banner113

Mardin'de “Dünya Yürüyüş Günü” etkinliği düzenlendi

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, "günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmenin sağlıklı bir yaşamın ilk adımı olduğunu" söyledi.

Mardin'de “Dünya Yürüyüş Günü” etkinliği düzenlendi

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Dünya Yürüyüş Günü” münasebetiyle Mardin 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda hareketli yaşamın önemi, farkındalığın artırılması ve sağlıklı yaşam kültürünün geliştirilmesi amacıyla, bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Yapılan etkinlik hakkında açıklamada bulunan Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz,

“Günlük yaşamda bireylerin yaşa, cinsiyete, yaptığı işe, genetik ve fizyolojik özelliklerine ve hastalık durumuna göre değişen günlük enerjiye ihtiyacı vardır. Günlük alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması durumunda, harcanamayan enerji vücutta yağ olarak depolanmakta ve obezite oluşumuna neden olmaktadır. Hareketli yaşamın önemi konusunda farkındalığın artırılması ve sağlıklı yaşam kültürünün geliştirilmesi amacıyla bu tür etkinlikler başta Bakanlığımız olmak üzere tüm illerimizde sürekli yapılmaktadır. Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivite, “spor” kelimesi ile eşanlamlı olarak algılanmaktadır. Oysa fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul edilmektedir.” dedi.

Yürüyüşün günlük aktivitelerin içerisine kolayca yerleştirilebileğini söyleyen Yavuz, “Gün içerisinde toplu taşıma aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil de birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz. Size en yakın belediyelere ait yürüyüş yollarından veya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait spor tesislerinden faydalanabilirsiniz. Tek başınıza egzersiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız arkadaşlarınızla yürüyüş grupları oluşturabilirsiniz. Yürüyüşü ailece birlikte zaman geçireceğiniz keyifli bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz. Çünkü günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır." ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2018, 09:23

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER