banner113

Kardeş Türkülerin Güçlü Sesi Vedat Yıldırım Organlarını Bağışladı.

Kardeş Türkülerin Güçlü Sesi Vedat Yıldırım Kızıltepe Devlet Hastanesinde Organlarını Bağışladı.

Kardeş Türkülerin Güçlü Sesi Vedat Yıldırım Organlarını Bağışladı.

Yapılan organ bağışı etkinliğine kardeş türküler müzik grubundan Vedat Yıldırım, da katılıp şarkılar söyleyerek salondakilere güzel anlar yaşattı.

Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi KBB Uzmanı Dr. Aydın Cevheroğlu, hastane çalışanları organ bağışı kampanyasına destek vererek organ bağışında bulundu.

Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi KBB Uzmanı Dr. Aydın Cevheroğlu yaptığı açıklamada şöyle dedi.

“ Bu programa katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu katılım beni duygulandırdı. Organ bağışı konusunda insanlar çekinceli davranıyorlar. Nüfusumuzun yüzde 90’ı Müslüman olmasına rağmen bir organımızı bağışladığımız zaman sanki öbür dünyaya eksik olarak gidecekmiş gibi bir algı oluşuyor insanlar hep kaygı duymuşlar.  Bu çok açık olarak aslında 1980’den itibaren diyanetin yayınlamış olduğu bir kanun tasarısına göre organ bağışının özendirilmesi için ve hakketen orada  Kuranı Kerimde maide suresinin 32. Ayetinde şöyle deniliyor. Bir insana hayat veren kişi bütün insanlara hayat vermiş gibi sevap işlemiş oluyor.  Böyle olan bir şeyi herkesin canı gönülden desteklemesi lazımdır. 1989’larda yaklaşık yüz bin böbrek nakli yapılırken şu anda tüm dünyada yaklaşık bir milyonun üzerinde böbrek nakilleri bunu takiben karaciğer nakli ve 1967’den itibaren kalp nakilleri yapılmaya başlandı. Ve hepimizin gurur duyduğu artık Türkiye’de Antalya’da artık 10’lara yaklaşan yüz nakilleri yapılmaya başlandı. Bunlar bizi gururlandırıyor bunların olması ve teşvik edilmesi ve herkesin bu konuda duyarlı olmasını hakketen toprağa gidecek mezara gidecek organlarımızın bazı insanlara hayat vermesi hepimizi öbür düyada bile mutlu edecektir. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. ” dedi.

Karaciğer nakli olan Ahmet Koçhan “ 2004 yılında kızım bana karaciğerini verdi. nakil yapıldı. Sedye üzerinde İzmire gittim doktorlar benden ümit kesimilerdi.  Çok şükür şu anda iyiyim. Organ nakli konusundan insanlarımız duyarlı olsunlar.” Şeklinde konuştu.

Kardeş Türküler gurubundan Vedat Yıldırm yaptığı açıklamada “ Kızıltepe Devlet Hastanesinde organ bağışı ile ilgili bir kampanya vardı ona katıldım destek için geldim, Organ bağışının çok önemlidir..  Nihayetinde hepimiz bir şekilde öleceğiz. Aslında bu ölüm başka hayatların yeniden yeşermesine yol açabilir. Öldükten sonrada bencil olmanın bir anlamı yok. “ ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2014, 17:53

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER