Nusaybin’de Yardım Ve Altyapı Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Nusaybin Belediyesi, ilçede başta barınma sorunu olmak üzere altyapı yenileme ve onarım, çevre temizliği, ulaşım, sağlık hizmetlerini kesintisiz sürdürürken, 5 bin 600 aileye de gıda yardımı yaptı.

Nusaybin’de Yardım Ve Altyapı Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

Büyükşehir Belediyesi, aylar süren sokağa çıkma yasağının 25 Temmuz tarihinde kısmın kaldırıldığı Nusaybin ilçesinde yaraları sarmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ve Nusaybin Belediyesi ortaklaşa ilçede altyapı, çevre temizliği, sağlık, ulaşım çalışmaları ve gıda yardımlarını sürdürüyor. Yasağın devam ettiği 6 mahallede evlerine dönemeyen ailelerin barınma sorunun gidermek için çalışmalar sürürken, 5 bin 600 aileye gıda yardımı yapıldı. Ayrıca MARSU ekipleri ilçede kullanılmaz hale gelen altyapıyı yenileme çalışmalarına devam ediyor.

 

 

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Nusaybin Belediyesi, sokağa çıkma yasağı süresince Mardin ve ilçelerine yerleşen ve yapılan saha çalışması sonucu tespit edilen 18 bin aileye gıda yardımlarını ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Geri dönüşlerin başladığı ilçede şimdiye kadar 5 bin 600 aileye içinde şeker, pirinç, makarna, bulgur, fasulye, mercimek, salça, yağ, un ve kahvaltı malzemelerin bulunduğu paketleri ulaştırdı. Ayrıca ailelere çocuk bezi, çocuk maması, battaniye gibi yardımlarda yapıldı.

 

 

Gıda yardımları kapsamında Mardin merkeze ve ilçelerine yerleşen Nusaybinli ailelere 150 ton patates yardımı yapıldı. Her aileye 15 kilogram patatesi yardımı yapılırken, Nusaybin merkezde 100 ton ve diğer ilçelerde de ailelere 50 ton patates dağıtıldı.

 

 

Barınma sorununu gidermek için çalışmalar sürüyor

 

 

Mağdur ailelere yönelik ziyaretler devam ederken, yasağın devam ettiği 6 mahallede evlerine gidemeyen ailelerin barınma sorunu çözmek içinde çalışmalar devam ediyor. Birçok aile Nusaybin merkezde boş evlere yerleştirilirken, Nusaybin’in Girmeli, Duruca ve Akarsu beldelerinde aileler evlere yerleştiriliyor.  Mağdur ailelere yönelik ev kiraların cüzi miktarda tutulması yönünde oluşturulan komisyon, ev sahipleri ile görüşüyor.

 

 

Yasağın devam ettiği 2 mahallede altyapı çalışmaları başlatıldı

 

 

MARSU Genel Müdürlüğü,  yaşanan çatışmalardan dolayı tahrip olan ve kullanılmaz hale gelen alt yapıyı onarmak için ekiplerini seferber etti. Birçok iş makinası ile çalışmalara katılan MARSU ekipleri yasaklı bölgelerde de altyapı onarım ve yenileme çalışmalarını başladı.  İlçe Kaymakamlığın bilgisi dahilinde yasağın halen devam ettiği 2 mahallede çalışmaları başlatan MARSU ekipleri, Fırat Mahallesi’nde bulunan Mart, Van, Erdem, Bülbül, Nisan 1, Nisan 2, Parıltı, Ülker, Gonca 1, Gonca 2 ve Akay sokaklarında içme suyu şebekesi döşedi.  Ekipler, bölgede bulunan 750 hanenin su abone bağlantılarını da ücretsiz yaptı.

 

 

Dicle Mahallesi’nde de Fidan 1, Fidan 2, Fidan 3, Fidan 4, Çavuşoğlu, Baran, Aysun, Kestane, Güleç, Aygül, Çakır, Sunal, Şahin, Pelda, Uçar, Meteoroloji, Yavuz Selim, Karacaoğlan, Munzur, İmaj, Alamat, Sinca, Şelale, Sunal, Yasemin, Güleç, Cizre sokak ve Mayıs Caddesi’nde bulunan içme suyu şebekesini yenilerken, 700 hanenin su abone bağlantılarını da ücretsiz bağladı.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 00:04

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER