banner113

Kızıltepe’de Sağlıkçılar GREVDE

Mardin Kızıltepe Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Temsilciliği, Sağlık Bakanlığı'nın ASM ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına yönelik nöbet ve angarya dayatmasına karşı basın açıklaması yaptı.

Kızıltepe’de Sağlıkçılar GREVDE

SES Kızıltepe Temsilciliği, Sağlık Bakanlığı'nın Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına yönelik nöbet ve angarya dayatmasına karşı Kızıltepe Toplum Sağlığı Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. KESK Kızıltepe üyelerinin de katıldığı açıklamada “İnsanca çalışma kouşlları için, eşit-nitelikli sağlık hizmeti için, sağlık hizmetlerinin özelleştirilmemesi için grevdeyiz” yazılı pankart açıldı.

Kitla adına açıklamayı DTK Mardin delegesi Dr. Cebrail Abul okudu. Abul, AKP hükümetinin sağlık anlayışını eleştirerek sağlık bakanlığının sağlıkta yaşanan sorunları çözeceği yerde sağlık emekçileri ile  uğraşmakta olduğunu söyledi. Angarya çalışmaya karşı çıkan sağlık emekçilerine ise adeta aba altında sopa gösterildiğini belirterek “2014 Mayıs ayında Sağlık Bakanlığı bir müjde (!) verdi: “Bundan sonra aile hekimleri hastane acillerinde nöbet tutacak. Acillerde hekime ihtiyacımız var, aciller perişan” dedi.Acillerin neden bu halde olduğunun cevabı “sağlıkta dönüşüm programı”ndaydı, ama onlar bu konuya hiç değinmedi.Sanki aile hekimleri nöbet tutarsa acil servislerin perişan hali giderilecekti(!) Bunun bir angarya çalışma olduğunu ve bu uygulama ile koruyucu sağlık hizmetlerinin keşmekeşe sokacağını ve bundan da halkın sağlığının tehlikeye gireceğini söyledik.Sağlık Bakanlığı bir cümle daha kurdu: “Cezaları artırdım, artık sizi işten atacağım. Hem de soruşturma bitmeden, davalar sonuçlanmadan” dedi.

Abul, son olarak ödeme-sözleşme yönetmeliğinin ceza yönetmeliğine dönüştüğünün altını çizerek yaşananlara karşı 1’inci basamakta sağlık hizmetleri uygulamayarak greve gittiklerini söyledi.

Açıklama yapılan beş dakikalık oturma eylemi ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2015, 21:33

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER