banner113

Nusaybin’deÊzidi Kürtler İçin Kriz Masası Oluşturuldu

IŞİD çetelerinin Şengal'de yaptığı katliamlardan kaçan yüzlerce Êzidi için Nusaybin Belediyesi’nde yapılan toplantıda Kriz masası oluşturuldu.

Nusaybin’deÊzidi Kürtler İçin Kriz Masası Oluşturuldu

KDP PeşmergelerininŞengal'den çekilmesinin ardından IŞİD çetelerinin Şengal'e girerek katliam gerçekleştirmesinin ardından savunmasız kalan Êzidi Kürtler için Nusaybin Belediyesi Eş Başkanları Sara Kaya ile Cengiz Kök, Belediye Meclis Üyeleri ve ilçe ve çevre köylerde bulunan Êzidi halkıyla Nusaybin Belediyesi’nde acil kriz masası oluşturularak toplantı düzenlendi. Toplantıda, Federal Kürdistan Bölgesi'nden gelecek güvenlik amacıyla topraklarını terk etmek zorunda kalacak olan halkın barınma ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere kriz masası oluşturuldu.  Toplantıda Eş Başkan Sara Kaya , IŞİD çeteleri tarafından savunmasız kalan halka ve özellikle de Êzidi halkına karşı yapılan katliamları kınayarak, ilçeye gelecek olan Êzidi halkı için ilk olarak kalacakları yer temin edeceklerini belirtti. Kaya, Êzidi halkının kendisini güvende hissetmesi için onları ilçede bulunan Êzidi köyleri Değirmencik ( Konuka ), Çelisiz ( Mezra Êzidiya), Mağaracık ( Xanikê), Güneli (Gelyê Sora), Karalı ( Ebşê) yerleştireceklerini barınmanın yetersiz kaldığı yerde ise ilçe halkının yanına yerleştireceklerini ifade etti.

Eş Başkan Cengiz Kök ise, Federal Kürdistan Bölgesi'nden katliamdan kaçan halka yardım konusunda tüm yurttaşların kapılarını sonuna kadar açılmasını ve duyarlı olunması çağrısında bulundu.

İlçedeki Êzidiler ise halka bölgeye gelecek olan Êzidilere yardımda bulunmalarını istediler.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 20:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER