banner113

Nusaybin’de Yola Girmiş Yapılar Yıkılıyor

Nusaybin Belediyesi İmar Komisyonu, sokakları genişletme ve imar planına uygun şekilde çıkmaz sokaklarda yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Nusaybin’de Yola Girmiş Yapılar Yıkılıyor

8 Mart Mahallesi İris Sokak ile Yenituran Mahallesi Mithat Paşa Sokak’ta imar planına uygun şekilde çıkmaz sokaklarda yol açma çalışması yapıldı. İris Sokak’ta avlu duvarı ile Mithat Paşa Sokak’ta diğer cadde ile kesişimi engelleyen evlerin duvarları yurttaşlarla yapılan görüşmeler sonucunda koordineli bir şekilde belediye iş makineleriyle yıkıldı. Duvarların yıkımı sırasında Belediye İmar Komisyonu Üyeleri hazır bulundu.

 

‘Yola girmiş tüm yapıları yıkacağız’

 

Nusaybin Belediyesi Başkanlığı ile Belediye Meclisi İmar Komisyonu´nun yaptığı açıklamaya göre; belediye meclisi olarak aldıkları karar gereği cadde ve sokaklara girmiş tüm yapıları yıkacaklarını söyledi. Nusaybin Belediyesi Başkanlığı ve Belediye Meclisi İmar Komisyonu, Nusaybin`de kaçak yapılar başta olmak üzere ilçenin yapısını bozan tüm inşaatlar için yıkım kararı aldıklarını ifade ederek halkın elindeki tapulara veya Belediye İmar İşleri Müdürlüğü’nün verdiği ölçülere riayet etmeleri gerektiğini bildirdiler.

 

 ‘Halktan destek istiyoruz’

 

Belediye Meclisi İmar Komisyonu olarak, kenttin imar yapısına çok önem verdiklerini ifade edilerek kaçak kat ve kaçak yapılaşmanın önüne geçeceklerini, yaşanılır bir Nusaybin için herkesin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirttiler.

 

Belediye Meclisi İmar Komisyonu; "Bizler yaşadığımız yerin kıymetini bilmemiz gerekir. Politikalarımız arasında yer alan Ekoloji ve İmar kurallarını uyguluyoruz. Şehrimizin düzeni için yaptığımız çalışmada halkımızın da desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Halkın imar düzeni konusunda eksik gördükleri yerlerde bize katkı yapabildikleri gibi yapacağımız çalışmada da bize destek olmalarını bekliyoruz. Bu kent hepimizin. Geleceğimizi hep birlikte şekillendirmeliyiz" şeklinde açıklama yaptılar.

 

Belediye Meclisi İmar Komisyonu, yıkımların önümüzdeki süreçte de devam edeceğinin vurgusunda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 16:14

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER