Rojava Ve Şengal Halkına Yardım Ulaştırıldı

Rojava ve Şengal halkı için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan yardım malzemeleri, Nusaybin Hudut Sınır Kapısı`ndan Qamışlo`ya gönderildi.

Rojava Ve Şengal Halkına Yardım Ulaştırıldı

Rojava`ya göç eden Şengalliler ve Rojava halkıyla dayanışmak amacıyla toplanan malzemeler Nusaybin Hudut Sınır Kapısı`ndan Qamişlo kentine gönderildi.

 

Gönderilen yardımlar esnasında Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya hazır bulundu. İstanbul HDP ve HDK Bileşenleri’nden 1.2. ve 3. Bölge halkından 4 tır kuru gıda ve diğer ihtiyaçlar, Urfa halkından 1 kamyon kuru gıda , Mersin halkından 2 tır toz şeker, Mardin KESK Bileşenlerinden 1 Kamyon kuru gıda, Nusaybin Belediyesi ve halkından 2 Kamyon insanı yardım Nusaybin Hudut Sınır Kapısı`ndan Qamişlo kentine gönderildi.

 

Toplanan yardımlar içerisinde kuru gıda, çocuk maması ile çocuk bezi, kadın ihtiyaçları, yatak, battaniye, ayakkabı,tekerlikli sandalye, hasta yatağı, elbise ve çocuk bezi olduğu belirtilirken, gönderilen malzemeler Qamışlo kenti tarafında Rojava İnsani Yardım Toplama Derneği Eş Başkanı HemberHesen ve dernek yöneticileri tarafından teslim alındı.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2014, 12:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER