Kızıltepe’de “Ağız ve Diş “ sağlığı taraması yapıldı

Ubeydullah Eren Sağlık Yaşam Alanı’nda “Ağız ve Diş “ sağlığı taraması yapıldı

Kızıltepe’de  “Ağız ve Diş “ sağlığı taraması yapıldı

Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Ubeydullah Eren Sağlık Yaşam Alanı, Kadın ve çocuk sağlığına yönelik bilgilendirme çalışmaları ve sağlık taramalarına devam ediyor.

Ubeydullah Eren Sağlık Yaşam Alanı’nda kadın ve çocuklara yönelik olarak, ücretsiz ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirildi. Ağız ve diş sağlığı hakkında alınacak önlemleri de sıralayan Dt. Mustafa Keskiner daha sağlıklı dişler ve gülüşler için dişlerin günde en az iki defa fırçalanması gerektiğini belirterek altı ayda bir diş hekimine kontrole gidilmesi gerektiğini de belirtti.

 

Kızıltepe Belediye Eşbaşkan yardımcısı Adle Kızılay,”Ubeydullah Eren Sağlık Yaşam Alanı olarak çeşitli kurumların ortak çalışmasıyla sağlık taramaları ve koruyucu sağlık hizmetleri tarzında bazı hizmetler vermeye başladık. Amacımız mahalle sakinlerinin akıllarına takılan soruları rahatlıkla sorabilecekleri ortamlar oluşturmak ve bu yönde eğitimlere devam etmektir. Bu gün yapılan taramada diş sağlığı anlatıldı. Yapılan taramaların sonucuna göre neler yapmaları gerektiği kadınlara ve çocuklara anlatıldı.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 23:55

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER