banner113

Mardin Devlet Hastanesinde Beyincik Tümörü Ameliyatı Yapıldı.

Mardin Devlet Hastanesinde ilk defa yapılan beyincik ve omurilik tümörü ameliyatı başarılı bir şekilde sonuçlanaak hasta sağlığına kavuştu.

Mardin Devlet Hastanesinde Beyincik Tümörü Ameliyatı Yapıldı.
 Bölgemizde tüm Türkiye' de olduğu gibi Beyin Cerrahisinin tanı ve tedavi alanına giren beyin, omurilik ve omurga hastalıkları sıkça görülmektedir. Tümör, vücudumuzda olmaması gereken bir yerde oluşan bir doku ya da herhangi bir dokunun olması gereken yerde kontrolsüz büyümesi anlamına gelir. Bu tanıma göre vücudumuzda çok da fazla önemsemediğimiz yağ bezeleri ve et benleri de tümör kavramına girebilir. Ancak her tümör öldürücü olmasa da beyin tümörlerinde beyin dokusunun istisnai bir durumu vardır. İyi huylu tümörler de beyin kafatası içinde kapalı bir odada yer aldığından öldürücü olabiliyor. Bu nedenle beyin tümörlerinin tümü öldürücü olmasa da mutlaka kontrol altında tutulmalı ve doğru müdahale edilmedir.

Geçtiğimiz aylarda Mardin Devlet Hastanesinde ilk defa yapılan beyincik ve omurilik tümörü ameliyatları, 50 yaşında bir kadın hastanın modern nöroşirurjikal yöntemler ve ekipman sayesinde başarıyla tamamlanarak hastaya uygulanan etkin ve uygun tedavinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanları Op. Dr. Özcan Aslanbaş ve Op. Dr. Erdal Gür, ortak yaptıkları açıklamada; “Beyin tümörü belirtileri kusma, şiddetli baş ağrısı,  konuşma ve görme bozukluğu, kol ve bacakta güçsüzlük şeklinde sıralanabilir. Beyin tümörünün belirtilerinden biri de hormonal bozukluklar ve buna bağlı klinik semptomlardır. Beyin tümörü belirtilerine sahip olan kişiler beyin cerrahisi ya da nöroloji uzmanına başvurmalıdır. Toplumda yaygın olarak görülen beyin tümöründe  başarı için tam donanımlı bir merkez, ekip yaklaşımı ve multidisipliner tedavi anlayışı çok önemlidir.  

Beyin tümörü ameliyatında en önemli faktörler tümörün tip, yerleşim yeri, hastanın yaşı, genel durumu ve hastada operasyon kararını etkileyebilecek ek problemlerin olup olmamasıdır. Bu nedenle kişiye özel bir tedavi uygulanır ve başarı oranı artar. Kötü huylu beyin tümörlerinin tedavisi genellikle cerrahi olarak yapılır. Beyin tümörü ameliyatlarında en önemlisi ameliyatın beyin tümörlerinde uzman ekipler tarafından gerçekleştirilmesidir.
Hastanemiz bünyesinde Müdürlüğümüzün  ve Başhekimliğin sağladığı imkanlar sayesinde aciliyet gerektiren travma vakaları haricinde beyin kanamaları, beyin ve omurilik tümörleri, doğumsal omurilik ve omurga hastalıkları , hidrosefali ,  omurilik kanallarında darlık ve bel kaymalarına yönelik cerrahi tedaviler başarıyla yapılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2019, 21:56

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER