banner113

Ak Parti Mardin Heyeti Ankara’da Görüşmelerde Bulundu

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, “Tüm çabalarımız daha müreffeh, daha yaşanılabilir bir Mardin içindir”

Ak Parti Mardin Heyeti Ankara’da Görüşmelerde Bulundu

AK Parti İl Başkanı, Milletvekilleri ve partili belediye başkanları Ankara’da Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile bir araya gelerek Mardin sorunlarını ilettiler.

AK Parti Genel Merkez tarafından düzenlenen il başkanları ve bölge toplantılarına katılmak amacıyla Ankara’ya giden AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, burada Mardin’i ilgilendiren bazı konuları iletmek üzere, AK Parti Mardin Milletvekilleri Şeyhmus Dinçel ve Cengiz Demirkaya, Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile bir araya geldiler.

 

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç yapılan görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamalarda, “ Büyük emek ve yatırımlarla son aşamalarına gelinen Güneydoğu Anadolu Projesi’nin (GAP) yapımının tamamlanması için çalışmalara hız verilmesini talep ettik. Çünkü GAP’ın bitmesi demek tüm bölgemizin can suyuna kavuşması demek olduğunu çok iyi biliyoruz. İnşallah bu konu ile ilgili taleplerimiz olumlu sonuçlanacaktır. Çiftçilerimizin prim desteklerinin zamanında ödenmesi gerektiği konusunu da gündeme alarak, yapılan bu desteklemelerle çiftçilerimizin işlerini daha şevkle yapmaları ve tarıma yönelik daha fazla yatırım yapmalarının önünün açılacağını belirttik”

DARGEÇİT VE ÖMERLİ DOĞALGAZA KAVUŞTURULSUN

İl Başkanı Kılıç, “Tarımsal ürünlerde çiftçilerimizin desteklenmesinin yanında bölgemizde tarıma yönelik hibe desteklerinin devam etmesi gerektiğini dile getirerek, bölgede yakaladığımız huzur ve kalkınma ortamının daha da pekişmesi açısından önemli olduğunu vurguladık. 31 Mart seçimlerinde yaptığımız olağan üstü çalışmalar sonucunda aldığımız beş tane belediyenin daha iyi hizmetler sunabilmesi için yaptığımız proje ve analizleri sayın bakanımıza ilettik. Özellikle park, bahçe ve yeşillendirilecek olan alanlar için hazırlayacağımız projelerin desteklenmesinin önemli olduğunu dile getirdik. Aldığımız belediyelerin vatandaşımıza yönelik çalışmalarda daha aktif olabilmeleri ve ilçelerimizin görsel açıdan olumlu yönde değişmesi için ihtiyacımız olan park, bahçe ve aydınlatma gibi ihtiyaçların karşılanmasında yardımcı olunmasını ayrıca Dargeçit, Ömerli ilçelerimizin bir an önce doğalgaza kavuşturulması gerektiğini vurguladık. Mardin ve tüm ilçelerini ilgilendiren enerji koridorunun bir an önce iyileştirilmesinin elzem konuların arasında olduğunu ve bu konuda çok daha hassas davranılması gerektiğini sayın bakanlarımıza ilettik. Bizleri ağırlayarak büyük incelik ve tevazu gösteren sayın bakanlarımıza teşekkür ediyorum”

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2019, 15:43

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER