdağ; “Davamızın Sonu Âlemlerin Rabbi Olan Allah'a Hamd Etmektir“
Akdağ;

Değerli Dostlar!

Kadim şehir Mardin’imizde 24. Dönem AK Parti Milletvekili olarak sizlere ve ülkeme hizmet etme onurunu yaşadım. Her şartta destek ve dualarınız için şükranlarımı sunuyorum.

Dört yıl boyunca emanetinizi muhafaza etmek için bütün gücüm ile çalıştım. Ülke sorunları ve özellikle yerel sorunlarla ilgilenip çözmeye çalıştım. 2011 Milletvekili seçimlerinden önce söz verdiğim gibi telefon numaramı değiştirmedim. Ulaşılabilir bir milletvekili olmaya gayret gösterdim. İnsanlarımız ve ilçelerimiz arasında ayırım gözetmeden hizmet etmeye çalıştım. Ailemi, dostlarımı, bana oy verenleri utandıracak hiçbir iş yapmadım. Maddi hiçbir iş ilişkim olmadı. Sıra dışı bir milletvekili profili çizdim.

30 Mart mahalli seçimlerine kadar aylık yapılan bütün il danışma toplantılarına katıldım. Bazı ilçe danışma toplantılarına da katıldım. Milletvekilliğim süresince ilime 95 defa geldim. 95 defa Ankara’ya döndüm. Yani Mardin Ankara arası 190 uçuş gerçekleştirdim. Seçim bölgemde 1032 ziyaret/etkinlik gerçekleştirerek 535.335 insanımız ile buluştuk. Diğer illerde 15 ziyarette bulunduk. Düğün, taziye, ev ziyareti, köy ziyareti ve diğer etkinliklerinize azami ölçüde katılmaya çalıştım. Fakirin, garibanın, gurebanın ve

Kimsenin adamı olmadım. “Milletin Adamı” oldum. Kişisel işlerimle uğraşmadım. Toplumsal sorunların üzerine gitmek önceliğim oldu. Mardin genelinde başta Kızıltepe Ulu Cami olmak üzere; Cami, Okul, Hastane, Yol, Su, Mardin kalesinin restorasyonu, GAP sulama kanalları, Elektrik sorunu ve Toplum yararına çalışma programlarına fazla kimsesizlerin kimsesi olmaya çalıştık.

TBMM kürsüsünde 13 defa hislerinize tercüman oldum. Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Parlamentosunda sınır güvenliği ile ilgili konuşma yaptım. AK Partinin geleneksel istişare toplantılarının sekizinde de söz aldım. Bütün gurup toplantılarına katıldım. İnsan Hakları komisyonu üyesi olarak 45 cezaevi denetledik. Engelli alt komisyonuna Başkanlık ederek bu konuda rapor hazırladık. Roboski komisyonunda yer aldım. İkinci komisyonum olan Çevre Komisyonunda aktif olarak çalıştım.

zaman ayırdım.

“Değer” “çıkar” arasında dengemi her zaman değerlerimden yana tutum sergiledim. Milletin gönlü ile buluşmaya çalıştım. Uyarı veya dostane ikazlar tarafıma olmuşsa bile hakikati söylemekten hiçbir zaman tereddüt etmedim. AK Parti milletvekili olmanın gereği olarak; Allah’a karşı kulluk bilincim ve liderime karşı sorumluluğum, milletin menfaatine olan her işte gerçeği söylemiş olmaktan her hangi bir pişmanlık duymuyorum. Bilakis misyonum gereği görevimi yapmanın kalbi huzurunu yaşıyorum.



Kürt sorunu;

Milletvekilliğimden önce gündemimden çıkmayan Kürt Sorunu ile ilgili: “Kürt Sorunun Tarihsel Arka Planı”, “Demokratik Açılım Algılar Gerçekler ve Çözüm Önerileri”, Vahşetin Diğer Adı Bilge Katliamı” başlıklı raporlar hazırlamıştım. Bu bağlamda makaleler yazmıştım. Bu konu beni aktif siyasete taşıyan en önemli faktör olmuştu.

Ardında 40 bin ölü ve milyarlarca maddi zarar bırakan “Kürt Sorunu” ile ilgili olarak milletvekilliğim boyunca en çok ilgilendiğim konu oldu. Risk alarak 12 Mayıs 2012’de AK Parti Mardin İl kongresinde halen yürümekte olan çözüm süreci ile ilgili o gün görüşlerimi sizlerle paylaştım. On birinci Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU’na defalarca çözüm sürecinin elzem olduğuna dair kanaatimi arz ettim. Çözüm süreci Türkiye’nin başarı hikâyesi olup; ortak bir bilinç ve gelecek oluşturma projesidir.

İslam coğrafyasında Müslüman Müslümanın kanını dökerken Türkiye coğrafyasında bunu durdurmanın önceliğim olduğu bilincini diri tuttum. Sabır, sebat, sorumluluk ve sadakat duyarlılığı ile strateji geliştirdim. Toplantılarda sözlü olarak talebimi yüksek sesle dillendirdim. Yazılarımda; İnanç değerlerini ve tarihdaşlığı esas alarak, tezimi gündemde tuttum. Halkımızın barışa olan inancı elimizi her zaman güçlendirdi. 10 Temmuz 2014 tarihinde “Toplumsal Bütünleşmenin Sağlanması ve Terörün Sona Erdirilmesine Dair Yasa’nın meclisten çıkarılması önemli bir çerçevedir. Çözüm sürecinin devamı ve güçlü bir Türkiye için AK Parti’nin etkin bir gurup ile mecliste olması gereklidir. AK Partili adaylara şimdiden başarılar diliyorum.

Önümüzdeki dönemde Meclisin ilk işi; insanı merkeze alan, adaleti esas alan, demokratik bir anayasa yapılmasıdır. Milletin talebi ve güçlü Türkiye’nin ihtiyacı temel hak ve özgürlükleri evrensel standartlarda garanti altına alan özgürlükçü bir anayasa ve ileri demokrasidir.

İnsanlara hizmet etmenin farklı zeminleri vardır. Asıl olan “insanlara faydalı olmak ”tır. Önümüzdeki süreçte hak, hukuk, adalet ve barışın egemen olduğu 78 milyonun kardeşlik ikliminde buluştuğu “Yeni Türkiye” için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğim.

2011 Milletvekili seçimlerine başlarken demiştim ki; bir avuç suyum var, kardeşler arasındaki çatışma ateşini söndürmek için kullanacağım. Hamdolsun Rabbim bana bu imkânı verdi. Gene diyorum ki; bir avuç suyum daha olsa içmeden bu ateşin üzerine dökeceğim.

Aziz kardeşlerim!

Hep gurbetimin bir sabrı, Kevser’imin bir havuzu oldu. Bir Dicle ve Fırat’ım oldu, Tuna ve Nil’e kardeş Dicle ve Fırat. Aşkım ve tutkum oldu. Hasretimin baharı oldu. Davamın bir gülü oldu. Her gece rüyam, her gün beş vakit duam oldu. Kıyamım, rükûum ve sücudum oldu. Ekmeğimin ve suyumun kutsallığı oldu. Bahçede bir gülüm, çorbada bir tuzum oldu.

DAVAMIZIN SONU ÂLEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH'A HAMD ETMEKTİR.

12 HAZİRAN 2011 – 7 HAZİRAN 2015 DÖNEMİNDE AK PARTİ İKTİDARI TARAFINDAN MARDİN’ DE YAPILAN YATIRIMLARDAN BAZILARI



RESTORASYON

Ülkemizin en eski eserlerinden olan Kızıltepe Ulu Cami’nin restorasyonu yapım ihalesi 14 Nisan 2015 de yapıldı. İnşallah aslına uygun restore edilecek. Kızıltepe Şeyh Selim Kümbetini de aslına uygun restore ederek, yapımını tamamladık. Nusaybin’ de Zeynel Abidin, Mazıdağı Pirhatap mekanlarının restorasyonu yapıldı.

Mardin Kalesi’nin restorasyonuna başladık.

DSİ



Kızıltepe Zergan Deresi’nin ıslahı toplam 26 milyon TL bedel karşılığı ihale edildi. Şehir dışındaki kısımlar tamamlanarak, şehir içindeki kısımlar yer teslimi için beklemektedir.



ULAŞTIRMA

Kızıltepe İlçesi İpek Yolu ve yan yollar ihale edilerek genelinin yapımı tamamlandı. Mardin-Kızıltepe duble yolu tamamlandı. Şenyurt ve Gökçe Kavşaklarına iki adet köprü yapıldı. Mardin Havalimanı pisti genişletilip hizmete açıldı. Mardin’e yeni havalimanı terminal binası yapıldı. Gökçe Beldesi yakınlarında demir yolu ve İpek Yolunun kesiştiği mevkide lojistik merkezi yapımı için proje tamamlandı. Kızıltepe Hububat Merkezi Kavşağı yapımına başlandı.



TOKİ

TOKİ marifetiyle altyapı ve sosyal donatıların yanında 1460 konut Mardin’ e kazandırdık.

SAĞLIK

Kızıltepe eski Devlet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine dönüştürüldü. En modern 22 diş ünitesi ile hizmet vermektedir. Kızıltepe Devlet Hastanesi 2011 yılında açıldı. Hastanenin normal ve yoğun bakım yatak sayısı artırıldı. Eksik olan cihazların bir kısmı tedarik edildi. Hastane personel sayısı artırıldı.

Mardin iline 12 adet 112 acil istasyonu kuruldu. Mardin 112 acil çağrı merkezi proje aşamasındadır.



Midyat yeni devlet hastanesi hizmete açıldı. Mardin ve Nusaybin yeni devlet hastaneleri 1 ay içerisinde tamamlanıp hizmete açılacaktır.



İÇİŞLERİ

Artuklu ve Kızıltepe Hükümet Konakları için ihale yapıldı. Mazıdağı Hükümet Konağı için arsa konusunu çözme çalışmalarımız devam etmektedir.

GÖÇ İDARESİ

Şenyurt Beldesine ve Artuklu ilçesine yabancılar şube müdürlüğü kuruldu. Suriyeli sığınmacılar için Derik, Nusaybin ve Midyat İlçelerine kamp kuruldu.





ADALET

Midyat Adliye Sarayının Adalet Bakanlığı tarafından programa alınması sağlandı.

SANAYİ

İkinci Organize Sanayi Sitesi yer teslimi yapıldı. 1 ay içerisinde arazi satışları başlayacaktır.

TARIM

Mardin Tarım İl Müdürlüğü için yeni hizmet binası yapımı devam ediyor, bitme aşamasındadır. Kızıltepe İlçe Tarım Müdürlüğü yeni hizmet binası programa alındı.

ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK

Kızıltepe ve Midyat İş-Kur İlçe Müdürlüğü kuruldu.

MARDİN GENELİNDE 2011-2014 YILLARI ARASINDA ÖZEL İDARE BÜTÇESİNDEN;

311 köy için içme suyu- enerji nakil hattı-ayaklı depo ve su şebekesi, 6 köye sulama kanalı ve 34 köye kanalizasyon şebekesi, 172 köy yolu onarım yapım ve genişletme işi tamamlanmıştır.

KÖYDES projesinden yapılan işler ise;

213 köy yolu yapım ve onarımı, 102 köye içme suyu-depo-enh-şebeke işleri tamamlandı.

MİLLİ EĞİTİM ve ÜNİVERSİTE

Kızıltepe ilçesine Artuklu Üniversitesine bağlı fakülte açılması için arazi tahsisi (160.000 metrekare) yapıldı. Fakülte açılması için rektörlükle görüşmeler yapılmaktadır.

17 adet anaokulu, 1651 derslikli 127 adet ilköğretim okulu, 1064 derslikli 43 adet lise, 1 adet spor salonu, Organize Sanayi Sitesine Meslek Lisesi, Kızıltepe İlçesi Spor Lisesi, 65 derslikli İmam Hatip Okulu yapıldı. 1 adet eğitilebilir özürlü öğrenci meslek eğitim merkezi yaptırılması.

Mardin Sağlık Meslek Lisesi yemekhanesi, Kızıltepe ÇATOM yeni hizmet binası, Artuklu Üniversitesi Rektörlük binası, Nusaybin Halk Eğitim binası, Ömerli Kültür Merkezi ve çevre düzenlemesi, 11 adet köy okuluna lojman, 5 adet 200 kişilik yurt tamamlanan hizmetlerimiz arasındadır.

GENÇLİK ve SPOR

Yine bizim dönemimizde, Derik Spor Salonu, Kızıltepe Gençlik Merkezi, Mardin Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası, Midyat Gençlik Merkezi, Kızıltepe, Midyat, Ömerli, Derik Sentetik Sahalarının yapım işleri tamamlandı. Nusaybin Spor Salonunun bakım ve onarımı sağlandı. Kızıltepe ilçesine spor salonu ve konferans salonu yapımı için süreç başlatıldı. Şuan ihale aşamasındadır. Ayrıca Mardin ve Mazıdağı Gençlik Merkezleri ile Mardin Merkez Spor Salonu ve yine Mardin Merkez Kapalı Yüzme Havuzu yapım işleri devam etmektedir.

2014 yılında 782 yatak kapasiteli olarak yatırımı gerçekleştirilen ve 1.034 yatak kapasiteli kiralamalı olarak öğrenci yurtlarımızı açtık.

2015 yılının Ekim ayında kiralamalı olarak 473 yatak kapasiteli öğrenci yurdumuz hizmete girecektir.





AİLE ve SOSYAL POLİTİKALAR

1.Kızıltepe SHM kiralanarak hizmete girdi.

2.Kadın Konukevi açıldı .

3.Bakım ve Rehabilitasyon binası açıldı

4.Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin SHM (sosyal hizmet merkezleri) proje ihalesi yapıldı. Nisan ayında yapım ihalesine çıkılacak

5.Midyat Engelsiz yaşam binası yapımı bitti mayıs ayında açılışı yapılacak.

2002 yılından bugüne kadar AK Parti iktidarının evde bakım ve SED(Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri) ödemeleri Mardin için toplam 13.129.329,83 TL dir.

2007 yılında Mardin’ de engelli kişi evde bakımı için 68 kişiye 54.068 TL ödenirken, 2014 yılı itibariyle 7.066 kişi için 71.174.578,79 TL ödeme gerçekleştirilmiştir.

2015 yılında Şehit yakını ve gaziler için istihdam atamalarında 198 kişi ilimizden atandı ve 23 kişinin işlemleri sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2015, 19:35

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER