Covid-19 testi pozitif çıkan Molla Mahmut Kılınç dua bekliyor

Araştırmacı-Yazar Molla Mahmut Kılınç’ın Coronavirus testinin pozitif çıktığı duyuruldu. Kılınç’ın oğlu, babasının durumunun iyiye gittiğini ifade ederek, herkesten dua talep etti.

Covid-19 testi pozitif çıkan Molla Mahmut Kılınç dua bekliyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden Araştırmacı Yazar Molla Mahmut Kılınç, rahatsızlanması üzerine Özel İpekyolu Hastanesine başvurdu.

Bölgenin kanaat önderlerinden olan Kılınç’a şüphe üzerine yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. Hastanenin enfeksiyon servisinde karantinaya alınan Molla Mahmut Kılınç’ın ağabeyi Mehmet Kılınç’a da yapılan testin pozitif çıkması üzerine aile fertlerinin tümünün testlerinin yapılmasına karar verildi.

 

“Tüm dostlarımızdan dua talep ediyoruz”

Babasının durumunun iyi olduğunu açıklayan Üsame Kılınç, Twitter paylaşımları şu şekilde:

“Bu gün babamın yaptırdığı COVID-19 testi pozitif çıkmıştır. Elhamdülillah durumu iyidir. Korkulacak ve merak edilecek bir şey yok. Tüm dostlarımızdan dua talep ediyoruz.”

 

Mahmut Kılınç Kimdir?

1970 yılında Mardin'in Kızıltepe ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kızıltepe'de, lise öğrenimini Mardin’de tamamladı. Lisans eğitimine sosyoloji bölümünde devam eden Kılınç, 7 yıl boyunca imamlık yaptı. Kapatılan Mustazaf-Der'in Kızıltepe başkan yardımcılığı görevinde bulundu. HÜDA PAR Kızıltepe ilçe teşkilatı kurucu üyesi olan Kılınç, GİK üyeliğinde bulundu.

Özel radyo ve televizyonlarda programcılık, Doğruhaber Gazetesi’nde yazarlık yapan Kılınç, İslam tarihi ile Kürt dili ve edebiyatı alanlarında araştırmalar yapmaktadır.

2014 yerel seçimlerinde HÜDA PAR’ın Mardin Belediye Başkan adayı olan Kılınç, 2018 yılında genel seçimlerde de milletvekili adayı olmuştu.

İyi derecede Kürtçe ve Arapça bilen Kılınç, evli ve 4 çocuk babasıdır. (İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2020, 17:18

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER