YEREL YÖNETİMLER KADIN KONFERANSI YAPILDI

YEREL YÖNETİMLER KADIN KONFERANSI YAPILDI BDP Kadın Meclisi Yerel Yönetimler Komisyonu tarafından 2`ncisi Diyarbakır`da düzenlenen "Ekoloji ve Yerel Yönetimler Kadın Konferansına" Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan’da katıldı.

YEREL YÖNETİMLER KADIN KONFERANSI YAPILDI

BDP Kadın Meclisi Yerel Yönetimler Komisyonu tarafından ilki 2010 yılında Nusaybin`de düzenlenen "Ekoloji ve Yerel Yönetimler Kadın Konferansı"nın 2.`si Diyarbakır`da yapıldı. 26-27 Mayıs tarihleri arasında Cegerxwin Gençlik Kültür Merkezi`nde yapılan konferansa, BDP`li belediye başkanlarının yanı sıra, il genel ve belediye meclis üyeleri ve BDP`li kadın milletvekilleri de katıldı.
Konferansta Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan , Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) olarak 2 yılda bir konferans yaptıklarını, bu konferanslarda hem geçmişi değerlendirme hem de geleceğe dönük yeni kararlar alma ve projeler hazırlamayı amaçladıklarını belirtti. Gökkan, daha önce Nusaybin, Viranşehir, Bağlar, Varto ve Dersim merkezlerini kadın kenti ilan ettiklerini, bu merkezlere farklı misyon ve önem biçtiklerini, çalışmalarını bu anlamda arttıracaklarını ifade etti. Gökkan, bu konferansı "Kadın emeğin ve dirilişin köküdür, yaşamın kaynağıdır" şiarı ile yaptıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: "Biz bu konferansta daha önce önümüze koyduğumuz kararları ve çalışmalarımızı değerlendireceğiz ve bundan sonra yeni kararlar ve projeler üreteceğiz" dedi. Gökkan, yaşamın kadınsız olmayacağını ve kadının yaşamın bir parçası olduğunu vurgulayarak, "tüm kadınların artık yerel yönetimlere daha fazla kendilerini katmalarını ve yaşanan yanlışlara müdahale etmesini" istedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2012, 00:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER