banner113

Nusaybin’de Etkili Yağmur Sel Oluşturdu

Nusaybin’e 14 km uzaklıkta olan Eskihisar (Marînê) Mahallesi’nde bulunan 3 ev, dün gece etkili olan yağmur sularıyla doldu.

Nusaybin’de Etkili Yağmur Sel Oluşturdu

Su altında kalan ahır ve kümeslerdeki onlarca küçükbaş ve kümes hayvanı da telef oldu.

Nusaybin’in Eskihisar (Marînê) Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde etkili olan yağmuryüzünden sel sularına boğuldu. Oluşan sel suları sonucu mahalledeki 3 ev sular altında kalarak kullanılamaz hale gelirken evlerle beraber bazı ağır ve kümeslerde sel sularıyla doldu. Buralarda bulunan onlarca küçükbaş ve kümes hayvanı ise sel suları yüzünden telef oldu.Evi su altında kalan cami imamı İhsan Bozkurt, yağmurun yağmaya başladığı sırada camide olduğunu belirterek "Önce yağmur yağdı daha sonra beraberinde dolu yağmaya başladı. Camide mahsur kaldım. Sel kalktı. Bütün hayvanlarımız telef oldu. Ailem evin içinde mahsur kaldı. Ölümden döndüler. Camide olduğum için yardımlarına gidemedim. Komşular, ailemi evden çıkarmışlar. Köyde hasar büyük" şeklinde konuştu.

 

Yaşanan olay sonrası belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri iş makineleri ile mahallede yol açma ve su basan evleri temizleme çalışmaları başlattı. Belediye Eş Başkanı Sara Kaya da mahalleye gelerek ekiplerinin çalışmalarına katıldı. Bu sırada belediyeekipleri mahallenin içme suyu şebekesinin sel sularına kapılarak hasar görmesi nedeniyle yurttaşlara temiz içme suyu taşıdı. Yetkililerin bu gün mahalleye gidip hasar tespiti yapacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2014, 13:29

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER