banner113

Acilde para istemeye ve hasta çevirmeye ve son

Acilde para istemeye ve hasta çevirmeye ve son Özel Hastaneler Yönetmeliği değişti, ruhsat iptaline varan cezalar yürürlüğe girdi. Özel Hastaneler Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre;

Acilde para istemeye ve hasta çevirmeye ve son


- Acil servise başvuran hastalara, yoğun bakım hizmeti dahil gerekli ilk müdahalenin yapılması, gerekiyorsa hastanın yatışı yapılarak tedavisinin tamamlanmasından özel hastane sorumlu olacak.

- Hastanın tıbbi durumunun gerektirdiği uzman tabip, tıbbi donanım, müdahale, bakım ve tedavi için gerekli şartların hastanede sağlanamaması durumunda ise gerekli ilk müdahalenin yapılmış olması kaydıyla, başka bir sağlık kuruluşuna usulüne uygun şekilde sevki sağlanabilecek.

- Acil vakaların sağlık güvencesi olup olmadığını, ödeme gücü bulunup bulunmadığını veya hastanın tedavi masrafını nasıl karşılayacağını sorgulayan, acil olarak gelen hastalara gerekli acil tıbbi müdahaleyi yapmaktan kaçınan hastanelerin acil vakalar haricinde hasta kabulü, on gün süreyle valilikçe durdurulacak.

- Aykırılığın tekrarında hastanenin acil vakalar haricinde hasta kabulü, otuz gün süreyle valilikçe durdurulacak. Aykırılığın bir yıl içinde üçüncü kere tespit edilmesi halinde, hastanenin ruhsatnamesi Sağlık Bakanlığı tarafından geri alınacak.

- Acil servise başvuran bir hastanın, tedavisi veya sevkinde ilave ücret alındığının tespiti halinde hastanenin mesul müdürü uyarılacak. İlave ücrete ilişkin bir yıl içinde ikinci tespitte hastanenin acil vakalar haricinde hasta kabulü bir gün süreyle valilikçe durdurulacak. Aynı yıl içinde ilave ücret alındığının üçüncü ve daha fazla tespitinde ise diğer uyarı ve iptal cezaları uygulanacak.habervaktim

 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2012, 23:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER