banner113

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Dr. Nihat Özkan İmamlarla Bir Araya Geldi

Ak Parti Mardin milletvekili aday adayı Dr. Nihat Özkan, din adamları ile yemekte bir araya geldi.

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Dr. Nihat Özkan İmamlarla Bir Araya Geldi

HAS Dinleme Tesislerinde tertiplenen yemeğe, Ak Parti Mardin milletvekili aday adayı Dr. Nihat Özkan, Midyat İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Hıdır Atasal, Diyanet-Sen Midyat Temsilcisi Zeyni Bedir, Din-Bir-Sen Midyat Şube Başkanı Tevfik Acar, Hizmet-Sen Mardin İl Temsilcisi Sadullah Güneş ve çok sayıda sivil toplum kuruluş temsilcisi ve kanaat önderi katıldı.

Dr. Nihat Özkan burada yaptığı konuşmada, Sizler çok önemli görevler yapıyorsunuz. Cemaatle-halkla sürekli birebir iletişim içindesiniz. Hayatın sürekli içindesiniz. Bildiğiniz gibi ülkemiz ve bölgemiz terör belasından çok çektiğini söyledi.

Özkan, şöyle konuştu: “Din kardeşi olduğumuz halde neler çektik. Hep oyunlarla dinden uzaklaştırılarak bizi birbirimize düşürdüler. Hala da düşürmeye devam ediyorlar. Ama çok şükür bu oyunların hepsi bozuldu. Çözüm sürecinde neredeyse yarı yol geçildi. İnşallah hep beraber nihayetlendireceğiz. Bütün ayak oyunları bozacağız. İçimize ekilen bu nifak tohumlarından bir bir kurtulacağız.”dedi.

Dr. Nihat Özkan daha sonra şöyle konuştu: “Bu açından hep söyledim ve söylüyorum, gençlerimiz çok önemli diye. Onlara bu bilgileri öğretirsek ne yaparlarsa yapsınlar o geleceğimiz olan gençleri kimse kandıramaz onların eline kimse silah veremez.

Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi dindar bir gençlik dindar bir nesil yetiştirmeliyiz. Muhalefet bunu sürekli eleştiriyor. Dinden İslamiyet ten korkacak ne var ki. İşte bütün bunlar bunların eski Türkiye kodları ile hareket etmesinden kaynaklanıyor. Adamlar neredeyse ateist bir nesil yetiştireceğiz desek bizi alkışlayacaklar. En önemli konu Türkiye artık eski Türkiye değildir. Gençler bizim her şeyimiz geleceğimiz. Sadece gençlerimiz değil. Bizi biz yapan hep birlikte Türkiye yapan değerlerimiz var. Bizi birbirimize sımsıkı sağlayan dinimiz var. Eskiden din namaz oruç abdest denildiğinde sizi kayıt altına alırlardı. Ki biliyorsunuz ben asker emeklisiyim. Kaç tane arkadaşım namaz kıldığı için oruç tuttuğu için eşi başörtülü olduğu için ordudan atıldı. Namazımızı yıllarca hep gizli gizli kıldık. Oruçlarımızı gizli tuttuk.”

Dinden İslamiyet ten toplum olarak korkutulduklarını ifade eden Dr. Nihat Özkan, “Sadece 28 Şubat sürecinde yaşadıklarımızı anlatıyoruz. Ama şimdi ne oldu. Herkes namazını rahatlıkla kılabiliyor. Orucunu tutuyor. Eşin başörtülümü değil mi diye karışan yok. Çok şükür bu günleri gördük. Ama bundan sonra daha dikkatli olmamız gerekir. Bunu şunun için söylüyorum. Birilerinin gönlünde hala 28 Şubat özlemi var. Demin de söyledim gençler bizim geleceğimiz. Onları çok iyi yetiştirmeliyiz. Her bakımdan hem fen bilimlerini en iyi şekilde öğretmeliyiz hem de dinini yani İslamiyet’i onlara çok iyi öğretmeliyiz.. Din adeta bir çimento gibi bizi birbirimize yapıştırıyor, birleştiriyor kaynaştırıyor. Biz muhafazakâr ve demokrat, milletinin, vatanının değerlerine, ilkelerine, tarihten gelen ilkelerine sahip çıkan bir nesil yetiştireceğiz. Bunun için çalışıyoruz hep beraber. Burada hepimize büyük görevler düşüyor. Özellikle de sizlere. Hep beraber omuz omuza birlikte çalışmalıyız. Nereden nerelere geldik. İnşallah daha güzel günler bizleri bekliyor. Bu ülke buralara geldiyse sizlerin sayesindedir. O çocukluğumuzda sabırla bizlere öğrettiğiniz Kuranı kerim sayesindedir. Mahalle camilerinde bizlere verdiğiniz o din bilgileri sayesindedir. Hep birlikte inşallah daha güzel günleri yaşayacağız.. Bu ülke çok daha iyisini hak ediyor.”şeklinde konuştu.

Daha sonra İmamlar adına konuşan Midyat İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Hıdır Atasal, tertiplenen toplantıdan dolayı teşekkür ederek, Özkan’a başarılar dileğinde bulundu. Ardından ilçede bulunan hasta ve taziye dileklerine katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 12:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER