Kızıltepe Diş Hastanesinde Protez Hizmeti Verilmeye Başlandı

Mardin Kızıltepe ilçesindeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Protez hizmeti verilmeye başlandı.

Kızıltepe Diş Hastanesinde  Protez Hizmeti Verilmeye Başlandı
Kızıltepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabibi Mehmet Yavuz Yaprak, Nisan ayının başından itibaren Protez hizmetinin verilmeye başladığını söyledi.
Sağlık merkezindeki yenilikler ve yapılan hizmetlerle ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamada bulunan Kızıltepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Baştabibi Mehmet Yavuz Yaprak, eskiden cihaz eksikliğinden dolayı kanal tedavisi ve Protez için hastalarını Mardin’e sevk ettiklerini belirterek cihazların gelmesiyle hem kanal tedavisi hem de Protez hizmetinin verilmeye başlandığını söyledi.
İki film çekme cihazının gelmesiyle hastalarının diş filmi çekme ihtiyacının karşılandığına vurgu yapan Baştabip Yaprak, “Merkezimiz 1 Eylül 2014 tarihinde faaliyete girmiştir. Yaptığımız yenilikler öncelikle Kızıltepe’de diş film ihtiyacı vardı. Eskiden hastalarımız ya Mardin’e ya da özelde film çektirmek zorunda kalıyorlardı. Bizim Hastanemizde cihaz olmadığı için film çektirilemiyordu. Şu an hem yetişkinler hem de çocukların diş filmi ihtiyacını karşılayan iki tane cihazımız var. Bu konudaki hasta mağduriyetini giderdik.” dedi.
Sağlık merkezinde kanal tedavisine de başladığını belirten Baştabip Yaprak, “Diğer bir yenilik ise kanal tedavisi. Eskiden cihaz eksikliğinden dolayı kanal tedavisi için hastalarımızı Mardin’e sevk ediyorduk. Hem Film hem de kanal tedavi cihazlarının gelmesiyle artık Hastanemizde kanal tedavisini de yapıyoruz. Her iki Doktorumuzda bir kanal tedavi cihazı var. Dolgu malzemesinin kalitesini yükselttik. Türkiye standartların üzerindeki dolgu malzemelerini kullanıyoruz.” diye konuştu.
Nisan ayı başından itibaren Protez hizmetini verdiklerini söyleyen Yaprak, “Diğer en önemli ihtiyaç ise Protez ihtiyacı vardı. Nisan ayının ilk iş gününden itibaren Protez hizmetini de vermeye başladık. Eskiden bazen 10 dakikalık bir Protez hizmeti için hastalarımızı Mardin’e göndermek zorunda kalıyorduk. Artık hastalarımız Mardin’e gitmek zorunda kalmıyorlar çünkü Protez hizmetini kendi hastanemizde veriyoruz.” şeklinde konuştu.
Yatalak hastalara Evde sağlık hizmetinin verileceğine vurgu yapan Yaprak, “ Birde evde sağlık hizmeti için yatalak hastalar içinde aracımız geldi. Aracın Donanım eksikliği bittikten sonra evlerde yatalak olan hastalarımızın evlerinde mobil ünitelerimizi kurup hizmet vereceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.
İhalede olan iki Diş ünitesinin, İhalesi aşamasının bitiminde alt katta engelliler için poliklinik açacaklarına dikkat çeken Yaprak, Bu polikliniklerde hem yaşlı olup üst katlara çıkamayıp ve engelli olan hastalara hizmet verileceğini söyledi.
Diğer bir hedeflerinin ise Sağlık Merkezinde gece nöbeti olduğunu ifade eden Yaprak, “ hastalarımıza gece hizmeti için gece nöbetlerine başlayacağız. Oto Kılav cihazlarımızın gelmesiyle birlikte inşallah gece saat 24.00’ te kadar sağlık merkezimizde hastalarımıza hizmet vereceğiz.” dedi.
18 Hekimle günde ortalama 400-450 hasta baktıklarını, ayda ise yaklaşık 9 bin hastaya tekabül ettiğinin altını çizen Yaprak, ayrıca Ayda 3 bin 500 diş filminin çektirildiğini söyledi. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2015, 15:32

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER