Bölgemizden Portreler “SÜLĔ ŞIDO (Süleyman AMAK) “

Bölgemizden Portreler “SÜLĔ ŞIDO (Süleyman AMAK) “

Bölgemizden Portreler “SÜLĔ ŞIDO (Süleyman AMAK) “

Meşkinane MERDİN(meşkinanĕ Bajĕr) Deriye Meşkina Diyarbakır kapı MEŞKİNADA  SÜLE  ŞIDO (Süleyman AMAK Mala Elo Gürri BEYT ŞİDO AŞİRETİ )Lideri ve Kanaat liderligini yaptığı Mardinde sol siyaset geleneğinın mihenk taşı idi.

 Her yeni kurulan parti ve siyaset kurumu sivil toplum örgütü Mardinde Anakların lideri süle SIDO süleyman Amakı hesaplayarak adımını atarlardı.

Mardinde üst düzeyde siyaset yapan hangi ideolojide olursa hangi partiden olsaydı mardine gelişlerinde sılĕ şıdoyu yazihanesinde ziyaret etmeden mardinin sorunlarını sıkıntılarını birbiriyle danışmadan haraket etmezlerdi.

Meşkinanlı bir asiretle düşmanlıktan dolayı  yaralı düşerek ömür boyu felçli kalarak tekerlikli sandalyaya mahkum kaldı.O felçli haliyle Aşiretini ve aşiretininin adına siyaseti yöneti siysete tavrı ve kararı hep sol demokrat humanist bir duruşu vardı Mardin İnsan Hakları Şubesinin üyelerin çoğu kendi ailesindendi.

  Bölgede Birçok kan davalısını barıştırarak, bölgede küskünlük istemeyen, her zaman birlik beraberlik ve kardeşliğin pekiştirilmesinden yana kişiliği ile tanınıyordu Bır kan davasını barışla sonuçlandırırken aşağıda ki resimde töreye göre Kuranı kerimin altından tekerlikli sandalyede geçirirken 

Süleyman AMAK SÜLĔ ŞIDO 29.12.2015 de Mardinde özel bir hastanede hakkın rahmetine kavuştu

MERHUM  SÜLEYMAN AMAK a

ALLAH Rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah

Mehmet Emin KARAKULAK

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2018, 20:36

Furkan

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bahri Karkuş
Bahri Karkuş - 3 ay Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşAllah Adamın hassi idi

SIRADAKİ HABER