banner113

MARDİN TABİPLER ODASI HEKİMLERE UYGULANAN ŞİDDETİ KINADI

Mardin Tabipler odası tarafından hekimlere uygulanan şiddeti kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı Basın açıklamasında;

MARDİN TABİPLER ODASI HEKİMLERE UYGULANAN ŞİDDETİ KINADI

Hekimler,Sağlık Çalışanları,Mardin Ve Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları ,Mardin Ve Kızıltepe Eğitim Sen Temsilcileri,Tüm bel Sen,Aile Hekimi Birliği Derneği,Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği ve Halk destek verdi.

Kızıltepe Aile Sağlık Merkezi Görev yapan Dr. Ramazan Buğday'a yapılan şiddet kınandı. Ön konuşmayı Mardin Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Dr. Hamit Kasap yaptı.

Hamit Kasap konuşmasında son dönemlerde Sağlık Çalışanlara yapılan şiddete değinerek hekimlerinin çalışmalarını anlatı. Hasta yoğunluğu ile çok nüfus az hekim  sayısını anlatı.Basın açıklamasını okumak için  Mardin Tabipler odası başkanı Dr.Kamiran Yıldırım'ın okuduğu basın metnini aynen yayınlıyoruz.

 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

10 Ağustos 2012 cuma günü saat 17:00 mesai bitiminde ASM'ye başvuran şahsın,işlemlerinin burada değil de TSM'de yaptırması gerektiğini hatırlatan Kızıltepe İlçesi Aile Sağlığı Merkezin de görev yapar Dr. Ramazan BUĞDAY arkadaşımız görevi olmadığı halde,gerekli danışmanlık ve yönlendirmeyi yapmaya çalışmış ama yine de kendince hemen orada işlemleri sonuçlanmamış olması saldırı gerekçesi olabilmekte.

 

Nerdeyse rutin haline gelen sağlık çalışanlarına saldırı haberleri artık bizler tarafından da kanıksanmış duruma getiriliyoruz.Sağlık sisteminin tüm olumsuzlukların günah keçisi olarak gösterilen hekimler ,sağlık çalışanları ile sağlık sunumundan istenilen düzeyde faydalanmayan vatandaş karşı karşıya getirilmek isteniyor.Aile hekimliği uygulamasındaki aksaklıklar ve aile hekimlerine yüklenen 4000 nüfusun sorumluluğu yetmezmiş gibi,bölge dışından gelen yoğun misafir hasta ve aile hekimi pozisyon eksikliğine bağlı fazla nüfusun hizmet taleplerinin muhatabı doktorlar değildir."Ben istediğiniz hizmetin çözümünde muhatabı değilim, varsa hastanız bakayım, ama kalıcı çözüm için yöneticilere gitmeniz gerek,işinizin görülmüyor olması sistemin eksikliklerinden kaynaklanmakta'' diyen her meslektaşımız hakarete, saldırıya uğramaktadır. çünkü Siyasi İrade kendi beceriksizliliğinin faturasını çalışanlara kesmekte, her gün aslında ne kadar mükemmel bir sistem yarattıklarının palavrası ile kitleleri uyuturken, çıkan problemlerin kaynağını da biz iyi niyetli olmayan sağlık çalışanları olarak göstermektedir.

 

        her gün yeni bir iş yükü tanımı ile bunaltılan hekimlere en son darbe Aile Hekimlerine Sağlık kuruluşlarında nöbet tutturulması sistemi getiriliyor. Yani artık aile hekimimiz akşama kadar çalışıp, akşam hastanelerde sabaha kadar tutacak ve ertesi gün gelip sizlere tekrar hizmet vermek zorunda bırakılacak. AKP'nin sizler için hazırlamış olduğu nitelikli sağlık sunumu hizmeti 48 saat çalışmayan tembel doktor ve sağlık çalışanları yüzünden aksayacak ve nitelikli bir sağlık hizmeti alamayacaksınız. Ve çözüm olarak, sistemin yarattığı güvensizlik ortamında kendi çözümünü kendi yaratmak, hak alma yöntemi olarak, kendi hukukunu kendi yaratmak yöntemi gereği sizler sağlık çalışanları ile karşı karşıya geleceksiniz  oysa avazımız çıktığı kadar yine bağırmaya çalışacağız bu aksaklık ve çürümüşlüğün sorumlusu biz değiliz.sistem hizmet sunumunu piyasalaştırdığında  biz sunumu piyasa koşullarına göre  sunmak zorundayız.Bu tercih bizim tercihimiz  değil  tüm gücümüzle ve her fırsatta halkımızı bu konuda uyarmaya  devam edeceğiz.Ta suyumuza kadar metalaştıran  sistem ,piyasalaştırdığı sağlık hizmetlerinden maksimum kar hırsı ile sermaye holdinglerini daha da zenginleştirmenin yollarına aramakta.Dolayısı ile nitelikli sağlık sunumundan faydalanamamanızın tek sorumlusu AKP hükümeti ve onun yürüttüğü piyasacı sağlık sistemidir.Hükümetin yürüttüğü hürmetsiz yaklaşım ve hekimliği itibarsızlaştırma politikası sağlık alanında uygulanan şiddette somutlanmaktadır.Kuşkusuz Türkiye'de her alanda şiddet artmıştır ve gerekçesi sağlık alanı içinde geçerli olduğu uygulanan politikalardır. En başta da piyasacı sağlık sisteminin kendi doğası gereğidir.Talan ve soyguna dayalı, rantçı sistem az ve ucuz iş gücü ile çok hizmet hedefleyip , kar odaklı çalıştığı için sonuç olarak yüksek beklenti içinde hastanın memnuiyetsizliği şiddet olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Bize yönelen her şiddet olayının yegane sorumlusu siyasi irade,yani AKP'dir Dedi.

 

Basın Açıklamasından sonra grup alkışlara basın açıklamasına son verdi.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2012, 04:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER