banner113

Nusaybin'in Nergizli ( Çiyayê Gêrê) Bölgesinde Fidan Dikildi

Nusaybin Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından "Bir İnsan Bir Fidan" projesi kapsamında Nergizli ( Çiyayê Gêrê)bölgesinde fidan dikimi yapıldı.

Nusaybin'in Nergizli ( Çiyayê Gêrê) Bölgesinde Fidan Dikildi

Nusaybin Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan fidan dikimi bu yıl Nusaybin’in yüzonbeşbin nüfusu kadar fidan dikiminin hedeflendiği "Bir İnsan Bir Fidan" projesiyle Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya, Belediye Meclisi, Belediye Kadın Kurulu ve Kadın Kooperatifi’nde yer alan kadınlar tarafından Nusaybin’e bağlı Nergizli ( Çiyayê Gêrê) bölgesinde, bölgenin iklim şartlarına uygun ve bölge halkı tarafından önemli olan bin adet meşe fidanı dikimiyle başladı.

‘Amaç doğamıza, ekolojik ortamımıza tekrardan kavuşmaktır’

Fidan dikme sonrası kısa bir konuşma yapan Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya, Belediye olarak ‘Toprağımızı, Suyumuzu, Enerjimizi Komünleştirelim Özgür Yaşamı İnşa Edelim’ sloganıyla fidan dikimine başladıklarını ifade ederek, hedeflerinin yıl içerisinde Nusaybin’in nüfusu kadar fidan dikme olduğunu belirtti. Kaya; “ Belediye fidanlığımızda kendi yetiştirdiğimiz bin adet meşe ( Berû) ağacını bugün diktik. Şu anda fidan diktiğimiz bölgede daha önce doğa katledilmişti. Bizde tekrardan ağaçlandırmak ve canlandırmak istedik. Bu projemize kendimize hedef edindiğimiz Nusaybin’in nüfusu kadar fidan dikene kadar devam edeceğiz. Buradaki amacımız her insanın bir fidan dikimi sağlamaktır. Bu prje ile de tekrardan doğamıza, ekolojik ortamımıza kavuşmaktır. ”dedi.

YPJ'li Hêlin Bagok ormanı

Eş Başkan Kaya, fidan dikilen alana Kobanê’de IŞİD çetecilerinin 28 Eylül'deki saldırısında yaşamını yitiren Nusaybinli YPJ'li Hêlin Bagok (Hanife Güngör) adını verdiklerini belirterek, fidan dikilen alana böyle bir isim verme nedenlerinin Hêlin Bagok isminin ve anısının sürekli Nusaybin halkı tarafından yaşatılması olduğunu söyledi.

 

Kadınlar yapılan açıklamadan sonra “Jin Jîyan Azadî” sloganıyla fidan dikimini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 13:01

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER