banner113

AK Parti Mardin milletvekili Cengiz Demirkaya, mazbatasını aldı.

AK Parti Mardin milletvekilleri Şeyhmus Dinçel ile Cengiz Demirkaya, mazbatalarını aldı

AK Parti Mardin milletvekili Cengiz Demirkaya, mazbatasını aldı.

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan 27. Dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde Ak Parti’den Milletvekili seçilen Cengiz Demirkaya bugün Mardin il seçim kurulu başkanlığında mazbatasını alarak Milletvekilliği görevi resmiyet kazandı.

Mardin il genelinde kurulan bin 634 sandıkta kullanılan geçerli 397 bin 182 oy’un 131 bin 265’ini alan Cumhur ittifakı içinde yer alan ve 2 milletvekilliği kazanan Ak partinin lisetesinde 2.sırada yer alan Cengiz Demirkaya, Ak Parti birinci sırada yer alan Şeyhmus Dinçel ile birlikte Milletvekili seçilmişti.

Ak Parti Milletvekili seçilen Şeyhmus Dinçel ile birlikte Milletvekili mazbatasını alan Ak Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya Kendilerine güvenerek destek olan herkese teşekkür ettiğini kaydederek, “Güçlü Mardin Güçlü Türkiye yolunda Vakit Mardin Vakti misyonu ile çıktığımız bu hizmet yolunda, Mardin’de alışılagelmiş siyasi çizginin dışında farklı bir siyasetçi olarak hesabi değil hasbi olmaya gayret ederek Bireysel talepler yerine toplumsal sorun ve sıkıntıların çözümüne dayalı proje ve çalışmalarla halkımızın yanında olacağız.” İfadelerine yer vererek şu açıklamalarda bulundu;

 

KIYMETLİ KARDEŞLERİM, ;DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİM.

“ Güçlü Mardin Güçlü Türkiye yolunda Vakit Mardin Vakti misyonu ile çıktığımız yolun başlangıcı olan 24 Haziran Genel Seçimleri sonucunda TBMM’de 27. Dönem Mardin Milletvekili olarak Siz değerli hemşerilerime hizmet edecek olmanın onur ve gururunu yaşamaktayım.

Gece gündüz demeden bizlerle birlikte dur durak bilmeden aşkla ve şevkle çalışan tüm hemşehrilerimize de teşekkürü bir borç bilirim. AK Dava yolunda AK Kadrolarda yer alma yolunda bize yer veren liderimiz başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyor, bize sizlere hizmet etme imkanını nasip eden Rabbime de sonsuz şükürler olsun.

Seçim kampanyasının kısa süre içerisinde olmasına rağmen seferberlik ruhu içinde vatandaşlarımızla hemşerilerimizle bir araya geldik,  bu memleketin bir çiftçisi bir öğretmeni bir esnafı ve bir evladı olarak 24 Haziran seçimlerinin önemini anlattık. Gittiğimiz her yerde halkımızın bize ve Cumhurbaşkanımıza olan sevgisi bizleri gerçekten gururlandırdı. İnanıyorum ki her zaman AK Partinin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olan kıymetli hemşerilerimiz bu desteğini sürdürecek ve Mardin'de önümüzdeki süreçlerde de yeni tarihler yazılacaktır.

Son nefesimize kadar bu davanın neferi olmaya devam edeceğiz. Davasına iradesiyle erdemiyle cesaretiyle sadakatiyle sahip çıkanın yanında olacağız.

Mardin’de alışılagelmiş siyasi çizginin dışında farklı bir siyasetçi olarak hesabi değil hasbi olmaya gayret ederek Bireysel talepler yerine toplumsal sorun ve sıkıntıların çözümüne dayalı proje ve çalışmalarla halkımızın yanında olacağız. Toplumdaki sessiz çoğunluğun sesi kimsesizlerin kimsesi olarak mağdurların ve mazlumların yanında, çatışma ve küskünlüklerden uzak, her türlü ayrımcılığa karşı bir tavır alacağız. Her şeyden eksik olan sadece Allah’tır.

Birlik, Bereket, Bolluk için Vakit Mardin Vakti demiştik. Evet, artık vakit Mardin vakti. . Türkiye, ilk kez uygulamaya girecek olan Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’nde Recep Tayyip Erdoğan’ı 1. devlet başkanı yapmıştır. Parlamentoda 295 milletvekili ile güzel bir sonuç elde etmiştir.

Şimdi yeni bir döneme girdik. Yeni sistem tüm milletimiz için hayırlı olsun. Şimdi 81 milyonu kucaklama zamanı. Şimdi birlik ,beraberlik ve kardeşlik zamanı şimdi hep birlikte Türkiye olma zamanı. Çünkü BİZ BİRLİKTE TÜRKİYEYİZ.

Bize olan güvenlerine borçlu kalmama noktasında üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmanın gayreti içerisinde olacağımızı belirtir; seçim sonuçlarının ilimiz, ülkemiz, milletimiz, gönül coğrafyası ve tüm mazlumlar için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilimizden ve ülkemizden seçilen tüm milletvekili arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, kısa ve yoğun süreçte bizleri yalnız bırakmayan bizlere destek olan tüm hemşerilerime bir kez daha can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Seçimlerin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Mardin Adalet Sarayı’nda bulunan İl Seçim Kurulu’nda düzenlenen törenle mazbatalarını alan Ak parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel ile Cengiz Demirkaya’ya aileleri, Ak Parti il Başkanı Nihat Eri, ilçe başkanları, il-ilçe yöneticileri, Kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleri ve çok sayıda partili eşlik etti.

 

Cengiz Demirkaya Kimdir:

1968 Yılında Kızıltepe ilçesinde doğdu. İlk-Orta-Lise eğitimini Kızıltepe’de tamamladı. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu.

2011-20116 Yılları arasında Ak Parti Kızıltepe ilçe başkanlığı görevlerinde bulundu. 2015 Yılında Ak Parti Mardin Milletvekili adayı olan Demirkaya Ak Parti Mardin il başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek 27. Dönem Mardin Milletvekili adayı oldu.

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen seçimlerde Cengiz Demirkaya TBMM’ye Ak Partiden 27. Dönem Mardin Milletvekili olarak seçildi.

Siyasetin yanı sıra Çiftçilik de yapan Cengiz Demirkaya Evli ve 4 Çocuk babasıdır.

Şeyhmus Dinçel Kimdir:

1966 Mardin doğumlu olup; ilk, orta ve lise öğrenimini Mardin’de gerçekleştirdi. Dicle Üniversitesi, Mimarlık-Mühendislik bölümünden mezun oldu.

2003-2004 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Sosyal Tasarım ve Mimarlık Bölümünde öğretim üyeliği yapmıştır. 2009-2011 yılları arasında Şanlıurfa Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu üyeliği yapmıştır. Yurtiçi ve yurtdışında birçok projede yöneticilik yapmıştır.

Isıtma-Soğutma, Proje ve mimarlık üzerine çeşitli iş alanlarına sahiptir. Kentsel ve kişilik gelişimleri konularında çeşitli uzmanlık eğitimleri almıştır.

Mardin’de faaliyet yürüten dernek ve vakıflarda faaliyetlerde bulunmuş, 2004-2oo7 yılları arasında AK Parti Mardin İl Başkanlığı görevini icra etmiştir.

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen seçimlerde Şeyhmus Dinçel  TBMM’ye Ak Partiden 27. Dönem Mardin Milletvekili olarak seçildi

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2018, 14:16

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER